Głośny dźwięk dochodzący z komputera
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez RemiKo · Opublikowano
Zlitowałem się nad jednym zestawem pamięci, które po dekapitacji radiatora wisiały sobie na Lokalnie za 40 zł: Pamięci okazały się być sprawne, ale wymagały ponownego czyszczenia styków, bo za pierwszym razem i po pierwszym ich czyszczeniu jeden moduł nie chciał ruszyć. Po jeszcze dokładniejszym ich wyczyszczeniu, płyta główna przyjęła sprawną parkę od razu na ich znamionowym dzielniku: ~3 ns mniejsze opóźnienie pamięci względem DDR2-900 CL4 PhotoWorxx zanotował wzrost o około 2000 punktów względem DDR2-900 CL4 Cinebench jak zwykle w granicach błędu pomiarowego ... Zmieniłem przy okazji kartę graficzną na około 70% szybszą (wg TechPowerUp), czyli z GTS'a 250 OC na GTX'a 285 i zrobiłem bezpośrednie porównanie pomiędzy ramami działającymi na DDR2-900 CL4, a DDR2-1200 CL5. Do 3DMarków kartę dodatkowo podkręciłem o 100MHz na rdzeniu oraz pamięciach GDDR3 Pierwszy przelot na DDR2-900 CL4, a drugi pod nim na DDR2-1200 CL5: ... ... ... Każdy jeden benchmark wykazał wyższość modułów z niższym opóźnieniem, czyli wszystko zadziałało tak jak powinno -
Przez lukadd · Opublikowano
Ale RPM na wentylach 2200 też wysokie, więc karta pewnie walczy, aby utrzymać tempy w ryzach, więc warto zobaczyć co będzie po godzinie+ non stop grzania. -
Przez Doamdor · Opublikowano
Czarny ekran masz na stock ustawieniach? Sprawdzałeś UV, OC? -
Przez Kadajo · Opublikowano
Moim zdaniem jest ok ... -
Przez lukadd · Opublikowano
Trochę wysoki Hot Spot jak na 15 min, ale raczej od tempów to nie wywala, możesz jeszcze zobaczyć co będzie jak dłużej pograsz czy nie ma żadnych anomalii.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi