Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Na filmie widać że fps jest bardzo zmienny stąd mogą pojawić się takie szarpania, polecam zrobić lock do takiej wartości poniżej której już nie spada czyli np do 110 patrząc na to video + dodatkowo włączyć synchronizację najlepiej freesync/gsync jeżeli ekran wspiera te technologię.

Edytowane przez Send1N
Opublikowano

Ryzen 3600
rtx3060

Pamięć RAM G.SKILL Aegis 32GB 3200MHz
nie przegrzewa się, zużycie procesora i karty graficznej nawet nie 70% skacze max.
nie zawsze też takie ścinki są.
kolega podpowiedział że programy do robienia klipów (powtórek) odinstalowałem program steelseries gg i chyba to był problem, czy to możliwe ?

Opublikowano
9 godzin temu, domko17 napisał(a):

Ryzen 3600
rtx3060

Pamięć RAM G.SKILL Aegis 32GB 3200MHz
nie przegrzewa się, zużycie procesora i karty graficznej nawet nie 70% skacze max.
nie zawsze też takie ścinki są.
kolega podpowiedział że programy do robienia klipów (powtórek) odinstalowałem program steelseries gg i chyba to był problem, czy to możliwe ?

Ale przecież użycie karty graficznej właśnie powinno być w okolicach 90%+.

Opublikowano
13 godzin temu, domko17 napisał(a):

Jeżeli jakiś program w tle ci w czasie gry regularnie nagrywał czy robił zdjęcia to jak najbardziej, z windowsową opcją "DVR Z GRY" potrafiło być to samo swego czasu a ta opcja była standardowo po instalacji systemu włączona :E sam nie wiedziałem kiedyś o co chodzi jak nagle któregoś dnia zaliczyłem w csie konkretny spaek wydajności i ciągłe ściny okazało się że przez cały czas automatycznie windows mi trzaskał screenshoty podczas gry xD 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Wstałem, wczorajszy powrót z Wałbrzycha mnie dosłownie zniszczył. Wyjechałem z budowy o 11, 17.30 byłem w domu. Przed samymi bramkami w Gliwicach dwa karambole w tej mgle, od 13 autostrada była zamknięta, przez 2h ujechałem kilometr, udało się zjechać na Racibórz i ujebami przez Sośnicowice i Żernicę z powrotem na autostradę, ujechałem do Katowic i przy Porsche znowu 15min korka, normalnie tą trasę robię w 2.40-3h   Hilti kilka lat temu zmieniło całkowicie baterie i ludzie z wcześniejszymi elektronarzędziami aku zostali z ręką w nocniku  
    • @GordonLameman Zacznij się odzywać do innych uzytkowników z większym szacunkiem albo nie odzywaj się wcale. Ten twój szyderczy ton zaczyna być irytujący. Zwłaszcza że sam brednie piszesz. Większość normalnych ludzi zwyczajnie ogląda to co jest w glównym wydaniu wiadomości czy tam na stronie głównej portalu. Nie wciśniesz mi,.że Ty śledzisz wiadomości na wszelakie tematy jeśli nie są w kręgu twoich zwyczajowych zainteresowań.  Dla przykładu, gdyby tej świadomości o uchyleniu ena na Romanowskiego ktoś tu nie podał, albo nie było jej w jakimś innym zwyczajnym miejscu zwyczajnie bym o tym nie wiedział, mimo, że teraz kiedy już wiem temat jest dla mnie interesujący. Tak funkcjonuje większość ludzi. Jak najbardziej chowanie pewnych tematów na dole stosu może być metoda manipulacji.   Edit: albo masz prasuwke Camisa wyżej. Myślisz że normalny człowiek zajęty swoim życiem będzie takie rzeczy googlowal? Mimo że to przecież interesujące. Ale wiesz, dzisiaj rano usłyszałem w radiu argumentację sędziego. Była taka, że Interpol nie wydał czerwonej noty a Węgry są w UE więc ich azyl jest ważny wszędzie w UE oprócz Polski.  Tylko że albo ten sędzia jest jakiś upośledzony, albo mamy tak skonstruowane prawo (nie tylko my w Polsce), że polityk jeśli tylko wyrazi taką ochotę pozostaje bezkarny (z pewnymi niedogodnosciami tylko). To z kolei oznacza, że potrzebne są reformy i rządy z silnym przywództwem jednostki, która pózniej będzie można ciągnąć do odpowiedzialności. 
    • Na pewno spisek żeby wykończyć chińską motoryzację    https://www.money.pl/gospodarka/chinskie-samochody-szpieguja-dla-pekinu-znany-osrodek-bije-na-alarm-zagrozenie-jest-powazne-7234069604928480a.html
    • Nowe wydanie Minta 22.3. Mocny nacisk na rozbudowę GUI oraz wynikającą z tego transparentność systemu uważam na plus, niech przyciąga nowych użytkowników, bo windows 11 z każdą większą aktualizacją zużywa coraz więcej mocy obliczeniowej oraz zasobów. Przy okazji życzę wam radosnych świąt Bożego Narodzenia spędzonych w ciepłej atmosferze z linuksem, bez bugów i crashów.   
    • Stereo z wooferami 10"... Nie, aż tak to nie   Cały czas się motam między różnymi rozwiązaniami - trochę mieć ciastko i zjeść ciasto (jakościowy mini zestaw z dobrym zejściem). A tak się nie da niestety.   Nawet już rozważałem opcję typu węższe biurko i wtedy nie monitory, a po prostu smukłe kolumny wolnostojące rozstawione po bokach - wtedy mogę w ogóle nie myśleć o subie. Tylko znów kwestia - czy da się to sensownie ustawić...
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...