Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, krukkpl napisał(a):

Ja wiem, ze niektórym się OCD włącza jak widzą niewypełnione "wyzwania", ale dajcie spokój, większość daje jakieś skiny (których podobno ludzie niepotrzebują).

Ewentualnie jest sens robić jakieś zadanka pod bronie, a te chyba nie są zbyt trudne.

Robi się te wyzwania do odblokowują np. sprzęt i dają dużo XP. XP jest potrzeby do szybszego lvl konta, bo za tym lvl jest zablokowany sprzęt, np bronie.

Opublikowano

No i właśnie dochodzimy do głównego problemu.

Jak te bronie teraz mają odblokować słabsi gracze ?

Albo gracze którzy nie mogą udźwignąć PvP ?

Spoko, spoko. Zaraz wprowadza monetki za które będzie można kupić progres i całkiem przypadkowo uznają to za "idealne rozwiązanie" :hihot:

• Upvote 1
Opublikowano

Jak wczoraj zobaczyłem wyzwanie na 5k dmg z incidiery shotguna dla Assaulta to sie przeżegnałem :D Idea aby wymusić w ten sposób granie różnych trybów czy różnymi klasami/brońmi jest zrozumiała z puntku widzenia korporacyjnego. Niestety mogli pójść po rozum do głowy i się zastanowić co będzie wkurzało graczy... Narazie gram bez większego przykładania wagi do levelu, obecnie mając nabite 44 godziny mam bodajże 45 level. Chyba źle nie jest, TR-7 samo się nie odblokuje :D 

Swoją drogą zobaczyłem sobie staty i obecnie z moją ulubioną bronią na średni/daleki dystans jestem w top 0.4% czasu z karabinem w ręku :bandyta:

image.png.8763b10a3b3c0fbfe87056340a322d5e.png

• Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, Kadajo napisał(a):

No i właśnie dochodzimy do głównego problemu.

Skillowy gracz: ciagle przegrywam z kolegami w gałe.

Trener: spokojnie mam rozwiązanie 

S0aeed57f294242289ee7bf6194253b69E.jpg.webp

Opublikowano

Gracze którzy w PvP gromią ostro słabszych nie widza problemu.

Ale nagle jest problem jak słabsi gracze chcą sobie pograć w grę nie ginąc co 5 sekund i odblokować sobie bronie aby grac dalej.

Zabawne.

A będzie coraz gorzej, bo gracze którzy ostro w to łupią tak odskoczą ze poziom wejścia do MP będzie taki wysoki ze bedzie zniechęcał każdego nowego gracza.

A jeszcze lepsze jest to ze w treningu do 25 poziomu sami cię zachęcają do grania z botami !!!

Ciekawe czy tam progres tez się wyłączył xD

A potem wejście w pełne PvP i jak zderzenia malucha ze ścianą przy 120 km/h.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ja lurkuje tylko temat bo nie decydowalem sie na kupno jeszcze a EA nie dalo triala wiec zapytam.

1. Ci do graja na dominacji/tdm, dalej jak sie padnie mozna od razu anulowac mozliwosc podniesienia i sie zrespic? Tak bylo w becie, a np w V jak sie padnie czy tdm czy cq to swoje trzeba i tak odczekac, mozna przyspieszyc ale nie ze od razu.

2. Dalej jest MM przy kazdej sesji? Nie ma opcji zeby wbic na 1 serwer i z tymi samymi ludzmi grac przez kilka map w rotacji?

Wiem ze jest portal, ale poza portalem?

3. Czy na portalu jak jest jakis serwer ogarniety to mozna go sobie dodac do ulubionych itp?

4. czy jest tryb HC?

Edytowane przez Dominix
Opublikowano
Teraz, SylwesterI. napisał(a):

Skillowy gracz: ciagle przegrywam z kolegami w gałe.

Trener: spokojnie mam rozwiązanie 

I właśnie dlatego Porta był tutaj idealnym rozwiązaniem.

Chcesz grac HC proszę bardzo, jesteś za słaby na PvP masz boty, ćwicz baw się dobrze.

Ale nie, musieli to spierdolić. Bo jakieś lolki się zesrały o staty i ze to niesprawiedliwe.

Sami niedopatrzyli i dali możliwość exploitowania a żeby to naprawić uniemożliwili dużej bazie graczy dalszą zabawę.

U HAVE ONE JOB, ONE JOB.

1 minutę temu, Dominix napisał(a):

Ja lurkuje tylko temat bo nie decydowalem sie na kupno jeszcze a EA nie dalo triala wiec zapytam.

1. Ci do graja na dominacji/tdm, dalej jak sie padnie mozna od razu anulowac mozliwosc podniesienia i sie zrespic? Tak bylo w becie, a np w V jak sie padnie czy tdm czy cq to swoje trzeba i tak odczekac, mozna przyspieszyc ale nie ze od razu.

2. Dalej jest MM przy kazdej sesji? Nie ma opcji zeby wbic na 1 serwer i z tymi samymi ludzmi grac przez kilka map w rotacji?

Wiem ze jest portal, ale poza portalem?

3. Czy na portalu jak jest jakis serwer ogarniety to mozna go sobie dodac do ulubionych itp?

1. Tam nikt praktycznie nikogo nie podnosi, bo gra jest zbyt dynamiczna.

2. Nie wychodzisz z serwera, jest rotacja map jak za starych czasów.

4. Nie ma takiej możliwości, nie ma listy ulubionych. (beka na amen)

4a nie możesz nawet sprawdzić na jakich serwerach grałeś... xD

Opublikowano
16 minut temu, Kadajo napisał(a):

Poligon. Niech to wróci bo grało się tam fajnie. 

12 minut temu, funk napisał(a):

Jak wczoraj zobaczyłem wyzwanie na 5k dmg z incidiery shotguna dla Assaulta to sie przeżegnałem

To dlatego tak mnie palili na serwerach na Portalu xD

Opublikowano

@Pentium D

Dokładnie, poligon pokazał, że jest idealne rozwiązanie dla słabszych graczy w pełni działające.

Tylko moim zdaniem powinno zostać dodane na stale i z reszta trybów, a przynajmniej dodać Conquest.

No odjebali ostro inaczej nie byłoby takiego oburzenia.

Tego jest od cholery aktualnie na redicie.

Muszą zareagować i to naprawić w jakiś sensowny sposób.

Bo na ten moment naprawili jedno kompletnie psując drugie.

• Upvote 1
Opublikowano
17 minut temu, Kadajo napisał(a):

I właśnie dlatego Porta był tutaj idealnym rozwiązaniem.

Chcesz grac HC proszę bardzo, jesteś za słaby na PvP masz boty, ćwicz baw się dobrze.

Ale nie, musieli to spierdolić. Bo jakieś lolki się zesrały o staty i ze to niesprawiedliwe.

To może być niesprawiedliwe, jeśli matchmaking dobiera graczy na podstawie statystyk, wpierdzieli ci do teamu 3-4 graczy ze skillem z botów, do oponenta "normalnych" i mecz masz pozamiatany. 

Dla mnie powinny być osobne staty,odblokowania,nagrody dla portalu, osobne dla normalnych trybow.

Wchodzisz w portal możesz mieć top rank, wchodzisz w normalne, masz to co ugrywasz. 

• Upvote 1
Opublikowano

A pamiętacie jak w BF4 można było stworzyć serwer na który nie mógł wejść jakiś wymiatacz z wysokim poziomem?

Jak były dedyki to takie problemy praktycznie nie istniały.

1 minutę temu, SylwesterI. napisał(a):

To może być niesprawiedliwe, jeśli matchmaking dobiera graczy na podstawie statystyk, wpierdzieli ci do teamu 3-4 graczy ze skillem z botów, do oponenta "normalnych" i mecz masz pozamiatany. 

Przecież odkąd BF nie ma dedykow to właśnie tak to wygląda.

W 2042 to już w ogóle było epicko jak po każdym meczu wracałeś do menu i szukało nowego serwera.

3 minuty temu, SylwesterI. napisał(a):

Dla mnie powinny być osobne staty,odblokowania,nagrody dla portalu, osobne dla normalnych trybow.

Wchodzisz w portal możesz mieć top rank, wchodzisz w normalne, masz to co ugrywasz. 

Moim zdaniem to nie rozwiązuje problemu, bo nadal zabierasz zabawę ludziom którzy nie chcą grac klasycznych meczów.

To po co w ogóle ten portal dawać.

Czasy gdzie grało się dla samego grania już dawno minęły. Jak nie dasz graczom jakiegoś celu to pójdą grac w coś innego.

Tutaj nie ma idealnego rozwiązania i moim zdaniem, jak zresztą pokazuje zadyma jaka aktualnie się wywiązała ze tej blokady, FullXP na botach w portalu to po prostu było mniejsze zło.

Opublikowano (edytowane)

Brak XP w trybie Portal dotyczy tylko serwerow z opcją "Bot re-fill". 

W nocy pociupałem na prywatnym serwerze z podwojoną liczbą ticketow i wydłużonym czasem i XP elegancko powpadało, nawet rewolwer m44 wbiłem ponad jeden poziom haha. 

Ja jestem za tym żeby boty miały bardzo lub extremalnie niski mnożnik XP bo po prostu za dużo zasobów te farmy botów pożerają. Zajęło chłopakom prawie 30 minut żeby odpalić serwer i przyjąć chętnych - którzy zresztą i tak stali w kolejce, sam czekałem chyba 17 minut lol. 

Powinno być tak żeby premiować grę z ludźmi a nie z AI, czyli za ubicie dajmy na to 50 human players dostaniesz tyle XP ile za ubicie 5000 botów 😀

Edytowane przez Fenrir_14
Opublikowano

W ogóle nie rozumiem też za bardzo tego płaczu o staty.

Przecież widać jak na dłoni jak ktoś eksplojtuje serwer z botami to po co w ogóle kogoś takiego brać pod uwagę ?

6 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

Brak XP w trybie Portal dotyczy tylko serwerow z opcją "Bot re-fill". 

Tak, nie tyle brak co jest ostro znerfiony.

image.thumb.png.64b3cfc5d266edf9538bf23b14986241.png

Ale jest całkowicie zablokowana możliwość progresu.

Opublikowano
25 minut temu, Kadajo napisał(a):

Ale nie, musieli to spierdolić. Bo jakieś lolki się zesrały o i zaczely nabijac staty i ze to niesprawiedliwe.

Poprawilem Ci, nie dziekuj.
Lolki to sie widze ciagle sraja od wczoraj, ze im zabrali mozliwosc exploitowania.  :krejzol:

Smiecham strasznie z tego, ze ludzie bronia jawnego exploitu, gdzie 90+% serverow na portalu to byly pozamykane jednoosobowe farmy. 
No ale coz, taki mamy obraz gamingu. Zenujacy.

• Thanks 1
Opublikowano

No i dobrze bo to jest gra online multiplayer. Gra z ludźmi w drużynie to zupełnie inna przyjemność gry. Jeżeli nie idzie Ci zabijanie giwerami możesz zawsze kombinować w inny sposób i pomoc drużynie i zespołowi wykonując inne zadania. 

Zresztą, grając z ludźmi będziesz progresował w zabijaniu szybciej niż ćwicząc i farmiąc boty lol. 

Opublikowano

Dopowiadaj sobie dalej, widze nie jestem Ci potrzebny w dyskusji bo sam 'swietnie' wiesz co powinno sie dziac wedlug mojego toku myslenia. ;)

Nie, nie uwazam, ze powinno usunac cala mape, ale ja zablokowac do czasu az bedzie fix, jezeli 90% aktywnosci na mapie to wykorzystywanie tego exploitu. Ja wiem, NIE DO POMYSLENIA. 

Opublikowano
4 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

No i dobrze bo to jest gra online multiplayer. Gra z ludźmi w drużynie to zupełnie inna przyjemność gry. Jeżeli nie idzie Ci zabijanie giwerami możesz zawsze kombinować w inny sposób i pomoc drużynie i zespołowi wykonując inne zadania. 

Zresztą, grając z ludźmi będziesz progresował w zabijaniu szybciej niż ćwicząc i farmiąc boty lol. 

Zgadza się, tylko wiec było nie dawać botów wcale, a nie dali a teraz zabrali.

Ja się nie dziwie ani trochę ze teraz wkurwionych ludzi jest jeszcze więcej.

I żeby była jasnosc z botami możesz grac nadal tylko nie masz progresu w odblokowaniu czegokolwiek.

Tak jakby ci, co farmili ogólnie dostali od tego jakiegokolwiek sklila.

Chociaż widzę tutaj możliwość potem w sprzedawaniu takich kont gdzie mamy wysokie staty.

Ale ostatecznie to nadal patologia z którą się i tak nie wygra.

Opublikowano
7 minut temu, Kadajo napisał(a):

Nikt nie broni żadnego exploitu.

Jak odczytać posty osób które płaczą:

za grę dalem czysta złotych i jeszcze muszę sie męczyć o odblokowania.

A za chwilę:

ja z botami tylko żeby odblokować.

W międzyczasie: tlumik? Haha ja mam skilla i jestem w topce bez tłumika 

Opublikowano
1 minutę temu, oldfashioned napisał(a):

Dopowiadaj sobie dalej, widze nie jestem Ci potrzebny w dyskusji bo sam 'swietnie' wiesz co powinno sie dziac wedlug mojego toku myslenia. ;)

Nie, nie uwazam, ze powinno usunac cala mape, ale ja zablokowac do czasu az bedzie fix, jezeli 90% aktywnosci na mapie to wykorzystywanie tego exploitu. Ja wiem, NIE DO POMYSLENIA. 

I kiedy to tak się stało ? :)

Jeszcze raz się zapytam, w czym ci przeszkadzali w twojej grze ci, co eksploitowali farmy botów, w jaki sposób psuli twoją rozgrywkę.

Tylko dobrze się zastanów, zanim odpowiesz.

Teraz, SylwesterI. napisał(a):

Jak odczytać posty osób które płaczą:

za grę dalem czysta złotych i jeszcze muszę sie męczyć o odblokowania.

A za chwilę:

ja z botami tylko żeby odblokować.

W międzyczasie: tlumik? Haha ja mam skilla i jestem w topce bez tłumika 

Zawsze się ktoś znajdzie kto tak będzie pisał.

A gdzie posty ludzi którzy po prostu chcieli grac?

Bo takich tez masz i to większość.

Jeszcze raz napisze, tutaj chodzi tylko i wyłącznie o głupie staty i podniecanie się nimi. Bo to w żaden sposób nie wpływa na rozgrywkę.