Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na razie nic konkretnego nie wiadomo, oprócz tego, że zapowiedź ma wpaść za niecały tydzień podczas Gamescomu. 

Ja tam czekam, bo pierwsza część była dla mnie udana. Wciągnąłem się na tyle, że zrobiłem wszystkie zakończenia, nabiłem równe 100 godzin i wycisnąłem z gry absolutnie wszystko, co miała do zaoferowania. Świetny klimat, fajny system walki, z porządną eksploracją i całkiem sensownie połączonym światem. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
21 minut temu, Jaycob napisał(a):

Ja tam czekam, bo pierwsza część była dla mnie udana. 

Ale pierwsza pierwsza (2013) czy druga pierwsza? :D 

Ja w drugą pierwszą nie grałem, a ta 2013 mnie wciągnęła lepiej niż Dark Soulsy, które są trudniejsze.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Jaycob napisał(a):

Ta z 2023. :E 2013 olałem po jakieś 2h. 

Czasem nie porzuciłeś gierki jak doszli ci wielcy rycerze? 

(ok 5:30)

Ja sam chciałem porzucić grę wtedy, bo nie umiałem ich ogarnąć, no ale jak się wie później jak ich zrobić, to idą prosto. No ale naszukałem się w necie tutoriali. Na nich to w ogóle inny ekwipunek chyba nawet trzeba było, albo ciężki młot by przełamać, albo jakiś najszybszy oręż, żeby nie zdążyli się zamachnąć.

A jak nie na nich skończyłeś to do którego momentu grałeś?

Edytowane przez Keller
Opublikowano

Ja bym chciał, żeby w "dwójce” dodali znacznie więcej różnorodnych przeciwników, bo w tej kwestii gra wypada dość ubogo. Zwłaszcza przydałoby się więcej interesujących i wymagających bossów, spora część z nich po pokonaniu stawała się zwykłymi mobkami i mogliśmy spotkać ich później. 

Opublikowano

Stara wersja była obrzydliwie generyczną kalką Soulsów z przeciwnikami w pięciu typach na krzyż i monotonnymi lokacjami. Nowa wersja z 2023 roku prezentuje się już znacznie lepiej, tutaj przynajmniej widać jakiś pomysł na coś innego, nawet jeśli realizacja nie do końca zagrała. To nadal kopia Soulsów, z czym też nikt się specjalnie nie krył, ale powiedzmy po stronie tych bardziej udanych. Czekać nie czekam, ale nie wykluczam że kiedyś zagram.

Opublikowano
31 minut temu, Jaycob napisał(a):

Ja bym chciał, żeby w "dwójce” dodali znacznie więcej różnorodnych przeciwników, bo w tej kwestii gra wypada dość ubogo. Zwłaszcza przydałoby się więcej interesujących i wymagających bossów, spora część z nich po pokonaniu stawała się zwykłymi mobkami i mogliśmy spotkać ich później. 

No i finalna walka to był śmiech na sali. Wielkie lol.

• Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, dan254 napisał(a):

Podoba mi się.Juz bym zagrał.Szkoda że dopiero 2026.

Bardzo dobrze, bo muszę jeszcze erdtree dokończyć, Lies i pierwszą część tego ogarnąć, choć jak premiera będzie to pewnie będę gdzieś w połowie Pinokia 🙂

Opublikowano
7 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a):

Bardzo dobrze, bo muszę jeszcze erdtree dokończyć, Lies i pierwszą część tego ogarnąć, choć jak premiera będzie to pewnie będę gdzieś w połowie Pinokia 🙂

Do Pinokia jest jeszcze dodatek 😄

• Like 1
  • 2 tygodnie później...