Skocz do zawartości

BF6  

142 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
51 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Przeczytaj to co wstawiłem wyżej nt dźwięku ;) 

Cytat

Problemy z dźwiękiem w Battlefield 6 po aktualizacji 1.3.3.0

Battlefield Studios potwierdziło, że bada zgłoszenia dotyczące błędów z dźwiękiem, które pojawiły się po wydaniu aktualizacji 1.3.3.0. 🐛🔊

Najczęściej zgłaszane problemy:
🔹 Losowo odtwarzający się sygnał alarmowy czołgu głównego (Main Battle Tank).
🔹 Słychać odgłosy niektórych pojazdów powietrznych, mimo że w pobliżu ich nie ma.
🔹 Dźwięki kroków odtwarzają się losowo i brzmią bardziej przytłumienie, przez co trudniej ocenić, jak blisko znajduje się przeciwnik.
🔹 Występują błędy związane z dźwiękiem wybuchających granatów.

Studio pracuje nad rozwiązaniem problemu.

via BFBulletin

Dzięki  nie widziałem tego wcześniej ..cóż standard  co łatka coś  spier.. :E . Teraz będą badać temat 2-3 miesiące w sezonie  5  może będzie rozwiązanie  .

• Upvote 1
Opublikowano
19 godzin temu, skypan napisał(a):

Mam wrażenie, że po tej aktualizacji mniej gine od snajperów. Zmniejszyli hotspot, zmiana obrażeń i chyba coś zmienili z prędkością pocisków na dystansie dla snajperek i koniec EZ mode.

SVK jest nadal potężny i daje nie mniej radości co wcześniej. Wczoraj sporo pograłem i chyba ciągle luneta na SVK nie daje błysku 😀 także cały czas to koszmar snajpera. Trzeba lekko zmienić build ale dalej zabijanie z odległości 150-200m przychodzi łatwo. 

Opublikowano

Ja przede wszystkim czuję, że zwiększył się TTK przez te opory powietrza i inne. Moja ulubiona PW5A3 idzie do śmietnika póki co, ewentualnie muszę pomyśleć nad nowym buildem. Co do snajperek to akurat wczoraj rekord odległości mi padł (378 m, niezbyt imponujący, wiem 🙂). Najwięcej teraz biegam z LKM-ami. 

Opublikowano
W dniu 1.07.2026 o 07:52, Phoenix. napisał(a):

A Ty nie rob z siebie kolejny raz idioty bo zadalem proste pytanie wiec jak masz tak glupio odpowiadac to sobie daruj ;) 

No ja mam zawsze wszystko na LOW ale bylem ciekaw wlasnie siatki bo tutaj bawiac sie suwakiem trudno mi okiem dostrzec roznice w tej zadymie :D 

Nazywanie innego użytkownika idiotą jest sprzeczne z regulaminem dyskusji. Zgłoszone. Ochłoń kolego.

Opublikowano

Przypominam że to ty zacząłeś głupią odpowiedzią więc naucz się kultury i zacznij od siebie a później wymagaj od innych i nie dziw się że dostajesz odpowiedź warta twojej osoby  ;) 

Będziesz teraz robił z siebie ofiarę, przyjmij na klatę bo za takiego cię uważam i zdania nie zmienię ;) elo 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

Przypominam że to ty zacząłeś głupią odpowiedzią więc naucz się kultury i zacznij od siebie a później wymagaj od innych i nie dziw się że dostajesz odpowiedź warta twojej osoby  ;) 

Nie chce mi się z Tobą użerać. Latasz po forum, obrażasz ludzi, wstawiasz jakieś teksty z ai. Nie będę Ci więcej odpisywał. Jeżeli tu na forum można innych nazywać debilem, idiotą, złamasem to nie jest to w takim razie miejsce dla mnie. Nie lubię tak. Ale zobaczymy co moderacja na to, może jednak Cię utemperuje. 

Edytowane przez Funky Koval
Opublikowano

Przypominam że to ty zacząłeś więc nie rób z siebie męczennika. Ja mówię to co myślę, od tego jest wolność słowa i nikt mi nie zabroni a bany nic nie zmienią w tej kwesti więc powodzenia ;) 

W dniu 1.07.2026 o 04:25, Funky Koval napisał(a):

Ustaw tak, żebyś przestał wytykać wszystkim błędy i narzekać na każdą grę.

I przypomnę posta za co nazwałem cię idiota, niech moderacja zobaczy kto zacząć idiotyczną wypowiedzią ;) 

Jak nie potrafisz odpowiedzieć na proste pytanie nt ustawień to nie zabieraj głosu a przynajmniej bądź mężczyzna i nie płacz.

Opublikowano
5 minut temu, Pan Mateoo napisał(a):

Jeden drugiego zaczepia. Obydwoje rozejść sie w swoje strony i tyle. 

To tak dla jasności - mogę od idiotów wyzywać i nie będzie bana? Fajny macie ten regulamin, taki elastyczny.

Raz pilnujecie a raz nie. Dobra, nie chce mi się dalej pisać.

• Haha 1
Opublikowano
49 minut temu, Pan Mateoo napisał(a):

Nikogo w bieszczady nie bedziemy wysylac

Kurde, a już myślałem że mnie wyślesz, ale wróć...mam nadal złamaną kość udową i nie mogę tam teraz lecieć na moto :D

Na moto faktycznie Bieszczady fajna sprawa, każdemu kto lubi winkle polecam.

Taki offtop dla rozluźnienia atmosfery :D

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

🎖️ Battlefield 6 – przedsprzedaż przepustki bojowej Sezonu 4 już dostępna!

Gracze mogą już zaopatrzyć się w Battle Pass Sezonu 4 za 1 100 BFC i zgarnąć dodatkowe bonusy na start.

🎁 Za zakup przepustki w przedsprzedaży otrzymasz:

🔹 Pakiet broni UMG-40 PM „Reset perspektywy”

🔹 2 pominięcia poziomów przepustki bojowej przy premierze

🔥 Dostępna jest również rozszerzona wersja Battlefield Pro za 109 zł, która zawiera pełny pakiet dodatków:

Pełny dostęp do przepustki bojowej Sezonu 4 przy premierze

Pakiet broni UMG-40 PM „Reset perspektywy”

Pakiet broni pistoletowej ES 5.7 „Rzekotka”

2 pominięcia poziomów przy premierze

60-minutową premię do PD przepustki bojowej

60-minutową premię do PD sprzętu

🎮 Criterion oficjalnie staje się studiem Battlefielda. Co z Burnoutem i Need for Speed?

Z okazji 30-lecia studia Criterion zaprezentowano nowe logo "Criterion: A Battlefield Studio", a wiceprezes i dyrektor generalna Battlefield Studios Europe, Rebecka Coutaz, nie pozostawiła złudzeń:

«„We're not here to talk about the past. We're solely focused on Battlefield.”»

Oznacza to, że Criterion będzie w pełni skoncentrowane na rozwoju serii Battlefield, a obecnie nie ma planów na powrót Burnouta ani Need for Speed.

Choć twórcy podkreślają, że dziedzictwo Burnouta nadal jest ważną częścią tożsamości studia, na ten moment wszystkie siły zostały skierowane na przyszłość Battlefielda.

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano

W ostatnim czasie spędziłem w końcu kilka godzin w tym bfie, głównie na TDM. Jako weteran serii BF, który spędził spokojnie z kilkanaście tysięcy godzin w BF2/BF3 oraz BF4, to stwierdzam, że mapy tutaj to w większości dramat dla camperów niestety. Większość stoi i czeka aż ktoś wbiegnie pod celownik. Na ten moment gra się mocno średnio, zobaczę z czasem jak wjedzie więcej unlocków, ale czasami praktycznie cały magazynek z karabinu nie jest w stanie zdjąć gościa, co jest dla mnie mocno niepojęte gdzie w takim BF4 potrafiłem ze Scarem-H na jednym magazynku ściągnąć 3 osoby. 

• Like 4
Opublikowano (edytowane)

Nie chcę być niemiły, ale coś mi się tutaj nie zgadza:

17 minut temu, piwakk napisał(a):

Jako weteran serii BF

W ostatnim czasie spędziłem w końcu kilka godzin w tym bfie, głównie na TDM. 

Przepraszam kolego, ale weteran serii nie gra w TDM czy DM. On gra w klasyczny podbój. Jeśli lubisz Call of Duty to grasz w takie tryby. Jeśli jesteś prawdziwym weteranem BF-a to grasz w podbój.

Większość stoi i czeka aż ktoś wbiegnie pod celownik. 

No jak grasz w TDM to to nie jest niczym dziwnym. Tam liczą się fragi. A jak najłatwiej zdobyć fraga. Kampić.

I tak gram w BF-a od BF1942 czyli od 2002 roku. Przewijałem się przez setki for o Battlefield w tym czasie i zahaczyłem o dwa klany.

Edytowane przez Strilok
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Strilok napisał(a):

Nie chcę być niemiły, ale coś mi się tutaj nie zgadza:

Przepraszam kolego, ale weteran serii nie gra w TDM czy DM. On gra w klasyczny podbój. Jeśli lubisz Call of Duty to grasz w takie tryby. Jeśli jesteś prawdziwym weteranem BF-a to grasz w podbój.

No jak grasz w TDM to to nie jest niczym dziwnym. Tam liczą się fragi. A jak najłatwiej zdobyć fraga. Kampić.

I tak gram w BF-a od BF1942 czyli od 2002 roku. Przewijałem się przez setki for o Battlefield w tym czasie i zahaczyłem o dwa klany.

Klasyczne podboje grałem w BF2 przede wszystkim - Strike at Karkand na zawsze w moim sercu ;)

W BF3 czy BF4 polubiłem się mocno z TDM, ewentualnie SQDM jak miałem swoją ekipę ziomków. Potem też mieliśmy serwer TDM, więc siłą rzeczy cisnąłem te TDMy i potrafiłem robić staty pokroju 90-10 i nie campiłem, tylko biegałem i pushowałem, więc dało się. 

W sumie szturm też namiętnie cisnąłem i byłem w stanie z ziomkiem na Golmud wykręcić 60-0, więc da się :D 

Podboje też grałem, ale bardziej na zasadzie czołg oraz helka. Tu jeszcze nie próbowałem, zobaczymy z czasem. Wczoraj wszedłem na chwilę szturm na Golmud i nie było już tak łatwo, ale no brak unlocków jest ciężki, trzeba to przetrwać :D

Edytowane przez piwakk
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, piwakk napisał(a):

Klasyczne podboje grałem w BF2 przede wszystkim - Strike at Karkand na zawsze w moim sercu ;)

No to było w tamtych czasach coś. Też się tam bardzo mocno zagrywałem.

16 minut temu, piwakk napisał(a):

Podboje też grałem, ale bardziej na zasadzie czołg oraz helka.

Ja miałem teraz dużą przerwę w BF-a, ale praktycznie jak kolega czyt. mój gunner może to cały czas only tylko helka.

obraz.thumb.png.5080cf8bc40ff5c47a0a9a61ead35113.png

W stosunku do BF4 i nawet BF3 helka tutaj jest bardzo mocno ograniczona w wyborze uzbrojenia, ale nie jest aż tak źle. W końcu dodali działający radar, który działa jako skill pasywny.

Mogli by dodać jeszcze ECM Jammer i wtedy to już byłbym happy :D Flary nie zawsze dobrze działają. Choć z ECM na początku premiery w poprzednich odsłonach też był mocno zabugowany.

Nie mniej jednak dobrze się helką lata i kara graczy na mapie :D

Edytowane przez Strilok
  • Like 1
Opublikowano
18 minut temu, Strilok napisał(a):

No to było w tamtych czasach coś. Też się tam bardzo mocno zagrywałem.

Ja miałem teraz dużą przerwę w BF-a, ale praktycznie jak kolega czyt. mój gunner może to cały czas only tylko helka.

obraz.thumb.png.5080cf8bc40ff5c47a0a9a61ead35113.png

W stosunku do BF4 i nawet BF3 helka tutaj jest bardzo mocno ograniczona w wyborze uzbrojenia, ale nie jest aż tak źle. W końcu dodali działający radar, który działa jako skill pasywny.

Mogli by dodać jeszcze ECM Jammer i wtedy to już byłbym happy :D Flary nie zawsze dobrze działają. Choć z ECM na początku premiery w poprzednich odsłonach też był mocno zabugowany.

Nie mniej jednak dobrze się helką lata i kara graczy na mapie :D

No tam było sporo tego, choć raczej config helki często był i tak taki sam później :D

Muszę w takim razie obczaić też temat heli, dzięki! 

Opublikowano

🚨 Battlefield 6 będzie rozwijany jeszcze przez długie lata! 🎮

Dobra wiadomość dla fanów serii! Rebecka Coutaz, Vice President & General Manager Battlefield Studios Europe, potwierdziła w rozmowie z Indy100, że Battlefield 6 będzie rozwijany znacznie dłużej niż do końca 2026 roku. Gdy zapytano o wsparcie gry przez co najmniej kolejne dwa lata, odpowiedziała krótko: „Tak, oczywiście.”

Twórcy podkreślają, że Battlefield ma być rozwijany jako platforma, a priorytetem są oczekiwania społeczności – większe mapy, więcej zawartości i regularne aktualizacje. Zespół zapowiada, że nadal będzie dostarczał nowe doświadczenia i charakterystyczne dla serii „Only in Battlefield moments”.

📰 Więcej szczegółów znajdziecie w artykule:
"Battlefield future beyond 2026 revealed by studio bosses" (https://www.indy100.com/gaming/battlefield-6-season-4-updates-live-service)

Opublikowano

Oby. Bo jeżeli zamierzają jak COD co chwila wydawać nowe edycje to podziękuję. Liczę, że przynajmniej do końca 2027 szóstka będzie wspierana i będzie "najnowszą" edycją. Przez ostatnie zmiany w strzelaniu gra mi się trochę gorzej, a nie mam czasu poustawiać broni i ogólnie dobrać odpowiedniej giwery pod daną klasę. Dotychczasowe setupy coś się po updatcie nie sprawdzają. Może w niedzielę poświęcę na to trochę czasu. Na pewno coś dla inżyniera muszę znaleźć i jakiś LKM.