Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, Reddzik napisał(a):

Znajomemu w ogóle nie odpala, nie może wejść do biosu :E Reset baterią nie pomaga 

On ma 5700x3d b450 i rtx 4070ti super 

16 minut temu, Reddzik napisał(a):

Robił wyciągając baterię, zworką chyba też. 

Edit

Zrobił kolejny raz reset baterią, czekał długo i nadal nic. Bios ma najnowszy. Płyta to Gigabyte b450 nie pamiętam dokładnej wersji. 

Pewnie jeszcze diody na płycie sygnalizują zapętlenie. Nie pamiętam już jakie tam mrygają ale mógł uceglić płytę. Powodzenia życzę. Można znaleźć dość identyczne problemy w necie.

Opublikowano
12 minut temu, Reddzik napisał(a):

Obstawiam że to wina tego przypisania kluczy PK, on to pewnie ustawił i zablokował sprzęt, bo to wyskakuje gdy włączy się secure boota. 

Zara, zara - Bitlocker wymuszony w Windowsie 11 24H2 to jest jeszcze coś innego. :E Wnioskuję z wypowiedzi, że w tym problem. Bitlockera powinno się wyłączać już na etapie tworzenia obrazu .iso np. za pomocą Rufusa. Teraz to sam nie wiem co robić aby to odkręcić.

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, Phoenix. napisał(a):

a jak to jest z tymi partycjami?? ja nie musialem nic zmieniac i nigdy tym sie nie interesowalem :D 

Po prostu musiałeś mieć partycje GPT - tworzą się domyślnie np. podczas świeżej instalacji Windows 11 na nowym dysku jeśli BIOS działa w trybie UEFI. Jeśli BIOS jest ustawiony w trybie CSM (Legacy) wtedy Windows tworzy stare partycje MBR.

4 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a):

Kolejna piękna premiera :D miód na moje oczy :D  jak faktycznie przez to ludzie uceglą sobie płyty to będzie jeszcze lepiej niż mi się zdawało :) 

Uceglają bo nie wiedzą co robią - tyle i aż tyle.

Edytowane przez caleb59
  • Like 2
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Zhao napisał(a):

Wszyscy gracze,którzy używali Secure Boot już od Win 8/8.1:rotfl2:

giphy.gif

Meanwhile cziterzy i gracze z starszym sprzętem:

no-the-office.gif

Wszystko by się zgadzało, gdyby spoofowanie SecureBoota nie leżało na githubie od czterech lat. EA jak zwykle w tyle, ale przynajmniej uciemiężą graczy ze starszymi kompami xD 

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Obstawiam że to wina tego przypisania kluczy PK, on to pewnie ustawił i zablokował sprzęt, bo to wyskakuje gdy włączy się secure boota. 

Niech wyłączy Secure Boot i znajdzie opcję Restore Factory Keys / Install Default Keys. To powinno pomóc uruchomić system.

Edytowane przez Strilok
  • Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Kolejna piękna premiera :D miód na moje oczy :D  jak faktycznie przez to ludzie uceglą sobie płyty to będzie jeszcze lepiej niż mi się zdawało :) 

Premiery jeszcze nie było a tu już kompy padają :czapeczka:

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Strilok napisał(a):

Niech wyłączy Secure Boot i znajdzie opcję Restore Factory Keys / Install Default Keys. To powinno pomóc uruchomić system.

Jemu komp nie startuje, nie wejdzie do biosu, zero odzewu, czekał nawet 5min i nic. 

Dopiero wróciłem do domu i będę mu jakoś chciał pomóc przez discorda, jak nie to próba z użyciem flachbacka bo to może być jedyna deska ratunku, chłop jest wściekły, że to próbował ustawić. Nie dziwię się, ja chodzę wściekły, że mi kuchenki nie podłączyli, sklep jak i infolinia umywa ręce. Mają w tyłku. 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
2 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Jemu komp nie startuje, nie wejdzie do biosu, zero odzewu, czekał nawet 5min i nic. 

Dopiero wróciłem do domu i będę mu jakoś chciał pomóc przez discorda, jak nie to próba z użyciem flachbacka bo to może być jedyna deska ratunku, chłop jest wściekły, że to próbował ustawić. Nie dziwię się, ja chodzę wściekły, że mi kuchenki nie podłączyli, sklep jak i infolinia umywa ręce. Mają w tyłku. 

Niech do serwisu odda:red:

• Haha 2
Opublikowano

Niepotrzebnie DICE/EA dostaną po łbie za ten Secure Boot bo ludzie nie wiedzą o co chodzi. Może się to nieco negatywnie odbić na opiniach dotyczących samego Battlefield 6 bo niektórzy w złości będą negatywnie oceniać samą grę mimo, że nie jest ona w tej sytuacji niczemu winna.

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Reddzik napisał(a):

Tak wygląda na filmiku, dwie diody migają na przemian, płyta to Gigabyte Aourus b450. 

Wróciłem do domu i będę z nim walczyć na discordzie. Na razie ciężko i chyba zostaje flashback. 

Nie tracicie czasu, od razu reflash zróbcie.

1 minutę temu, caleb59 napisał(a):

Niepotrzebnie DICE/EA dostaną po łbie za ten Secure Boot bo ludzie nie wiedzą o co chodzi. Może się to nieco negatywnie odbić na opiniach dotyczących samego Battlefield 6 bo niektórzy w złości będą negatywnie oceniać samą grę mimo, że nie jest ona w tej sytuacji niczemu winna.

Oni nawet nie powinni na to reagować.