Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

3 minuty temu, kubikolos napisał(a):

bo przychodza z singla i sa zafiksowani ze przyjemnosc daje tylko grafika

Grałem w gry multi jeszcze zanim to było modne. W każdej o ile pozwalał PC ustawiałem zawsze wszystko na max i zawsze sobie radziłem, nie miałem problemów z widocznością.

Edytowane przez caleb59
Opublikowano

Ale przepraszam bardzo, całe życie uważałem i będę uważał, że nie po to kupuje się lepszy sprzęt by go nie wykorzystywać w grach. To samo zdanie miałem na pclabie więc proszę tutaj nie kombinować. :E

• Upvote 1
Opublikowano

Ja do singli ustawiam zawsze max :E ale jesli chodzi o multi to gra musi zapierdalać az miło i nie ma opcji ze będę cisnał w niestabilnych 90 klatkach jak mogę coś zmienić w opcjach przy tym nie pogorszyć prawie wcale jakości grafiki a mieć np stabinle 160 ;) 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, caleb59 napisał(a):

Grałem w gry multi jeszcze zanim to było modne. W każdej o ile pozwalał PC ustawiałem zawsze wszystko na max i zawsze sobie radziłem, nie miałem problemów z widocznością.

Jakbyś ustawiał na low, to byśmy słyszeli o Tobie i byłbyś pro graczem :P a tak to zostałeś zwykłym nonejmem :D 

Ja tylko do czynienia miałem z CS(bardziej pro) i tam było tak, wszystko na low i rozdziałka nie większa niż 1024 lub w CS GO 1080, głowy były większe :E(pół żartem, pół serio) a tak na poważnie, tu chodziło tylko o ilość fps, gdzie przy 1.6 to celem było 100 fps, a w GO 300 fps i wtedy miałeś komfort grania(i raczej mało komu komp pozwalał na ultra aby uzyskać tyle fps), do tego w 1.6 była dziwna akcja że mając 100 fps biegałeś szybciej niż mając 60, zaś jak ustawiłeś ponad 100, choćby o 0.1 to biegałeś wolniej niż przy 60 :E 

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, caleb59 napisał(a):

będę uważał, że nie po to kupuje się lepszy sprzęt by go nie wykorzystywać w grach

to jest to  co pisalem - taki gosc jest zafiksowany na grafice z singla

mysli ze ten "lepszy sprzet" mozna wykorzystac tylko do grafiki a jak ktos go uzyje do generowania duzych ilosci fps to juz nie jest prawidlowe wykorzystanie "lepszego sprzetu" i nie po to sie kupuje XD

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a):

Jakbyś ustawiał na low, to byśmy słyszeli o Tobie i byłbyś pro graczem :P a tak to zostałeś zwykłym nonejmem :D 

Ja tylko do czynienia miałem z CS(bardziej pro) i tam było tak, wszystko na low i rozdziałka nie większa niż 1024 lub w CS GO 1080, głowy były większe :E(pół żartem, pół serio) a tak na poważnie, tu chodziło tylko o ilość fps, gdzie przy 1.6 to celem było 100 fps, a w GO 300 fps i wtedy miałeś komfort grania, do tego w 1.6 była dziwna akcja że mając 100 fps biegałeś szybciej niż mając 60, zaś jak ustawiłeś ponad 100, choćby o 0.1 to biegałeś wolniej niż przy 60 :E 

cs 1.5/6 

640x480 opengl ew czasem 800x600 bo lepsze hedy siadały, ale zawsze 640x480.. w cs go juz musiałęm podnieść na 1024, bo nizsze to było juz mydło :D  

w 1.6 max był 100 klatek a na moinitorach crt gra wydawała się mega płynna :D pamietam ze szło poprzez komende developer 1 sciagnać limit, ale wtedy postać biegała wolniej.. taki urok silnika

Edytowane przez dawidoxx
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, zozolek napisał(a):

To nie CS i AWP mode  jakby niektóry chcieli . . .

I bardzo (wiadomoco) dobrze

Niech sobie miłośnicy realizmu i snajperek grają na trybach hardcore. Ja tam nie wchodzę, więc każdy sobie gra jak lubi. :)

A CSa to Ty mi nawet nie przypominaj.

Miałem ulubiony tryb arms race, bo małe mapki, snajperiadia więc prawie się nie zdarza, a poza tym po 2 fragach gra przymusowo zmienia broń. No i idealnie! Wielokrotnie więcej czasu na tym spędziłem niż grając normalne mecze. 

I co?

A no Valve postanowiło działać:

- najpierw zmienilili - dodali opcję głosowania po zakończeniu mapy nie tylko już na tryb arms race, tylko dodali tryb snajper cośtam. Grawitacja jak na księżycu i same snajperki. No ja pierdzielę. To po co ja wybieram tryb gry żeby gra mnie wywalała na inny? No ale widać Valve uznało, że trzeba bardziej pchać ludzi w snajperki. Bo snajperki som kuul! PS. SNAJPERKI! Dzień dobry! Czy znajdzie pan  chwilę aby porozmawiać o Jezusie Chrystusie i jego snajperce? 

- w CS2 wywalili 2/3 map z tego trybu. W tym moje ulubione. Pozostałe popsuli. Zostały 2 stare popsute i jedna nowa kompletnie do bani.  Z 300fps mam 130fps na tym samym kompie (mimo ustawień na low i 900p), czytelność obrazu siadła, a grafika wcale nie podoba mi się bardziej (ani na low ani na high)

- i jakiś idiota uznał, że najlepiej przerobić tryb arms race tak, aby pierwsze trzy bronie to były... 

Spoiler

frustrated-pulling-hair.gif.8e2c920995b152746f2572f0499a9535.gif    snajperki!

Opublikowano
17 minut temu, kubikolos napisał(a):

nawet sredni gracze czesto uzywaja takich ustawien bo poprawia przyjemnosc i doznania z gry MULTI czego nie rozumieja tacy gracze

JA ogólnie uważam ze można czerpać przyjemność z gry MP i jednocześnie cieszyć w niej oko grafika.

Zawsze tak grałem i nigdy nie miałem z tym problemu. Poza tym jeśli projekt gry będzie poprawny to nie powinno być sytuacji gdzie ustawienie na LOW da komukolwiek przewagę prócz wyzszego FPS.

Jak ktoś lubi sobie tam obnizac detale żeby uzyskać przewagę to jego sprawa, dla mnie to już nie granie. 

• Upvote 1
Opublikowano
8 minut temu, kubikolos napisał(a):

to jest to  co pisalem - taki gosc jest zafiksowany na grafice z singla

mysli ze ten "lepszy sprzet" mozna wykorzystac tylko do grafiki a jak ktos go uzyje do generowania duzych ilosci fps to juz nie jest prawidlowe wykorzystanie "lepszego sprzetu" i nie po to sie kupuje XD

Przecież ja w BF 6 będę miał ponad 100fps albo i lepiej na ultra. :E Jeśli masz na myśli ludzi z monitorami powyżej 144Hz to tak, masz rację.

Opublikowano

Widzę tutaj, że są przytaczane poważne strzelanki. Ciekawe czy BF6 pod tym względem dowiezie czy będzie to kolejny samograj dla konsolowców.

Hype z każdym dniem rośnie ale obawiam się, że nie będzie to na poziomie strzelanek z 20 lat wstecz.

Opublikowano
48 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Bedziecie grac na ultra czy na LOW? :D Moze jakas ankieta hehe 

• Takie detale żeby mieć stałe +120FPS
  • Takie detale żeby mieć przewagę w widoczności przeciwników

To online, mam zamiar karać boty, a nie się jarać wybuchami :E 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, skypan napisał(a):

Ja to bym chciał takie ustawienie. Very very extremal low setting :E

(filmik z Batla V bez tekstur)

Gdyby tylko dało się zrobić grę od początku tak jak BF2, że bez cudowania wszystko widać wyraźnie...

Opublikowano

No nic dziwnego że tam wszytko było widać. Bo tam nic nie było 😂

7 minut temu, VRman napisał(a):

Gdyby tylko dało się zrobić grę od początku tak jak BF2, że bez cudowania wszystko widać wyraźnie...

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Kadajo napisał(a):

No nic dziwnego że tam wszytko było widać. Bo tam nic nie było 😂

Było wystarczająco dużo, żeby się świetnie bawić na Kubra Dam, Dalian Plant, Gulf of Oman itd.

To nie kwestia ilości obiektów. To kwestia oświetlenia, stylistyki. Wtedy nie było tylu marud, które się zawsze w obecnych czasach spłaczą, że "buuu... gra wygląda jak z PS2, co to za bajkowa grafika!".
Idealnie IMHO to wziąć grafę z BF2, podbić zasięg widzenia i odsunąć mgłę na znacznie dalszy dystans, potem wpompować we wszystko więcej geometrii (czyli np. ze 2x więcej + dalszy zasięg, razem z 8x więcej) i poprawić tekstury, ale zachowując wygląd, styl i kolorystykę oryginału. Tekstury poprawiać tylko tam, gdzie da się zachować wierność oryginałowi ORAZ tylko tam, gdzie nie pogorszy to widoczności. BF2 to gra, w której nawet Stępień wyraźnie widział co gdzie jest. Owszem. Zupełnie to nierealistyczne, ale moim zdaniem realizm jest mniejszą zaletą niż zalety wynikające z lepszej widoczności. To ma plusy:

a) osobom nie mającym idealnego wzroku, idealnego monitora, idealnego ustawienia, pory dnia (jak słońce wali w ekran to nawet ci z dobrym zwrokiem będą się wkurzać na nowe BFy a w BF2 by spokojnie mogli pograć) i czego tam jeszcze -

b)  zmienia też samą grę, bo im gra bardziej nie pasuje snajperom, tym mniej snajperów będzie w taką grę grać. I super. Jest pierdylion gierek, w których granie snajperką jest dobrze zrobione. No to niech sobie ci gracze idą tam. A w Batlu to ja chcę walić z czołgu w inny czołg stojący kilometr dalej i cieszyć michę gdy trafię, a nie ginąć kij wie od czego bo jakiś camper na dźwigu 2km sobie siedzi z kolegą i zabija mnie przez te 4s pomiędzy respawnem a momentem gdy wsiadam do pojazdu we własnej bazie. 

Edytowane przez VRman
Opublikowano
3 minuty temu, samsung70 napisał(a):

a co grania jak pro itd to gracie z np stałym refresh rate 144Hz z VSYNC i gra-graficznie ustawiona tak aby nie spadało poniżej 144

czy VSYNC off i VRR albo Freesync algo gsync? 

vsync wylaczony zawsze! To zło! Wlaczasz freesync/gsync, ustawiasz limit w riva tuner 141 klatek i grasz ;) 

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

Bedziecie grac na ultra czy na LOW?

Jak zawsze, maksymalizacja detali, przy zapewnieniu zadowalającej płynności (tak powyżej 120fps).

Mam nadzieję, że nie odwalą maniany jak z cieniami w BF2 (kto pamięta?) :D 

BF2_8a.jpg

BF2_8c.jpg

Opublikowano
15 minut temu, samsung70 napisał(a):

a co grania jak pro itd to gracie z np stałym refresh rate 144Hz z VSYNC i gra-graficznie ustawiona tak aby nie spadało poniżej 144

czy VSYNC off i VRR albo Freesync algo gsync? 

U mnie druga opcja, jeśli gra będzie wyciągała stałe 144fps to tym lepiej.