WYŁĄCZENIE CROSSPLAY W BATTLEFIELD 6:
wejdz w dokuments/battlefield 6/settings/steam/PROFSAFE profile i dodaj/zmień wartość GstGameplay.CrossPlayEnable 0
(z 1 na 0)
Trochę się przyłącze do tematu. Widziałem , że masz w miniaturce GIGABYTE MO27Q28G. Powiedz jak możesz czy jesteś z niego zadowolony? Jak u Ciebie wyglądała sprawa z tym słynnymi pasami na szarym tle? Może jeszcze czy jakbyś miał kupić drugi raz to byś kupił go czy coś innego?
Nie wiem z czego tu sie cieszyc, w codzie moze nie podobac sie dany klimat seri bo kazdy ma rozne preferenje, owszem moga nie podobac sie skiny ale caly rdzen gry jest taki jaki byl i byc powinien i gra jest codem, ktory nie udaje byc inna gra. Bf tez nie jest idealny i wiele grze mozna wybaczyc tylko tu cale core gry lezy, to jest dobra strzelanka, a nie dobry bf probujacy udawac inna gre Gdyby tak ropzisac powazne minusy obu gier to nie cod by mial ich najwiecej porownujac do starych seri coda/bfa jaka ludzie pamietaja.
Rzeczywiście. 1400 RPM w tych podstawowych modelach jest przesadzone i zbyt agresywne.
Jednak kupiłeś tą kartę tak tanio... ja bym zgrał oryginalny bios i spróbował wgrać jakiś inny. Temat miałbyś rozwiązany.
Teraz dopłacisz parę kafli do karty, która jest znana z piszczących cewek i będziesz płakał.
Protip dla użytkowników MO27Q27G.
Aby zmniejszyć vertical banding na ciemnych szarosciach nalezy uzywac monotora w 240 Hz nie w 280 Hz, dodatko Black Equalizer ustawic na 10 nie mniej nie wiecej, inaczej nie ma prawdziwej czerni, i uwydatnia sie banding. Zdjecia ponizej.
280 Hz
240 Hz
Czysta czerń, test backlight bleeding.
Ta sama czerń, Black Equalizer 11, 240 Hz
Ta sama czerń, Black Equalizer 12, 240 Hz
Ta sama czerń, Black Equalizer 11, 280 Hz
Ta sama czerń, Black Equalizer 12, 280 Hz
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Pan Mateoo,
4 reakcje
Pokaż odpowiedź