Java i dodatki OS - problem z pobraniem...
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Dirian · Opublikowano
Tylko AIO nie jest idealnym wylotem, bo powietrze przechodzi przez grubą chłodnicę więc siłą rzeczy ten wyciąg jest słaby. Dodatkowo AIO chłodzące gorący CPU w tak małej budzie będzie zasysać wiecznie mocno podgrzane powietrze prze GPU którego nie ma jak rozprowadzić. Więc temperatury na AIO czy hałas wentylatorów też będą kiepskie. Piszę to z własnych doświadczeń bo kilka małych skrzynek złożyłem, plus z niedawnych doświadczeń gdy na innym forum ratowaliśmy zestaw z właśnie 7900X wrzuconym w małą budę z AIO Navis F360 na topie + RX 7900 XTX w środku. Nie pamiętam tylko jaka to buda była ale coś podobnego do tego Jonsbo. Wentyle w momencie gdy był obciążony jednocześnie procesor i GPU szumiały niemiłosiernie i nie dało się za bardzo nic z tym zrobić, nie pomógł ani undervolting, ani ręczne ustawianie wentyli, wymiana pasty, dosłownie nic. I tak było cieplo i głośno, bo AIO nie dostawało chłodnego powietrza tylko powietrze podgrzane przez GPU. Pomogła dopiero zmiana obudowy na większą (Shadow Base 800) Dlatego osobiście mocno przemyślalbym sens takiej wysoko-watowej konfiguracji w tak małej budzie. Fizykę niestety ciężko oszukać, no ale to twoja decyzja. -
Przez Send1N · Opublikowano
Miałem w rękach challengera 7700xt i 7800xt który ma wyższe tdp od 9070 i złego słowa nie powiem, dobre temperatury i kultura pracy w dodatku to były wersje z dwoma wentylatorami, więc w przypadku 9070 gorzej nie będzie. -
Przez marx0099 · Opublikowano
Witam, mogę prosić o jakiś rabat na ten zestaw, dziękuje https://www.x-kom.pl/lista/wm4w2tdxq -
Przez ket_rab · Opublikowano
Ja tam lekko ale rekordów nie potrzebuje robić. 9145 i 300W
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi