Skocz do zawartości

BF6  

138 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Zrobili z BF'a COD'a i zdziwienie ze ludzie przestają grac bo im się czekanie na BF'a znudziło :E

Nie zrobili z tego żadnego CODa chyba, że o skiny Ci chodzi. Rdzeń rozgrywki jest tu zupełnie inny i pod innego gracza. To, że gra jest trochę „szybsza” to do mechanik z CODa jeszcze daleka droga.  

• Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, userKAMIL napisał(a):

...do mechanik z CODa jeszcze daleka droga.  

Do czego? xD

Ja tam się cieszę, że nie ma durnych killstreaków, szorowania dupskiem po podłodze przez pół planszy czy spoceństwa bo sbmm dusi na maxa

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Funky Koval napisał(a):

Ja tam się cieszę, że nie ma durnych killstreaków, szorowania dupskiem po podłodze przez pół planszy czy spoceństwa bo sbmm dusi na maxa

Nie wiem z czego tu sie cieszyc, w codzie moze nie podobac sie dany klimat seri bo kazdy ma rozne preferenje, owszem moga nie podobac sie skiny ale caly rdzen gry jest taki jaki byl i byc powinien i gra jest codem, ktory nie udaje byc inna gra. Bf tez nie jest idealny i wiele grze mozna wybaczyc tylko tu cale core gry lezy, to jest dobra strzelanka, a nie dobry bf probujacy udawac inna gre ;)  Gdyby tak ropzisac powazne minusy obu gier to nie cod by mial ich najwiecej porownujac do starych seri coda/bfa jaka ludzie pamietaja.

Opublikowano
9 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Nie wiem z czego tu sie cieszyc, w codzie moze nie podobac sie dany klimat seri bo kazdy ma rozne preferenje, owszem moga nie podobac sie skiny ale caly rdzen gry jest taki jaki byl i byc powinien i gra jest codem, ktory nie udaje byc inna gra. Bf tez nie jest idealny i wiele grze mozna wybaczyc tylko tu cale core gry lezy, to jest dobra strzelanka, a nie dobry bf probujacy udawac inna gre ;)  Gdyby tak ropzisac powazne minusy obu gier to nie cod by mial ich najwiecej porownujac do starych seri coda/bfa jaka ludzie pamietaja.

Ja właśnie jestem osobą, która nie grała zbyt dużo w bfy. Więc 6 tka jest dla mnie pierwszą grą w którą naparzam więcej. I mi się podoba, jest militarny klimacik, są realne spluwy oparte o istniejące w realu bronie.

Cod i "klimat serii"? Kurde chyba przez pierwszy miesiąc cyklu życia. A potem jazda ze skinami durnymi eventami i resztą cyfrowego chłamu i chciwości wydawców. Tuż przed wydaniem kolejnej odsłony, poprzednia sprzed niecałego roku to wypalony wrak bez żadnej tożsamości, klimatu.

• Upvote 1
Opublikowano
10 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Obecnej  serii COD i tych z ostatnich l lat   bliżej do fortnite  niż do  klasycznego COD    (MW ,MW2 )  na którym   seria zbudowała swoją popularność ,

Niestety wszystko się zmienia nie zawsze w  dobrym kierunku  ,  obecnie młodzi gracz ,nowi   chcą kolorowych  skinów , przerysowanych   broni   ,chcą  grać swoimi idolami czy znanymi   postaciami z TV  ,social medii   to to dostają  ,to się sprzedaje . Przerysowana karykatura  . 

• Upvote 1
Opublikowano

Ja napisałem że klimat to ocena subiektywna danej części i cały czas mylisz core rozgrywki który jest taki sam niezależnie od klimatu czy skinow. 

Teraz, raiders napisał(a):

Obecnej  serii COD i tych z ostatnich l lat   bliżej do fortnite  niż do  klasycznego COD    (MW ,MW2 )  na którym   seria zbudowała swoją popularność ,

Niestety wszystko się zmienia nie zawsze w  dobrym kierunku  ,  obecnie młodzi gracz ,nowi   chcą kolorowych  skinów , przerysowanych   broni   ,chcą  grać swoimi idolami czy znanymi   postaciami z TV  ,social medii   to to dostają  ,to się sprzedaje . Przerysowana karykatura  . 

No i co mają idole do core gry który jest nadal taki sam ? Ile jeszcze raz ubędziecie mylić te durne skiny ? 

Opublikowano

Panowie. Przecież wielokrotnie padały tu stwierdzenia, że BF6 to "dobra" strzelanka a słaby Battlefield. Sam się pod tym podpisuję. To, że ludzie z COD-a przeszli do BF-a i dobrze się bawią też się nie dziwię. Tu jeszcze jest w miarę normalnie chociażby pod kątem skórek, broni czy tam map. Jednak dla fanów Battlefielda, którzy z serią są od dekad gra za mocno skręciła w prostą bezcelową naparzankę z niepotrzebnymi mechanikami, słabymi mapami itd. Same sprzeczności ;)

Na koniec spójrzmy na wykresy popularności. Wiadomo, że zawsze jest odpływ graczy. Jednak to co wydarzyło się w Bf-e to jest exodus a nie odpływ graczy. Z dobrej strzelanki zrobiła się zbugowana strzelanka i odpadł największy atut obecnego BF-a. 

Zrzut ekranu 2025-12-20 112903.png