Skocz do zawartości

BF6  

142 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Gdyby nie ciągły ramming rozwścieczonych dzieciaków w jetach nie było by w ogóle śmierci.

obraz.thumb.png.64f187fe1733b41fb139e74b7f0dda9a.png 

Ludzie mało co ogarniają system flar w tej grze co działa na moją korzyść. Gracze często są tak źli że latam całą rundę że potrafią z mojego teamu zabrać jeta i z całym impetem we mnie wlecieć. Później biorą helkę i dosłownie po 10 sekundach giną bo lecą na hurra na środek mapy.

Edytowane przez Strilok
Opublikowano
19 godzin temu, Strilok napisał(a):

Gdyby nie ciągły ramming rozwścieczonych dzieciaków w jetach nie było by w ogóle śmierci.

obraz.thumb.png.64f187fe1733b41fb139e74b7f0dda9a.png 

Ludzie mało co ogarniają system flar w tej grze co działa na moją korzyść. Gracze często są tak źli że latam całą rundę że potrafią z mojego teamu zabrać jeta i z całym impetem we mnie wlecieć. Później biorą helkę i dosłownie po 10 sekundach giną bo lecą na hurra na środek mapy.

Ja systemu flar nie ogarniam. Jak lecę to we mnie wali natychmiast 1000 rakiet kierowanych. Jak sam próbuję kogoś zestrzelić igła/czymkolwiek 8/10 rakiet nie trafia.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

@caleb59jak to sie kasowalo tego Javelina po usunieciu gry ?? Pamietasz moze? :D 

obraz.png.a4ad6086659dc9091712ba8f403d6755.png

obraz.thumb.png.1ebf937fd964ede833907ebee6339cf0.png

Tak mniej więcej się go kasuje.  Ścieżka na steam:

C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Battlefield 6\EAAntiCheat

lub tu:

C:\Program Files\EA\AC

Edytowane przez Strilok
  • Upvote 1
Opublikowano

⚠️ Koniec z nagłym wyrzucaniem z serwera za AFK!
Battlefield Studios zapowiedziało, że w jednym z nadchodzących patchy 4. sezonu Battlefield 6 pojawi się nowa funkcja – ostrzeżenie o nieaktywności przed wyrzuceniem z rozgrywki.

Gracze otrzymają odpowiedni komunikat, zanim zostaną usunięci z serwera za: 
🎮 brak aktywności na kontrolerze , 
⌨️ brak aktywności przy klawiaturze.

Co ważne, ostrzeżenie będzie wyświetlane niezależnie od tego, czy postać stoi bez ruchu na mapie, czy gracz przebywa w menu gry.
Zmiana obejmie: 
wszystkie tryby Battlefield 6, 
Ranked Battle Royale.

Opublikowano

Odpaliłem sobie BF4 dla porównania i bardzo rzuciło mi się w oczy to jak porusza się żołnierz. Jest po prostu wolniejszy i cała rozgrywka jest bardziej wyważona i wolniejsza. Już nie wspominam o multum opcji wyposażenie dla pojazdów bo w 4 jest to bezapelacyjnie topka.

Tutaj w 6 niestety ale mamy bardzo okrojone możliwości.

• Upvote 1
Opublikowano

Zainstalowałem ponownie, ostatni raz grałem w listopadzie 2025 xD 

Nie widzę za bardzo zmian od tamtej pory, gra się praktycznie tak samo, zawartości nic nie dodali (poza Littlebird, świetnie mi się nim lata). Sezony i Redsec mnie totalnie nie interesuje, dla fana marki tu nie ma czego szukać. BF1 to było złoto stulecia przy tym... 

• Upvote 4
Opublikowano
W dniu 11.07.2026 o 15:47, Strilok napisał(a):

Odpaliłem sobie BF4 dla porównania i bardzo rzuciło mi się w oczy to jak porusza się żołnierz. Jest po prostu wolniejszy i cała rozgrywka jest bardziej wyważona i wolniejsza. Już nie wspominam o multum opcji wyposażenie dla pojazdów bo w 4 jest to bezapelacyjnie topka.

Tutaj w 6 niestety ale mamy bardzo okrojone możliwości.

Ja to też raczej wrócę do BFa 4, ale głównie dlatego, że obecne mapy w BF6 na TDM i dominację to taka camperiada, że odechciewa się grać. Moim zdaniem na pewno powodem jest mały rozmiar tych map, bo nawet jak pomyślę o Silk Road czy Lockerze z BF4 to te mapy były odczuwalnie większe i to pomimo 32 osób na serwerze! 

• Upvote 4
Opublikowano
1 godzinę temu, galakty napisał(a):

Nie widzę za bardzo zmian od tamtej pory,

Spróbuj zgłosić jakieś pomysły zmian w grze na forum EA. Nadal uważam że forum EA to jest ściek jakich dawno nie było. Community Manager nie istnieje. Zamiast być łącznikiem pomiędzy graczami a deweloperem to go po prostu nie ma. I te teksty od DICE w stylu uważnie przysłuchujemy się waszym spostrzeżeniem i pomysłom. To jest jeden wielki ściek i dno. Robią po swojemu. Ta poprawka, która miała zmienić strzelanie i obrażenia to jakiś efekt placebo. Nikt tego nie odczuwa w grze. 

• Upvote 4
Opublikowano
1 minutę temu, Strilok napisał(a):

Spróbuj zgłosić jakieś pomysły zmian w grze na forum EA.

Taaaaa.

Od premiery gry nie ma funkcjonalnego Portalu, a ja liczyłem TYLKO na to w BF6. Po 3h gra ponownie wyleciała z dysku, prędzej sobie BF1 odpalę. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, galakty napisał(a):

Od premiery gry nie ma funkcjonalnego Portalu, a ja liczyłem TYLKO na to w BF6. Po 3h gra ponownie wyleciała z dysku, prędzej sobie BF1 odpalę. 

Tak samo jak prostej funkcji wyłączenie Crossplay. Zobacz sobie loadout pojazdów jaki jest ubogi. W myśliwcu w ogóle nie możesz zmienić loadout. Jest tylko to co narzucili twórcy.

Plutony i przeglądarkę serwerów mają dodać w 5 sezonie. Już widzę jak to będzie działało i ile bugów tam będzie. Co patch to wykryty jest nowy exploit. Nie trzeba kupować cheata bo gra sama promuje i punktuje exploity w grze. Tragedia.

Nawet słaby Punkbuster w BF3 i BF4 byłe lepszy i dostawałeś powiadomienie z serwera że cheater dostał bana.

• Upvote 2
Opublikowano
3 minuty temu, Strilok napisał(a):

Tak samo jak prostej funkcji wyłączenie Crossplay. Zobacz sobie loadout pojazdów jaki jest ubogi. W myśliwcu w ogóle nie możesz zmienić loadout. Jest tylko to co narzucili twórcy.

Dlatego jestem w szoku, bo ostatnio grałem 11.2025, wchodzę dzisiaj i tak naprawdę poza amunicją syntentyczną i Littlebird to się NIC nie zmieniło. A nowe mapy to żart. 

Do tego gunplay jest słaby, nie sprawia mi radości. Po raz pierwszy od bardzo dawna rozważę nowego CoDa... Chcę fajną i szybką strzelankę (do poważnych mam Armę). 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, galakty napisał(a):

Dlatego jestem w szoku, bo ostatnio grałem 11.2025, wchodzę dzisiaj i tak naprawdę poza amunicją syntentyczną i Littlebird to się NIC nie zmieniło.

Dokładnie tak. Ja miałem przerwę 3 msc i wróciłem i zaczyna mnie irytować ta gra. A jak gra irytuje zamiast bawić to coś jest na rzeczy. Z mojej ekipy 10 luda tylko jeden jeszcze kolega ze mną gra i to tylko w helikopterze ze mną.

Jak tylko nie ma helki lub jest na nią zbyt wiele chętnych to wychodzimy z serwera. Nie ma praktycznie żadnych zalet aby grać piechotą bo to nie daje żadnych emocji i fanu. Widzę że w BF4 serwery ożyły. Można znaleźć z 20 serwerów np. w dużym podboju.

I tak faktycznie strzelanie daje o wiele większa frajdę. Jest skillowe. Jak chcesz kogoś ubić z daleka to nie walisz full auto przed siebie tylko 3-4 pociski seriami. Szkoda że z DICE odeszło wielu pracowników. Społeczność praktycznie nie istnieje chyba że mówimy o spoceńcach co narzekają na to że BF6 jest za wolny i chcą aby żołnierz jeszcze szybciej biegał po tych mapach. Wchodząc na mapę jestem w szoku jak ludzie grają. Lecą ja by to były jakieś biegi lub sztafeta do pojazdów jak go nie dostaną to lecą do kolejnego np. jeep-a. W bazie naglę stukają się tymi pojazdami lub przepychają jeden drugiego. Bo faktycznie trza lecieć do punków jak najszybciej. Biorą śmigłowiec szturmowy tylko po to aby wejść na wieżę jakąś lub szczyt snajperem i go niszczą. Jeden gracz drugiemu wilkiem. Będzie Cię niejeden trollował. Szkoda gadać. Mam wrażenie że społeczność to głównie 13-14 latkowie. Ewenementem było jak na Firestorm trzeba było zdobyć punkt B. Stało 6 snajperów na dachu i strzelało sobie w punkt C. A punkt B mimo że nikogo na nim z wrogów nie było nadal posiadał wróg. Jak by jeden nie mógł zejść i ten punkt przejąć. Parodia w trzech aktach.  

Edytowane przez Strilok
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Cały design map i strzelania jest skopany, może dostosowany do obecnych trendów i graczy, nie wiem, ale męczy mnie ta gra. Pojazdy też słabe i nie sprawiają przyjemności, gdzie w starych BFach uwielbiałem grać pojazdami albo na nie polować. Tu się nie da grać bo mapy mikroskopijne.

A hitem jest to, że dziś grałem na jednej z nowych map (nawet nie znam nazwy taka super jest) i helką wisząc nad spawnem zostałem zabity. NA PUNKCIE ODRODZENIA. 

• Upvote 2