Skocz do zawartości

BF6  

142 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Ty zrozumiałeś pytanie ? 😂 chyba nie bardzo :D Ja nie pytam się jak ja mam ustawić. 

Na ultra żebym miał taki fps jak chce to bym musiał mieć min 5080 👀

Ustaw tak, żebyś przestał wytykać wszystkim błędy i narzekać na każdą grę.

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Z ciekawosci zapytam jak ustawiacie Panowie w opcjach graficznych "siatke" ?? 

Zawsze low - niby nie powinno sie dawac tak nisko, bo ogranicza LOD, ale w poprzednich bfach dawalo zawsze przewage np w takiej piatce modele  graczy dostawaly taka swiecaca poświatę, usuwalo roslinosc i łatwiej  bylo dostrzec model na większych odległościach :)

Edytowane przez dawidoxx
  • Upvote 1
Opublikowano
W dniu 1.07.2026 o 04:25, Funky Koval napisał(a):

Ustaw tak, żebyś przestał wytykać wszystkim błędy i narzekać na każdą grę.

A Ty nie rob z siebie kolejny raz ***** bo zadalem proste pytanie wiec jak masz tak glupio odpowiadac to sobie daruj ;) 

W dniu 1.07.2026 o 06:39, dawidoxx napisał(a):

Zawsze low - niby nie powinno sie dawac tak nisko, bo ogranicza LOD, ale w poprzednich bfach dawalo zawsze przewage np w takiej piatce modele  graczy dostawaly taka swiecaca poświatę, usuwalo roslinosc i łatwiej  bylo dostrzec model na większych odległościach :)

No ja mam zawsze wszystko na LOW ale bylem ciekaw wlasnie siatki bo tutaj bawiac sie suwakiem trudno mi okiem dostrzec roznice w tej zadymie :D 

Opublikowano

Siatkę daję na wysoką bo nie lubię jak przedmioty "doczytują" mi się w trakcie gry. W poprzednich częściach było to bardziej widoczne niż w 6-ce gdzie przeciwnik chował się za jakimś powiedzmy murkiem a ja go widziałem na "gołym" terenie. Dawało to pewną przewagę ale ciul z tym.

• Upvote 1
Opublikowano

Pogralem tylko ze 2h i jest roznica na plus w gunplayu. Z tego co pokazali to te zmiany w hitboxach tez powinny poprawic rozgrywke i sensownosc celowania w glowe I korpus, ciezko powiedziec mi narazie na ile to odczowalne.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, raul_ole napisał(a):

Jak tam update?

🎮 Problemy z dźwiękiem w Battlefield 6 po aktualizacji 1.3.3.0

Battlefield Studios potwierdziło, że bada zgłoszenia dotyczące błędów z dźwiękiem, które pojawiły się po wydaniu aktualizacji 1.3.3.0. 🐛🔊

Najczęściej zgłaszane problemy:
🔹 Losowo odtwarzający się sygnał alarmowy czołgu głównego (Main Battle Tank).
🔹 Słychać odgłosy niektórych pojazdów powietrznych, mimo że w pobliżu ich nie ma.
🔹 Dźwięki kroków odtwarzają się losowo i brzmią bardziej przytłumienie, przez co trudniej ocenić, jak blisko znajduje się przeciwnik.
🔹 Występują błędy związane z dźwiękiem wybuchających granatów.

Studio pracuje nad rozwiązaniem problemu.

via BFBulletin

🎯 Raport Anti-Cheat za maj – Battlefield 6

Battlefield Studios opublikowało najnowszy raport dotyczący walki z oszustami. Wraz z końcem Sezonu 2 i startem Sezonu 3 (oraz wprowadzeniem trybu rankingowego) twórcy wdrożyli nowe zabezpieczenia systemu EA Javelin Anti-Cheat.

📊 Najważniejsze informacje:
W maju zablokowano 218 695 prób oszukiwania lub manipulowania grą, zanim wpłynęły na rozgrywkę.
Obecnie monitorowanych jest 110 programów i usług związanych z cheatami, z czego 101 (91,81%) zgłasza problemy z działaniem, wykrycia lub całkowite wyłączenie swoich cheatów.
Wskaźnik Match Infection Rate (MIR), czyli odsetek meczów, w których wykryto przynajmniej jednego oszusta, po wdrożeniu nowych zabezpieczeń spadł z 5,61% do 3,14%, jednak pod koniec miesiąca ponownie wzrósł do 5,09%, gdy twórcy cheatów znaleźli nowe metody obchodzenia zabezpieczeń.

🔒 DICE zapowiedziało również pełne egzekwowanie wymogu TPM 2.0. Zmiana dotknie około 1,24% aktywnych kont. Zanim nowe wymagania zostaną wprowadzone, gracze otrzymają odpowiednie ostrzeżenia oraz instrukcje dotyczące aktualizacji BIOS-u, jeśli będzie to konieczne.

Twórcy zapewniają, że walka z oszustami trwa nieprzerwanie, a kolejne aktualizacje systemu Anti-Cheat są już w przygotowaniu.

Edytowane przez Phoenix.
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
13 minut temu, Sheenek napisał(a):

Tak, znacznie zwiekszyli drag pociskow, zmniejszyli tez predkosc dla wszystkich broni.

komedia, w tej grze nie dość, że snajpy nie zabijają na hita w ciało (dopiero przy konkretnym dystansie), to jeszcze i tak niski bullet speed został zmniejszony x D gorszy feeling niż jakbyś z łuku strzelał hahah

Opublikowano
3 godziny temu, nozownikzberlina napisał(a):

komedia, w tej grze nie dość, że snajpy nie zabijają na hita w ciało (dopiero przy konkretnym dystansie), to jeszcze i tak niski bullet speed został zmniejszony x D gorszy feeling niż jakbyś z łuku strzelał hahah

Imo oni dążą do zrobienia symulatora ASG xD.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, skypan napisał(a):

Inne klasy też nie zabijają na hita. Snajper ma tą przewagę, że strzał w głowę i zgon.

aha a z karabinu automatycznego to myślisz, że trzeba cały magazynek w łeb wystrzelić żeby ktoś padł? no nie jest tak

tak, jak ktoś ma aimbota to faktycznie wali w łeb jak maszyna ze snajpy ale w normalnej rozgrywce to jest po prostu rzadkość, każdy próbuje strzelić w łeb bo w ciało nie zabije (gość się po prostu schowa i to jest taki waste amunicji), i większość snajperów staje się bezużyteczna bo mało kto trafia teraz, jak trzeba przewidzieć gdzie będzie przeciwnik za godzinę, bo prędkość pocisku z karabinu snajperskiego jest porównywalna z prędkością rzuconej kulki zlepionej ze śniegu

to jest zabawne jak teraz chcesz uwalić typa co biegnie 150 metrów od Ciebie a robisz poprawkę jakby on jechał na ścigaczu dwa kilometry dalej, jeszcze nie trafisz bo netcode był pisany w brudnopisie który został zalany kawą

Godzinę temu, hajapackage napisał(a):

Imo oni dążą do zrobienia symulatora ASG xD.

tak haha niedługo dodaną znaczniki lecących nabojów

Edytowane przez nozownikzberlina
Opublikowano

Z karabinu potrzeba kila pocisków w głowę  by zabić przeciwnika. Nie ma karabinu co bierze na jeden strzał. To, ze będzie płacz to było do przewidzenia bo granie snajperem nie wymagało jakiś specjalnych umiejętności a teraz trochę  tak. 

Cytat

większość snajperów staje się bezużyteczna bo mało kto trafia teraz

Snajper z reguły jest bezużyteczny. Szczególnie gdy siedzi 150 m od celu :) W większości przypadku to bezużyteczne warzywo gdzieś na kominie czy tam górce.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, skypan napisał(a):

Z karabinu potrzeba kila pocisków w głowę  by zabić przeciwnika. Nie ma karabinu co bierze na jeden strzał.

no nie ma takiego karabinu w tej grze, ale relatywnie łatwo jest zabić z karabinu a tym bardziej komuś strzelić w łeb kilka razy

1 godzinę temu, skypan napisał(a):

Snajper z reguły jest bezużyteczny. Szczególnie gdy siedzi 150 m od celu :) W większości przypadku to bezużyteczne warzywo gdzieś na kominie czy tam górce.

no jest bezużyteczny w tej grze bo nie jest w stanie wykorzystać żadnego z atutów, bo ich po prostu w tej grze nie ma.

1. nie zabijesz typa na hita, jak go trafisz to on się po prostu schowa

2. zabijesz go na hita w łeb, ale to niebotycznie zwiększa szansę na nietrafienie??

3. jeszcze pogorszyli sprawę z prędkościami pocisków

nie wiem czy kiedyś strzelałeś z broni, ale w tej grze łatwiej jest kogoś rozwalić z karabinu automatycznego na tych 150 metrach niż ze snajperki. 

Piszesz, że snajper na 150m jest bezużyteczny, to idź na strzelnicę i spróbuj w ogóle trafić w zarys człowieka na tarczy na tych 150 metrach, a później weź chociażby starego KARa z lunetą, strzel ze trzy razy i porównaj celność.

Opublikowano

Strzelanie z broni nie ma nic wspólnego z BF. Dosłownie zero. Każdy rodzaj broni został osłabiony po ostatniej aktualizacji. Snajperki przed aktualizacją były bardzo łatwe do opanowania i nie wymagały żadnego skila. Teraz trochę je podkręcili i dobrze. Snajper był i nadal jest bezużyteczną klasą bo najmniej wnosi do gry drużynowej.

Opublikowano
14 godzin temu, nozownikzberlina napisał(a):

komedia, w tej grze nie dość, że snajpy nie zabijają na hita w ciało (dopiero przy konkretnym dystansie)

Bardzo dobrze, nigdy nie powinny zabijać na hita w ciało z każdego dystansu  ;) 

Opublikowano
7 godzin temu, nozownikzberlina napisał(a):

Piszesz, że snajper na 150m jest bezużyteczny, to idź na strzelnicę i spróbuj w ogóle trafić w zarys człowieka na tarczy na tych 150 metrach, a później weź chociażby starego KARa z lunetą, strzel ze trzy razy i porównaj celność.

Proponuję się obudzić i zejść na ziemie  ,BF6 to 100%  arkadówa  nie mająca nic wspólnego z realizmem  a co dopiero z bronią czy balistyką .

Ogólnie dla mnie  ta aktualizacja na duży minus   teraz mam prażenie ze strzelam papierowymi kulkami które lecą bezwładnie w każdą stronę ...   

Nie wiem czy coś  kombinowali z dzwiękiem i lokalizacją ale mam wrażenie ze dużo gorzej  jest  po aktualizacji niż przed .

Balans rozgrywki   skopany od  aktualizacji mecze wyglądają tak ze wygrywam  do 900-600  lub przegrywam do w tym przedziale 600-900 

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, raiders napisał(a):

Nie wiem czy coś  kombinowali z dzwiękiem i lokalizacją ale mam wrażenie ze dużo gorzej  jest  po aktualizacji niż przed .

Przeczytaj to co wstawiłem wyżej nt dźwięku ;) 

• Thanks 1