Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć i czołem wszystkim. Szukam rozwiązania małego problemu. Chciałbym zmienić aktualną obudowę czyli SilverStone RV02 dla nie wiedzących obrócone ATX o 90 stopni, wentylatory 180mm, okno po lewej stronie. Teoretycznie znalazłem idealnego następcę tzn. SilverStone Alta F2 lecz cena jest zaporowa bo około 4000PLN. Szukam czegoś co zmieści chłodnicę 540mm (3x180MM). 

Jako drugi plan jest zmiana koncepcji z wentylatorów 180mm i chłodnicy 540mm na "standardowe" śmigła 140mm. Tutaj wymóg okna po lewej stronie dodatkowo bardzo duży plus za inverted ATX. 

Zastanawia mnie czy Lian Li Odyssey X w formie Dynamic- R (rotate) mode można przerobić aby szyba była po drugiej stronie. 

W opisie SilverStone Temjin TJ11 widnieje taki zapis: Bottom 540mm x 1 (Require third-party mod part). Nie za bardzo kumam o co tutaj chodzi. 

Z góry wszystkim dziękuję za pomoc i pomysły. 

Edytowane przez lukasso1202
Opublikowano

Z lewej strony trzeba poszerzyc wciecie na chlodnice, przynajmniej w przypadku stosowania tych o grubosci 45mm, oraz na gorze wywiercic otwory mocujace. Jutro moge wrzucic fotke, dzis juz nie bede halasowal.

Plecy zastapilem kratka, do ktorej przymocowalem 2x200mm wyciagajace.

• Thanks 1
Opublikowano
20 godzin temu, Nareszcie napisał(a):

Z lewej strony trzeba poszerzyc wciecie na chlodnice, przynajmniej w przypadku stosowania tych o grubosci 45mm, oraz na gorze wywiercic otwory mocujace. Jutro moge wrzucic fotke, dzis juz nie bede halasowal.

Plecy zastapilem kratka, do ktorej przymocowalem 2x200mm wyciagajace.

Dzięki, na spokojnie w wolnej chwili podrzuć co i jak 😉