Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Funky Koval napisał(a):

Jest sens grać w betę czy spokojnoe zaczekać na premierę? Jestem zdwcydowany przejść z CODa a nigdy w Bfa nie grałem

Jest za free.... Sam sobie najlepiej odpowiesz 

Opublikowano

Jak ĘĄ zobaczy płacz, że z "balansem" rozgrywki coś jest nie tak i są zbyt duże różnice pod koniec rundy to wprowadzą to co było w BFV. Drużyna przegrywająca będzie szybciej punkty przejmowała :) 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, Tomek_ITH napisał(a):

Ja tam nie widzę różnicy między dlss

Ja wiem ze to multi gra i szybka ale roznice mimo wszytsko sa ;) 

Textury sa bardziej rozmyte, nie sa takie ostre i widac gubienie detali. I ja to po prostu dostrzegam bo w ruchu to widac jeszcze bardziej na calym ekranie w grze. Najlepiej to widac na fullscreenie. Kliknac w fotke i sobie lewo/prawo przewijac to nie dai sie nie zauwazyc pogorszenia jakosci textur.

Swoja droga przez przypadek wlaczylem profil oc nie ten co trzeba i bylo 50mhz wiecej na rdzeniu to blad directx po chwili w menu wywalal bardzo szybko :D 

obraz.thumb.png.5df59981435ceaf066c7868264c95cff.pngobraz.thumb.png.dfae8a9711f6ba75345e99adfe30d0a2.png

Swoja droga wlaczylem na chwile TAA po DLAA to az musialem sprawdzic czy cos sie nie zepsulo taki blur,ze patrzec na TAA nie moge :D

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano (edytowane)

Pokażę coś odnośnie aim assist, które jest na konsolach i jest to zupełnie normalne w przypadku gry na kontrolerze. Jednakże chodzi mi o graczy PC, którzy grają z ludźmi z konsol. Możecie wyłączyć chyba cross play?

Poza tym, asysta celowania jest w BF-ach od wielu lat również na PC i to domyślnie włączona (!). Może być tak, że spora liczba graczy PCMR co na to narzekają, nawet nie zdają sobie sprawy, że sami z tego korzystają. Specjalnie zrobiłem screen z BF1 dla przykładu:

Bez tytułu.jpg

Są dwie opcje. Jedna dotyczy przenoszenia na pobliski cel, a druga spowolnienia celowania aby ułatwić. Jeśli mnie pamięć nie myli, to te opcje są od BF3, aczkolwiek nie chce mi się specjalnie instalować aby to sprawdzić. Zmierzam do tego, że większość osób na PC nawet nie zdaje sobie sprawy, że gra z aktywną asystą, a potencjalnie narzeka na to, że ktoś inny gra z asystą. I BF nie jest jedyną serią, w której ona jest na komputerach; np. w Borderlands również jest.

Edytowane przez Pawelek6
Opublikowano

Asysta celowanie na PC jest w pojazdach ale z 3-ej osoby. Widać to jak celownik klei się do wszystkiego. Znaczy - trudno dokładnie nazwać to asystą celowania tylko bardziej lepem do byle guano. W BF6 nawet jak w ustawieniach zjechałem to do minimum to i tak strzelanie z 3 OS jest słabe. I to jest jedyna opcja jaką mamy w PC na myszce. Lep w pojazdach.

W broniach nie ma a to, że jest w opcjach tyczy tylko

15 minut temu, Kadajo napisał(a):

ta asysta jest tylko dla padów.

Ale .... Był taki błąd w Titanfall gdzie asysta działała na myszce gdy jednocześnie pod PC mieliśmy podłączonego pada :) Taka ciekawostka. A może w BF6 też tak jest ?