Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej

Planuję wymienić kartę graficzną, wstępnie myślałem o Sapphire Radeon RX 9070 XT. 

Wiem że karta nie zmieści się do mojej obecnej budy -> Regnum RG6V, ze względu na to że chłodzenie CPU (Arctic Liquid Freezer II 280)
musiałem upchać na front. 

Możecie polecić obudowę z większą przestrzenią u góry? 

Edytowane przez matakujce
  • matakujce zmienił(a) tytuł na Wymiana karty graficznej i obudowy
Opublikowano
52 minuty temu, ShaDow_Pro napisał(a):

Kup obudowę do której aio wsadzisz na TOP, ja swego czasu miałem BQ 800FX, bardzo fajna klasyczna i pojemna buda z porządnymi wentylatorami w zestawie, teraz w promce za 729zł https://www.morele.net/obudowa-be-quiet-shadow-base-800-fx-bgw63-13095166/?ceneo_cid=6034bf3c-4263-c1b1-8c32-4177b1f2445e

Tak właśnie chcę zrobić, nie jestem pewny czy ta buda ma aż tyle miejsca aby zmieścić Freezer II, który ma 4cm grubości. 

Opublikowano

Ja miałem w niej LF III 360 w push pull i wszytsko się mieściło, także z 280 nie będzie preoblemu. (moja fotka poglądowa)

Z 420 trzeba było kombinować bo potrafiły zachaczać o IO shield z płyty, ale 280 sobie możesz przesunąć o cm, więc bez problemu. 

img_20240606_180531687.jpg

• Like 1
Opublikowano
56 minut temu, Lameismyname napisał(a):

@ShaDow_Pro A ch*j tam z kompem i chłodzeniem, po Twoim stylowym zdjęciu widać 100% polak. Ta wystawa naczyń za przeszkloną witryną, to jest to o co nasi przodkowie walczyli. A ten łabędź... xD 

Dom po babci, a że lubię stare meble i przedmioty nie zmieniam tego i bardzo mi się to podoba :P

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, ShaDow_Pro napisał(a):

Dom po babci, a że lubię stare meble i przedmioty nie zmieniam tego i bardzo mi się to podoba :P

I git szacun dlatego olewaj tych co się wyśmiewają i piszą POLAK z małej litery👍 

7 minut temu, ShaDow_Pro napisał(a):

Jak to w lubelskim same LaughLaughingGIF(2).gif.d28fa3cd706cd5d6cfa01e0c1a27fbaa.gif

Oczywiście nie do ciebie.

• Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, AudRob napisał(a):

I git szacun dlatego olewaj tych co się wyśmiewają i piszą POLAK z małej litery👍 

Stara gwardia nie bierze do siebie żartów, musi być trochę przekory żebyśmy się na forum nie zanudzili ;) zawsze na pepperku się można spotkać, tam też się dzieje ciekawie %-)

Tutaj panuje swój klimat, i wypowiedzi są czasami nietypowe :P 

• Like 1
Opublikowano
Teraz, ShaDow_Pro napisał(a):

Ja za to lubię wstawić coś niecodziennego co kłóci się z nowoczesną sterylną estetyką,  mogłem wyciąć tło, ale tak jest lepszy kontrast z kompem ;)

Nie no ładny wystrój, wyluzuj ;) Sam mam meble kalwaryjskie w jednym z pokoi bo są po prostu zajebiste ;) 
Teraz wszystko paździerz na jedno kopyto. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Luzik jest, ale to już mamy wyjaśnione, więc wiadomo o co chodzi. W planach mam zakup klasyka za jakiś czas, mam ochotę na Mercedesa W124 V6 z automatem ;)

Ale koniec off-topu.

Co do budy poleciałem 800FX, bo byłem bardzo zadowolony, sporo miejsca i fajny jakościowo produkt .

Edytowane przez ShaDow_Pro
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Na luzie ten psu może zostać, mam gorszy model o mocy 650W od SPC który już jest dawno EOL z kartą która ciągnie więcej prądu niż 9070xt i jest zapas mocy ;) w parze z 9800x3d nadal będziesz miał ogólny pobór ze ściany niższy niż ja z 5800x3d + 6950xt.

Edytowane przez Send1N
  • Upvote 1