Coffee Banan 7 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września (edytowane) Składając nowy PC -brać Core i5-14600K z BF6 w xkom za 649zł --no albo dopłacić 350zł i grą BF6 brać Core Ultra 7 265KF w cenie xkom 1029zł. Będę grać w QHD. NIE chcę AM5. Edytowane 10 Września przez Coffee Banan
Coffee Banan 7 Opublikowano 10 Września Autor Opublikowano 10 Września Który będzie łatwiej schłodzić powietrzem?
JacekRTX 254 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września Jednak 265k ma 8 rdzeni P, choć i tak dostaje baty od 14600k
wallec 812 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września Jak rozważasz KF, to weź sobie 14600KF za 599zl - 20zl za newsletter - 150zl za Battlefield czyli 429zl. https://www.pepper.pl/share-deal-from-app/1111538 w takiej cenie jest to najlepszy procesor na rynku
Coffee Banan 7 Opublikowano 10 Września Autor Opublikowano 10 Września (edytowane) Zamówiłem jednak Ultra 7 265KF z BF6 oraz mobo ASRock B860M LIVEMIXER WIFI /za 550zł nowa w morele/. Edytowane 10 Września przez Coffee Banan 1
wallec 812 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września Jeżeli będziesz ciupac na monitorze z sygnatury to będziesz zadowolony z wydajności
Coffee Banan 7 Opublikowano 12 Września Autor Opublikowano 12 Września Ok; Zastanawia mnie jednak, czy Ultra 7 265KF wystarczy na długo do QHD? Bo nie wiem czy wyłożyć teraz więcej kasy na Ultra 7 albo zaoszczędzić 500zł i wybrać i5-14600K ??? Mogę poczekać rok na Nova Lake z tańszym Cpu... i wtedy wydać więcej.
wrobel_krk 851 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września @Coffee BananBierz 14600k bo jest lepszy od Ultra
wallec 812 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września Bierz 14600k - sprawdzony kozak. Ultra to złom dla bogaczy i nieogarów.
Coffee Banan 7 Opublikowano 12 Września Autor Opublikowano 12 Września Dobra; ale teraz -->w małej budce Lian Li A3 -lepiej już mini-ITX albo m-ATX jeszcze? ITX jest krótsza patrząc góra-dół budki. mATX jest dłuższa i martwi mnie, że grubsza karta graf. będzie ocierać o gniazdo (front panel header) i wpiętymi Pinami...?
wallec 812 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września (edytowane) Człowieniu.... tylko matx ze slotem na górze. Tutaj masz z BYDLAKIEM GeForce RTX 4070 Ti Super GameRock OmniBlack 16GB Temperatury w 4K Edytowane 12 Września przez wallec 1
wamak 332 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września Grubsza karta graficzna nie powinna jeszcze ocierać o gniazda na dole płyty mATX. Przy płycie ITX możesz za to umieścić bez kolizji wentylatory na dole tej obudowy.
Coffee Banan 7 Opublikowano 12 Września Autor Opublikowano 12 Września Więc tak -odbieram Ultra 7 265KF oraz kupiłem mobo Gigabyte B860M AORUS ELITE WIFI6E ICE. Do tego budka Lian Li A3-mATX /jest na promce za 249zł/.
wallec 812 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września Kozacko w opór, ważne żeby mobo miało slot na górze. W 2025 nie ma co inwestować w stara technologię. Może ultra nie jest najszybsza w starych grach i obecnych ale trzeba patrzeć w przyszłość bo przyszłościowosc jest ważna i jak pokazał bf6 w przyszłych grach ultry dają radę.
tomcug 2 440 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września 33 minuty temu, Coffee Banan napisał(a): Więc tak -odbieram Ultra 7 265KF oraz kupiłem mobo Gigabyte B860M AORUS ELITE WIFI6E ICE. Do tego budka Lian Li A3-mATX /jest na promce za 249zł/. Zastanawia mnie, po co Ty się w ogóle pytasz o poradę w sprawie proca, jak na końcu i tak robisz to, co wcześniej miałeś zaplanowane. 5 3
ket_rab 227 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września 14600K/KF w promocji to najciekawsza obecnie opcja pod gry. @wallec bardzo ładnie spakowana puszka 1 1
Coffee Banan 7 Opublikowano 12 Września Autor Opublikowano 12 Września Najpierw zbieram opinie; zamówiłem po tym Ultra żeby posłużyło na ciut dłużej za 500zł więcej -no i nie będę tak zwracać...
tomcug 2 440 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września Na jakiej podstawie Ultra ma "posłużyć dłużej"? 1
Coffee Banan 7 Opublikowano 12 Września Autor Opublikowano 12 Września 1 godzinę temu, wallec napisał(a): Może ultra nie jest najszybsza w starych grach i obecnych ale trzeba patrzeć w przyszłość bo przyszłościowosc jest ważna i jak pokazał bf6 w przyszłych grach ultry dają radę.
tomcug 2 440 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września To tylko bardzo optymistyczna prognoza, która nie musi się spełnić Ze starszych gier też są takie, gdzie Ultra wypada bardzo dobrze i o niczym to nie świadczy. No i najważniejsze, ten post powstał po tym, jak już odebrałeś procesor Także ja podtrzymuję swoje zdanie, tylko marnujesz nasz czas. 3
Voodoo2 958 Opublikowano 12 Września Opublikowano 12 Września (edytowane) Przypomniała mi się rozmowa na reddit albo pepperze, nie pamiętam: - brać 14600k czy 9800x3d do gier w 4k; - bierz 9800x3d jak Cię stać; - no właśnie nie stać i nie planowałem tyle wydać na samo CPU Edytowane 13 Września przez Voodoo2 7
Rekomendowane odpowiedzi