Skocz do zawartości

BF6  

138 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, BEM.22 napisał(a):

Gdzie  Dice napisało że 98% rozgrywek jest bez cziterów ? 

https://www.ea.com/pl/games/battlefield/battlefield-6/news/battlefield-6-anticheat-update-season-1

Możemy z dumą ogłosić, że ~98% wszystkich gier w tygodniu po premierze przebiegło uczciwie i było wolnych od skutków działań oszustów – a to oznacza, że średnia wartość „Match Infection Rate” (MIR) wyniosła ~2%. Oznacza to, że niemal każdy gracz, który wyruszył do walki w Battlefield, cieszył się grą na równych zasadach.

Do wczoraj  od premiery  miałem w BF6    tylko raz  ewidentny kontakt  z  odpalonym gościem ,a było to na TDM   gdzie typ  o nicku pisanym cyrlicą   wlazł na dach i  rozdawał HS   z automatu  . 

Mając 150h w grze wczoraj     przeżyłem  szok    bo przynajmniej w 4 meczach   grałem z  odpaleńcami czy to po mojej stronie  czy po przeciwnej  .

Do wczoraj nie wiedziałem ze  wjeżdżając liną na dach  można strzelać  i to  HS  .

Czym i jak nagrywać  grę  tak aby PC nie obciążało zbytnio   bo jest trochę śmiesznych jak i dziwnych sytuacji pdczas grania  ,ale piej to pokazać na nagraniu niż  opisywać .

• Upvote 1
Opublikowano

Szkoda czasu by nagrywać całą rozgrywkę. No chyba, że chcesz później bawić się w montaż. Lepiej wychwytywać fragmenty z rozgrywki ustawiając sobie do jakiego czasu wstecz ma ci to zapisać. Oczywiście tu też zapis non stop leci w tle ale trwale zapisujesz tylko to co chcesz.

1. Steelseries Moments - klik do strony Chyba obecnie najbardziej rozbudowany program do tego typu. Sam w sobie ma prosty edytor video i może przygotować pliki video np. pod Discor, YT itp.

2. Nvidia - i włączasz tryb natychmiastowa powtórka.

Opublikowano
14 godzin temu, raiders napisał(a):

Jak DICE /EA  twierdzi ze 98% meczów /gier jest bez chiterów  to oni chyba grają  w inna grę albo na własnych zamkniętych serverach .

Sorry ja rozumiem wszystko , ale nikt mi nie wmówi ze na podboju  gdzie panuje chaos  da się zrobić wynik rzędu  53;1  , 82 :2  ,55 :1  ....... sorry  jakim byś prosem nie był  i jak byś zachowawczo nie grał to jest nie do osiągnięcia w tym chaosie w uczciwy sposób . A  tylko dzisiaj miałem 3-4 mecze  gdzie    goście czyścili punkty  solo   rozdając same HS  .

Wszedłem na profile  2 typków a tam  K/D na poziomie 3.50   / 4.8  i  PM  / szturm     na maxa   :E  

Normalne wyniki raczej, co pare gierek da sie trafic 'dobry' server zeby krecic takie staty. Ratio 3.5-5 jest tez do zrobienia jak sie gra w stalym teamie. Sam mam pare gierek na koncie z KDR 30+. Powiem tak, ratio 2.5-3.0 to jest raczej 'default' dla ludzi ktorzy kiedys grali w jakikolwiek sposob competitive, 5, 10 czy 15 lat temu. 

Opublikowano
Godzinę temu, oldfashioned napisał(a):

Normalne wyniki raczej, co pare gierek da sie trafic 'dobry' server zeby krecic takie staty. Ratio 3.5-5 jest tez do zrobienia jak sie gra w stalym teamie. Sam mam pare gierek na koncie z KDR 30+. Powiem tak, ratio 2.5-3.0 to jest raczej 'default' dla ludzi ktorzy kiedys grali w jakikolwiek sposob competitive, 5, 10 czy 15 lat temu. 

Dokładnie, jak oglądałem początki jak jeszcze shroud streamował bf6 to było dla mnie jak wh w jego wykonaniu xD Po prostu są ekipy co grają dobrze, podnoszą się i takie KDA to żadne wyzwanie w ich wykonaniu. Co do drabiny i czegoś tam jeszcze, może chłop postawił drabinę, podniósł medyka i miał. Przez 300h żadnego cheatera, po prostu nie widzę, żeby coś było podejrzanego. 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, skypan napisał(a):

Szkoda czasu by nagrywać całą rozgrywkę. No chyba, że chcesz później bawić się w montaż. Lepiej wychwytywać fragmenty z rozgrywki ustawiając sobie do jakiego czasu wstecz ma ci to zapisać. Oczywiście tu też zapis non stop leci w tle ale trwale zapisujesz tylko to co chcesz.

1. Steelseries Moments - klik do strony Chyba obecnie najbardziej rozbudowany program do tego typu. Sam w sobie ma prosty edytor video i może przygotować pliki video np. pod Discor, YT itp.

2. Nvidia - i włączasz tryb natychmiastowa powtórka.

3. Nagrywarka steam. Działa jak nvidia, ale po rozgrywce masz edytor, w którym eksportujesz tyle "nagranej" powtórki ile chcesz. Działa prosto, żadnych ficzerów i za to go lubię. Shadowplay potrafił psuć nagrania czarnym ekranem, brakiem dźwięku lub w ogóle się nie odpalać.

Jestem ciekaw czy patch naprawi wreszcie problemy z rejestracją trafień czy przyjdzie mi czekać do nowego roku i kolejnej łatki.

/pewnie będzie jak ostatnio - najpierw patchnotesy tydzień przed aktualizacją, a potem "ups nie wszystkie wymienione zmiany zostały wprowadzone" :E

Edytowane przez barteke
Opublikowano
W dniu 5.12.2025 o 11:07, Pentium D napisał(a):

Coś się w tej grze zmieniło od niedzieli? Gra mi chodziła na uv karty normalnie a dzisiaj w pół godziny 4 resety sterownika gpu :hmm:

Mi dzisiaj wywaliło do pulpitu bez powodu. Przez tę durną grę przekatowalem kompa 40minut occt mem +cpu i nic nie wykrył, więc to nie moje nastawy tylko jakieś randomowe memory leaki :E

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, hajapackage napisał(a):

Mi dzisiaj wywaliło do pulpitu bez powodu. Przez tę durną grę przekatowalem kompa 40minut occt mem +cpu i nic nie wykrył, więc to nie moje nastawy tylko jakieś randomowe memory leaki :E

Mi wczoraj też gra zgasła bez niczego do pulpitu dwa lub trzy razy. Teraz nie wiem czy to coś z nastawami czy z procem kupionym na lolegro bo wcześniej przez godzinę było ok.

Edytowane przez Pentium D