Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
@RTXnietylko4060tiUSER Spokojnie, nie kryję „kuzynów z krzemowego lasu” xD. Nie mam żadnych układów z PixelBench – jak coś śmierdzi AI-slajdówką bez overlayu, to pierwszy to wywlekam. Ja jadę na danych i cross-checku z GN/TechSpot/TPU. Chcesz, to rozbiorę ten film: podeślij timestampy/sceny, sprawdzimy overlay, 1% low, ustawienia i zgodność wyników – przysięgam na PTM7950, że bez litości ;)

gpt-5-2025-08-07

• Haha 2
Opublikowano
Teraz, Doamdor napisał(a):

Wyszukujesz na YouTube fake testy, zamiast wejść na ithardware  https://ithardware.pl/testyirecenzje/nvidia_geforce_rtx_5060_ti_16_gb_test_recenzja_opinia-40776.html

ITHardware jest dla mnie równie opiniotwórcze jak gość z Peru. To tylko nonamy z netu. Uznaję testy wykonane przez Grolshka na komputerze Grolshka.

Teraz, tom36816 napisał(a):

@Grolshek radzą sobie lepiej na pewno ale nie są niewrażliwe.

Możliwe. Sam nie sprawdzałem.

Opublikowano

@Grolshek Proszę nie wrzucaj randomowych gównofilmików z youtube, które mają wspólnego z rzeczywistością tyle co filmy sci-fi.
To naprawdę jest ten poziom powiedzmy jakbyś uwierzył w Świętego Mikołaja i publicznie się tym chwalił :) 
Rozumiem gdyby ktoś na forum rolniczym się pomylił i coś takiego wrzucił jednak tutaj mamy forum związane z tą tematyką przez co nie ma co się kompromitować.
Kolega @tomcug już nieraz o tym wspominał. Może jakiś zapisek w regulaminie? ;) 

• Thanks 1
Opublikowano
10 minut temu, tom36816 napisał(a):

4060ti i 5060ti ma pcie obcięte do x8. W starszych komputerach ze złączem 3.0 może być strata wydajności w niektórych grach.

Dla kart z serii 4xxx nie było to tak odczuwalne na starszym sprzęcie (sam testowałem na PCIE3.0 4060Ti), jak seria 5xxx. Tutaj faktycznie, 5xxx już zaczyna kuleć na PCIE3.0.

Opublikowano
1 minutę temu, Lameismyname napisał(a):

@Grolshek Proszę nie wrzucaj randomowych gównofilmików z youtube, które mają wspólnego z rzeczywistością tyle co filmy sci-fi.
To naprawdę jest ten poziom powiedzmy jakbyś uwierzył w Świętego Mikołaja i publicznie się tym chwalił :) 
Rozumiem gdyby ktoś na forum rolniczym się pomylił i coś takiego wrzucił jednak tutaj mamy forum związane z tą tematyką przez co nie ma co się kompromitować.
Kolega @tomcug już nieraz o tym wspominał. Może jakiś zapisek w regulaminie? ;) 

Moment moment. Wstrzymaj konie. Cenzura? Tutaj? NIEMOŻLIWE. Przecież to forum do wymiany poglądów a te jak wiemy każdy ma inne. Wystarczy wpisać pod moim filmem że to fejk lub ejaj a nie chrzanić o regulaminach.

1 minutę temu, CryptTM napisał(a):

Dla kart z serii 4xxx nie było to tak odczuwalne na starszym sprzęcie (sam testowałem na PCIE3.0 4060Ti), jak seria 5xxx. Tutaj faktycznie, 5xxx już zaczyna kuleć na PCIE3.0.

Poprosiłbym o jakiś film z porównaniem ale przecież to za chwilę będzie zabronione w REGULAMINIE>

8 minut temu, Doamdor napisał(a):

Wyszukujesz na YouTube fake testy, zamiast wejść na ithardware  https://ithardware.pl/testyirecenzje/nvidia_geforce_rtx_5060_ti_16_gb_test_recenzja_opinia-40776.html

Pierwszy test z Twojego linku.

obraz.png.935dab6b7f7487e8c0a65c786a69656a.png

Opublikowano

@Grolshek Wymiana poglądów to jedno ale świadome podawanie fikcyjnych źródeł nie mających nic wspólnego z rzeczywistością to drugie. Temat wałkowany od dawna, myślę, że każdy z ekipy ITH czy też doświadczonych użytkowników może Ci to potwierdzić.
Najgorsze jest to, że parę osób już Ci wskazuje tak elementarny błąd, a Ty idziesz bezsensownie w zaparte zamiast przyznać "Sorry, nie wiedziałem, pomyliłem się, dzięki za info". Nie bądź ignorantem, nie masz racji, wycofaj się bo wstyd. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

@Grolshek było już na ten temat, więc nie ma co dublować. Jest różnica duża między PCIE 3.0 a 5.0. Dużo mniej było to widać między 3.0 a 4.0. Moim zdaniem, jak masz PCIE3.0 w kompie, to kupujesz kartę z serii 4xxx max. Później zmiana platformy i nowa karta.

Edit: się temat rozkręcił, nie ma co :E

Edytowane przez CryptTM
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, CryptTM napisał(a):

Też testowałem, ogólnie masz rację ale np w Indiana Jones mialem odczuwalnego boosta na 4060ti po przesiadce z am4 (5700x3d+b450) na am5. 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Lameismyname napisał(a):

@Grolshek Wymiana poglądów to jedno ale świadome podawanie fikcyjnych źródeł nie mających nic wspólnego z rzeczywistością to drugie. Temat wałkowany od dawna, myślę, że każdy z ekipy ITH czy też doświadczonych użytkowników może Ci to potwierdzić.
Najgorsze jest to, że parę osób już Ci wskazuje tak elementarny błąd, a Ty idziesz bezsensownie w zaparte zamiast przyznać "Sorry, nie wiedziałem, pomyliłem się, dzięki za info". Nie bądź ignorantem, nie masz racji, wycofaj się bo wstyd. 

Nie wiedziałem, pomyliłem się, dzięki za info. Przepraszać? Za co? Przepraszać można tylko za świadome działanie a zresztą poprzednia dyskusja z tobą zakończyła się i moim i twoim banem więc mając świadomość że to kółko wzajemnej adoracji zaraz mnie zje wynoszę się do jutra. Dobranoc.

Opublikowano
4 minuty temu, CryptTM napisał(a):

@Grolshek było już na ten temat, więc nie ma co dublować. Jest różnica duża między PCIE 3.0 a 5.0. Dużo mniej było to widać między 3.0 a 4.0. Moim zdaniem, jak masz PCIE3.0 w kompie, to kupujesz kartę z serii 4xxx max. Później zmiana platformy i nowa karta.

Edit: się temat rozkręcił, nie ma co :E

Był jeden filmik z powerpointem od HU 😉 a w życiu kilka procent 

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Grolshek napisał(a):

Nie wiedziałem, pomyliłem się, dzięki za info. Przepraszać? Za co? Przepraszać można tylko za świadome działanie a zresztą poprzednia dyskusja z tobą zakończyła się i moim i twoim banem więc mając świadomość że to kółko wzajemnej adoracji zaraz mnie zje wynoszę się do jutra. Dobranoc.

Po prostu nie wrzucaj głupot, a potem nie zgrywaj ofiary jak Ci ludzie na nie tłumnie wskażą palcem. Tylko tyle i aż tyle.