Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na premierę ma być 9 map z czego tylko 3 duże typowe "Battlefieldowe". No to mamy typową napierdalankę a nie BF-a. Chyba zapomnieli, że można dać 9 dużych lub powiedzmy parę średnich map i po prostu na nich zrobić mniejsze wersja do napierdalania się w DM czy TDM. Wszyscy by byli szczęśliwi. A tak wiadomo w jaką stronę celują. W pajaców hyc, hyc, hyc pompa z COD-a.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Oni tą grę z czasem wyprowadzą na lepszy tor - skoro poradzili sobie z trupem jakim był na starcie 2042 to i tu poradzą. Jedyne co to jak zawsze u DICE sama premiera może nie być tak ciekawa jak to niektórzy myślą.

Edytowane przez caleb59
  • Upvote 2
Opublikowano
Godzinę temu, caleb59 napisał(a):

Oni tą grę z czasem wyprowadzą na lepszy tor - skoro poradzili sobie z trupem jakim był na starcie 2042 to i tu poradzą. Jedyne co to jak zawsze u DICE sama premiera może nie być tak ciekawa jak to niektórzy myślą.

Tam gdzie mogą, na pewno. Nie wszystko jednak da się naprawić patchami, a z słuchaniem graczy i ich feedbacku, to każdy zainteresowany wie jak to z reguły wygląda. Tak samo jak wyglądają premiery poszczególnych odsłon.

Mimo wszystko uczciwie muszę powiedzieć, że ta beta była najstabilniejszą z tych, które ogrywałem, a ogrywałem wszystkie dostępne. Kwestia szczęścia zapewne, bo ludzie raportowali różne błędy, ale mam wrażenie, że nawet w tym wątku nie było tego aż tak dużo.

• Upvote 2
Opublikowano

Racja, mają na prawdę solidne fundamenty - osoby czekające na więcej większych map mogą czuć niedosyt na premierę ale na pewno z biegiem czasu dojdzie ich więcej i warto będzie dać szansę, do tego czasu oczywiście spadnie z ceny co będzie dodatkowym atutem.

• Upvote 2
Opublikowano
12 minut temu, Sobtainer napisał(a):

Co do CoD, gdyby zrobili poważniejszy klimat, żadnych skinów z kosmosu i różowych parasolek przyczepianych do broni, czysty wojenny realistyczny fps to by mnie mieli. 

A tak to maja 10 innych na twoje miejsce co kupia jeszcze skiny ;) 

• Haha 1
Opublikowano
39 minut temu, Sobtainer napisał(a):

Co do CoD, gdyby zrobili poważniejszy klimat, żadnych skinów z kosmosu i różowych parasolek przyczepianych do broni, czysty wojenny realistyczny fps to by mnie mieli. 

Klimat klimatem, seria IMO zawsze ustępowała Battefieldowi pod względem feelingu strzelania, dźwięku, o zniszczeniach nie wspominając. Przede wszystkim oferowała pole bitwy w znacznie mniejszej skali. I spoko, każdy miał coś dla siebie. Ja nie widzę sensu, aby BF próbował się na jakimkolwiek gruncie upodabniać do CoD'a i odwrotnie. Mapa Empire State z bety wyraźnie pokazuje dlaczego nie powinno się tego robić.

Fajnie, że są jakieś przecieki o dużych mapach, ale na razie spokojnie poczekam na doprecyzowanie co to znaczy dla obecnej odsłony "duża mapa". 

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, dawidoxx napisał(a):

A tu dalej płacz "weteranów" bfa, ze gra idzie z duchem czasu i jest wiecej "napierdalania" niż powolnego lamienia.. Cóż trzeba się nauczyć na nowo grać albo poszukać innego tytułu 🤣

Nie idzie z żadnym duchem czasu tylko dostosowuje się do graczy. To nie jest żadne iście z duchem czasu tylko w przypadku bf'a regres. Może powinno go zrobić jak Fortnite to też będzie z duchem czasu. Niech z Army też zrobią klona COD'a przecież trzeba iść z duchem czasu.

1 minutę temu, Vulc napisał(a):

Klimat klimatem, seria IMO zawsze ustępowała Battefieldowi pod względem feelingu strzelania, dźwięku, o zniszczeniach nie wspominając. Przede wszystkim oferowała pole bitwy w znacznie mniejszej skali. I spoko, każdy miał coś dla siebie. Ja nie widzę sensu, aby BF próbował się na jakimkolwiek gruncie upodabniać do CoD'a i odwrotnie. Mapa Empire State z bety wyraźnie pokazuje dlaczego nie powinno się tego robić.

No widzisz, jednak można sensownie. Ale przyjdzie taki jeden i drugi i będą pisali że gra idzie z duchem czasu. Właśnie przez takich pajaców dzieje się co się dzieje. Nie mają żadnych wymagań ani własnego zdania. Biorą co im dają nie ważne czy to kawior czy gówno ze śmietnika.

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Kadajo wyzywasz ludzi od pajacow, bo mają inne zdanie niż Ty? Godna postawa pato-moderatora, ile razy cokolwiek ogarnąłeś tutaj na forum kiedy robil się burdel, ile razy podkręcałeś "dymy" wklejając jakiegoś murzyna jedzącego popcorn czekając na dalszy rozwój kłótni pomiędzy users zamiast  działać. . Pisanie "zamknij mordę albo Cię ucisze"  przystoi moderatorowi czy pajacowi, który używa uprawnień moderatora tylko do narzucania innym swojego zdania? :)

Edytowane przez dawidoxx
  • Upvote 1
Opublikowano

Nie wyskauj mi tutaj z tymi pseudo gadkami, sam wyzywasz od płaczków kogoś kto ma inne zdanie. Więc za przeproszeniem zamknij się zanim znowu stracę z tobą cierpliwoś. Obserwuję cię już od dłuższego czasu i tylko czekam aż znowu przegniesz palnik. Z takimi jak ty jest bardzo łatwo postępować. Bo zazwyczaj sami sobie mordę obijacie potykając się o własne nogi. Więc dalej, zaatakuj mnie jeszcze raz czekam z niecierpliwością.

Opublikowano

od BF4 nie podpasowała mi żadna kolejna gra z serii. a tutaj poczułem się jak w domu i jak bym grał w BF3 

nie wiem w sumie czemu ale grało mi się świetnie, szczególnie jak już trochę odrdzewiałem 

3 nocki zarwane i dziś czuję trochę brak :P 

• Upvote 3
Opublikowano
3 godziny temu, Sobtainer napisał(a):

Dla mnie największym problemem i tak zawsze było agresywne SBMM i wiele mechanizmów sterującym tym jak Ci się będzie grało.
A w takim Battlefieldzie jeśli będzie Server Browser to rozwiązuje ten problem całkowicie

27 minut temu, Gret napisał(a):

od BF4 nie podpasowała mi żadna kolejna gra z serii. a tutaj poczułem się jak w domu i jak bym grał w BF3 

nie wiem w sumie czemu ale grało mi się świetnie, szczególnie jak już trochę odrdzewiałem 

3 nocki zarwane i dziś czuję trochę brak :P 

Dla mnie już nigdy nic nie zastąpi tego uczucia które mi dało BF3. Gra miała duszę, nawet słabawa premiera była niczym w porównaniu do premier z ostatnich lat, mentalność i oczekiwania graczy były inne + nostalgia i wspomnienia lepszych czasów całkowicie niszczą oczekiwania wobec nowszych Battlefieldów :D 
Ale przyznam też, że mimo wszystkich bolączek grało mi sie przyjemnie w te dwie bety. Przy 2042 wystarczył jeden czy dwa mecze, żeby refunda zrobić i to już było po dłuższym czasie jak było sporo łatania gry.
A co do BF6 - nie wiem ile pogram, czy tydzień, miesiąc czy może jakimś cudem to będzie moja main gierka czy po 15h mi sie znudzi po premierze.
Teraz nie chce mi sie w nic innego grać, chciałbym już premiere pełnej wersji :D 

Chciałbym te Phantom edycje ale 430zł na steamie nie no panie tyle to nie.
VPN na Egipt już nie działa w EA App ale nadal działa na Ukraine i to jakieś 50% ceny czy za BF6 czy za EA Pro. Zastanawiam się, czy jeśli wezmę EA Pro w apce EA to czy BF6 będzie mi śmigał na Steam czy nie ma szans

• Like 1
Opublikowano

Platnosc revolut, a vpn platny, te darmowe to jest niezle zbieranie informacji ;) 

2 godziny temu, Vulc napisał(a):

seria IMO zawsze ustępowała Battefieldowi pod względem feelingu strzelania

Za 20lat to moze sie bf zblizy w tej kwesti do coda :hihot:

jest cod, dlugo dlugo dlugo nic, bf i cala reszta ;) 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Kadajo napisał(a):

Nie wyskauj mi tutaj z tymi pseudo gadkami, sam wyzywasz od płaczków kogoś kto ma inne zdanie. Więc za przeproszeniem zamknij się zanim znowu stracę z tobą cierpliwoś. Obserwuję cię już od dłuższego czasu i tylko czekam aż znowu przegniesz palnik. Z takimi jak ty jest bardzo łatwo postępować. Bo zazwyczaj sami sobie mordę obijacie potykając się o własne nogi. Więc dalej, zaatakuj mnie jeszcze raz czekam z niecierpliwością.

Akurat tym wpisem książkowo wręcz złożyłeś autograf pod tym co napisał Ci kolega @dawidoxx w kwestii Twojego obejścia z użytkownikami :D 

Ja kupuję oczywiście najpóźniej w dniu premiery ;) a tymczasem gram w BF2042, dobra ta Iwo Jima :thumbup:

Edytowane przez Fenrir_14
  • Upvote 1