Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Kadajo napisał(a):

Plan mam taki, jak BF6 będzie śmigał jako tako kupuje najpierw nowe GPU, jak będzie czapa to najpierw 9800x3D :Crash:

Jak to przeczytałem to już chciałem hackować Ci kompa i wgrywać wirusa, który wykrywając proces bf6.exe zadusi CPU. Dla Twojego dobra!

A potem sobie przypomniałem, że nie umiem w hacking. Cała nadzieja w Microsofcie i wydaniu jakiejś kolejnej cud-aktualizacji do Windy.

24 minuty temu, dawidoxx napisał(a):

Przecież to masz tylko w momencie strzelania i jak ktoś Cię oznaczył i jest tak od dawna w bf. 

Zaraz zaraz. Komukolwiek się spotting nie podoba? Przecież to połowa dźwięków w BF2 była. :)

30 minut temu, Kadajo napisał(a):

O kurde jak ci się udało dodać BF2 ? Mam na płytach, ale nigdy te kluczy nie udało mi się aktywować na EA...

Przecież spooting od zawsze był obecny w BF'ie.

No właśnie. Jako wróg snajperów i ktoś kto by najchętniej wszelkie snajperki i lunety, a nawet elementy "zabawy w chowanego" wywalił z Batli kompletnie, nie wyobrażam sobie tej gry bez spotowania.
Mam nadzieję, że drony nadal będą bo jak się człowiek wkurzy na kamperiadę snajperów na dachu, to nie ma nic lepszego niż wlecieć im w dupsko dronem 5x z rzędu i czytać na czacie jak się striggerowali :lol2:

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)

Zaraz zaraz.

Czy tam w wymaganiach jest to, co w teście 2 lata temu pokazywało straty nawet 15% wydajności CPU? 

https://www.tomshardware.com/news/windows-vbs-harms-performance-rtx-4090

Jakby wszelkich strat na łatkach na dziury w CPU było mało. Jakby strat wynikających z położenia nacisku na inne sprawy niż wydajność w WIndows 10 i 11 było mało. To jeszcze to.

Zawsze wyłączam wszystko co ma więcej niż 1% kosztu w wydajności, szczególnie w lows. Powiedzcie mi proszę, bo nie interesuję się tym co i tak wyłączam - teraz już nie ma spadków poniżej 5% w lows, prawda? Prawda?

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)

Battlefield 4 pięknie działa. Przyznam szczerze, że po tylu latach dalej ta gra wygląda dobrze no i najważniejsze - działa normalnie, nie trzeba tańcować poza ręczną aktualizacją Punkbustera. Rozegrałem już kilka meczy - dominacja, podbój, deathmatch i spokojnie można sobie poćwiczyć.

Edytowane przez caleb59
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Ja pograłem w BF2042 i normalnie działa. Zacząłem przyglądać się procesorowi, to łajdak się grzeje, ~75C i 90W, kto mu dał tyle papu, trzeba go ukrócić, na kaganiec go:hihot: a dałem mu -20 curve.

screeny z BF2042 z temp CPU i ogólnie. ponad 70% użycia. 

Spoiler

BF2042_2025_08_01_22_38_17_631.thumb.png.d3d903d3205725334c1551e5270bead6.pngBF2042_2025_08_01_23_06_46_655.thumb.png.6c189b5e5cbf66523a2cea8599ed6b06.png

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano

To już pisze jak to u mnie wyglądało na 9700X w bfie przy fps 220-290fps to żeby utrzymać 5525mhz na każdym rdzeniu pobór był między 120W-140W i tempy większe niż w CB23.  Także gra zje każdego proca 8 rdzeniowego jak się odkręci PL i jest wysoki fps w grze. Jestem ciekaw jak wsadzę 3D jak to będzie działać. 

Użycie przy takim fps spokojnie 80%-90% cisnęło. 

Generalnie przy 1440p i 5070ti po OC limitował mnie dalej procesor na niskich detalach więc z 3D to 300fps powinno ładnie śmigać na oledzie. 

Opublikowano
53 minuty temu, caleb59 napisał(a):

Battlefield 4 pięknie działa. Przyznam szczerze, że po tylu latach dalej ta gra wygląda dobrze no i najważniejsze - działa normalnie, nie trzeba tańcować poza ręczną aktualizacją Punkbustera. Rozegrałem już kilka meczy - dominacja, podbój, deathmatch i spokojnie można sobie poćwiczyć.

BF 1,5 to samo a najlepsze jest to ze ogrywalem 1 i 5 na kompie z 2015/16 roku na 6700k z 980 i w 1080p bardzo rzadko bywaly dropy ponizej 70 fps W BF5  na ultra co prawda tylko w 1080p ale sam fakt optymalizacja gry robila robote na swoje lata wzgledem grafiki/sprzetu. 

Opublikowano

@Phoenix. Gram na maks detalach poza HBAO oczko niżej. natywne 1440p. Limit 175fps przez to, że mam 180hz. Tak proc ogranicza co widać, ja prockowi jedynie co zrobiłem to curve -20 i tyle, reszta ma domyślnie, pewnie gdybym ustawił ręcznie papu na 85W to by nie wbijał 90W ale wtedy zegar by spadał, choć czasem skakał, ale chyba ogólnie przez ten większy pobór potrafił utrzymać te 5350mhz- jak mu fabryka dała.  

Aż tak mi się nie pali na wymianę CPU, to jedna z nielicznych gier gdzie ma taki pobór i temperatury, podobne miałem w MH Wilds, a bez curve dobijało do 80C.

Dla mnie te testy beta to bardziej test sprzętu, jestem ciekaw jak to wygląda i działa, a kupić to się kupi ale jakiś czas po premierze. Kampania to dodatek do multi więc mnie nie interesuje branie gierki na te 5 godzin gry. 

• Upvote 1
Opublikowano

To nie Driver to Cos z antychitem...

The description for Event ID 1 from source Application cannot be found. Either the component that raises this event is not installed on your local computer or the installation is corrupted. You can install or repair the component on the local computer.

If the event originated on another computer, the display information had to be saved with the event.

The following information was included with the event: 

EAAntiCheatService
ExitType: 95 (271) albo (253)

The message resource is present but the message was not found in the message table

@caleb59 WTF ratuj... naprawa gry nic nie dala...

Dobra znalazłem to:

https://help.ea.com/en/articles/platforms/pc-ea-anticheat/

Zobaczymy czy pomogło...

Opublikowano

Co Wy macie z tym BF/CoD ja sobie gram tam gdzie bywam w Quake 3 Arena i zero problemów, zawsze się znajdzie ktoś do bitki, nawet po pijaku, jakieś randomy, gramy bawimy się jest zabawa. :metal:Ale sobie grajcie, na zdrowie, ja próbowałem, ale to nie dla mnie.

IAq0jM.gif

Opublikowano

@Kadajo

No OK, ale skoro jest na stronie z wymaganiami, a capable sugeruje enabled, to jaki jest sens wrzucenia tego do wymagań, jeśli kompa ma mieć tylko taką opcję, ale może mieć ją wyłączoną?

Godzinę temu, caleb59 napisał(a):

Oczywista oczywistość, że BF4 zawsze się będzie grało bardzo dobrze, a grafika nigdy nie zestarzeje się tak jak ta z gier  z ery Playstation 1. 

Tej gry EA nigdy, przenigdy nie powinno wyłączać. Ale niestety pewnego dnia to zrobią. Graj póki możesz.

Opublikowano

Umiesz czytać ? :D

I nie Capable nie sugeruje Enabled. Nie wiem skąd to wymyśliłeś.

No to uj, mam BF'a z głowy.

Nie wiem, co się dzieje z tym anty cheatem, ale ludzie piszą żeby nie ryzykować gry online, bo można oberwać pernbanem...

Fucking nice work EA

Wczoraj był jakiś update BF2042 i podejrzewam ze cos spierdolili, bo przed tym updatem wszytko chodziło ok.