Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pojawił się temat discorda, a wiec i pojawił sie discord.

Na razie pomysł jest w fazie rozwoju i nie wiadomo czy wypali czy nie ale lets try it out.

Mozecie uzywac discorda by komunikac sie na voicechacie w wspolnych gierkach (np battlefield) albo do luznych pogaduszek czy tematycznych dyskusji.

Tutaj link:

https://discord.gg/Fyz5f5FFfA

Ofc zapoznajcie sie z regulaminem i innymi kanalami.

Wszelkie uwagi zglaszajcie tutaj albo na discordzie!

• Like 2
  • Pan Mateoo promował(a) i podpiął/eła ten temat
Opublikowano (edytowane)

Zbyt gęsty jest ten podział na początku, a potem go w zasadzie nie ma. Od siebie dałbym taką propozycję:

- do 19;

- od 20 do 29;

- od 30 do 39;

- od 40.

A jakby dodać jeszcze piątą opcję, to wtedy czwartą zmienić na "od 40 do 49" i dodać piątą "od 50". Taki podział byłby bardziej sensowny. Obecnie to wygląda, że jest zrobione dla młodzieży, a potem od trzydziestki wszyscy są pakowani jakby do jednego wora starców.

Edytowane przez Pawelek6
Opublikowano
52 minuty temu, VRman napisał(a):

Ale po co te opcje kończące się na "od 40" jeśli 95% tego forum to ludzie 40+? 

edit: no dobra, 80%

95% to 35+

Trochę inaczej wg wątku, który jakiś czas temu założyłem, sprawdź wyniki ankiety: KLIK. W przybliżeniu 71% forum stanowią ludzie w wieku z zakresu 29 - 44 lata. Natomiast ludzie w przedziale 45 - 60 lat to ok. 26%.

Opublikowano (edytowane)

My z 45-60 jesteśmy jak zombie. Z czasem zarażamy innych starością, a wtedy stają się nami.

PS. Jak komuś się wydaje, że lepiej pogadać na DC zamiast na forum, to ma rację. Wydaje mu się.

Do wspólnego grania spoko, tylko tam tego serwera nie rozbudowujcie czasem. Forum to wszystko to za co nienawidzę Discorda.

Discord to wszystko to, przez co tęsknię za erą popularności for.

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, VRman napisał(a):

PS. Jak komuś się wydaje, że lepiej pogadać na DC zamiast na forum, to ma rację. Wydaje mu się.

Do wspólnego grania spoko, tylko tam tego serwera nie rozbudowujcie czasem. Forum to wszystko to za co nienawidzę Discorda.

Discord to wszystko to, przez co tęsknię za erą popularności for.

Wydaje mi się, że przejawiasz jedną cechę w każdym temacie - zatrzymałeś się w czasie. I tak wracasz sentymentalnie ciągle do czegoś co było i przeminęło. Świat nie stoi w miejscu. Równie dobrze ktoś starszy od ciebie o 30 lat mógłby podobnie mówić o twoich utęsknionych czasach, że to zło. Być może pora ułożyć sobie w głowie, że było fajnie i na tym zakończyć dumanie. Tylko tyle i aż tyle. Zamiast tego, że się skończyło i co nowe jest złe. To co jest teraz za chwilę również się skończy. Jakby nie postęp to nie doświadczyłbyś for, starych gier i w ogóle wszystkiego. Zachowaj wspomnienia, ale ich nie analizuj nie porównuj ze światem, który ciągle idzie do przodu.

Trochę podobnie to wygląda z tym jak coś ci się wydaje, dla przykładu widełki wiekowe tutaj powyżej w temacie, które poprawiłem konkretną ankietą. "Wydaje mi się" to nie są potwierdzone fakty.

P.S. Nie mówię tego ze złośliwości, a po prostu informacyjnie. Być może nawet ta informacja w czymś pomoże.

Edytowane przez Pawelek6
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Dziękuję za troskę, ale nie mam problemów z nostalgią. Czy jestem nostalgiczny? Jasne! 

Ale to nie zmienia niczego w temacie tego, że kiedyś branża gier była 100x lepsza, tak samo jak faktu, że Discord ma mnóstwo wad.

Używam discorda od wielu lat.

Nawet nie tylko jako zwykły user.

I wiesz co? Discord to gówno. :D

i potrafię to udowodnić:

Spoiler

Po prostu nie ma funkcjonalności i typowych cech/zalet for. To jak porównywać traktor do limuzyny. Tylko że teraz wszyscy się pakują limuzynami orać pole i jeszcze słychać, że jak chcesz traktor to nie idziesz z postępem.

Sama kwestia kontroli. DC masz zarządzane przez typowe Julki w korpo. W każdej chwili mogą cię zbanować bo np. uznają, że użyłeś słowa "murzyn" a to rasicizm i faszyzyzm!

- po pierwsze nie ma wątków i szukanie czegoś to udręka, a sama szukajka jest po prostu tragiczna

- nie wolno wklejać niczego obraźliwego!

- jak chcesz wklejać to se zrób serwer 18+

- jak chcesz wejść na serwer 18+ to zaraz nam tu pokazuj dowód albo prawko!

- i tak cię kiedyś zbanujemy, jak wkleisz żart który nie pasuje nam do jedynie słusznych poglądów. Poza tym i tak wszystko możemy czytać co piszesz, choćby prywatnie, a do tego bardzo chętnie sprzedamy co piszesz do trenowania AI.

- o, popatrz, jak nam dasz kasę to będziesz mógł wklejać gówno-emotki z animacjami dla potłuczonych! :boink:

- nie, nie naprawimy bugów, które wkurzają od roku 2020, bo nam się nie chce

- styl dla Julek i dzieciarni, domyślne emotki które powodują ból włosów i wypadanie zębów, chyba że pierwsze co zrobisz po zalogowaniu to wejdziesz i przełączysz na inne, ale wtedy nie będą pasować w konwersacjach z innymi, ale nie ważne. Ważny jest postęp i zamiana tego

image.png.77cd8888e5576a9c6a10a8b2b5f17e4b.png

na to

image.png.6c8eb821dac71101222b27993b6e97e6.png

No weź mi powiedz, że te na górze to tlyko nostalgia, a te nowe są spoko. :E

Jest też tak nowocześnie, że jak i w innych komunikatorach wielkich korpo, nie możesz nawet szukać po *yraz* żeby znaleźć wyraz lub wyrazy.

Do tego bez żadnego uzasadnienia potrafi to zjadać wydajność. Nie mam najmniejszego pojęcia czemu jak mam tylko odpalonego DC ale nie używam, to mi zjada CPU. Jak ktoś coś napisze, to mi zjad 10% proca 4-core 4GHz. To więcej niż cały procesor, który 25 lat temu wystarczał do wszystkiego, a nie tylko tekstu, którego nawet nie widać.

Te forum to jedyne miejsce, gdzie stronę po F5 widzę po ułamku sekundy a nie po sekundzie lub kilku.

Jakbym przysiadł to bym mógł pewnie pisać z godzinę dalej czym fora górują nad gównianym DC, który stał się monopolistą. Ale chyba wystarczy

Edytowane przez VRman
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, VRman napisał(a):

I wiesz co? Discord to gówno. :D

Przecierz discord to nie jest zamiennik for. To zamiennik TS. 

Jak tak rozważamy to zagraj sobie w jakąś grę multi z komunikacją głosowa przez forum. W takim wypadku przecierz fora to gówno bo się nie da wcale. 

W porównaniu do TS discord jest dużo lepszy. Może jak by TS się rozwijał to może był by wstanie być jakaś konkurencja dla discorda. 

Tak na marginesie była, jakaś ankieta na forum dotyczącą rozkładu wieku użytkowników? 

Edytowane przez Kabor
  • Upvote 1