hajapackage 15 Opublikowano Piątek o 12:19 Opublikowano Piątek o 12:19 (edytowane) Noctua po 7 latach zaktualizowała ofertę w zakresie swoich flagowych wentylatorów. Dotychczasowe NF-A zostały zastąpione wersją G2. Wczoraj pojawiły się wersje 140mm w wariancie Redux, więc 120mm też pewnie niebawem wyjdą. Przyznaję, że w tej opcji fajnie wyglądają. Ogólnie bardzo uniwersalny projekt - zarówno ciśnienie jak i przepływy są bardzo wysokie. Co ciekawe - są wersje w 2 pakach, które są strojone akustycznie, żeby razem pracowały ciszej (różnica w obrotach, coś na zasadzie tłumienia się fal przeciwnych). Ktoś już ma, albo planuje kupić? W testach wypadają praktycznie jak grubsze wentylatory jednocześnie trochę ciszej pracują. Test: https://www.techpowerup.com/review/noctua-nf-a12x25-g2-pwm-fan/4.html Edytowane Piątek o 12:20 przez hajapackage 1
Send1N 4 153 Opublikowano Piątek o 12:34 Opublikowano Piątek o 12:34 Wyglądają fajnie jak na noctu'a bo ogólnie to nawet chromax może do wielu skrzynkę ludziom nie pasować, nie wiem czy to taki duży problem jest zrobić normalny czarny wentylator... z tego co widziałem w nf-a g2 jest tak samo jak na starej odcień "czerni" każdego elementu tego wentylatora jest inny samo śmigło wygląda jakbyś przetarł plastik rozpuszczalnikiem jak w phanteks t30 nie wiem po co takie udziwnienia
trepek 1 337 Opublikowano Piątek o 13:01 Opublikowano Piątek o 13:01 Sterrox. I wszystko w tym temacie. 1
hajapackage 15 Opublikowano Piątek o 15:14 Autor Opublikowano Piątek o 15:14 (edytowane) 2 godziny temu, Send1N napisał(a): Wyglądają fajnie jak na noctu'a bo ogólnie to nawet chromax może do wielu skrzynkę ludziom nie pasować, nie wiem czy to taki duży problem jest zrobić normalny czarny wentylator... z tego co widziałem w nf-a g2 jest tak samo jak na starej odcień "czerni" każdego elementu tego wentylatora jest inny samo śmigło wygląda jakbyś przetarł plastik rozpuszczalnikiem jak w phanteks t30 nie wiem po co takie udziwnienia Większość tych topowych wentylatorów ma taki vibe przez użycie włókna szklanego. Choć np nowe HAVN wyglądają bardziej "gładko", ale mają 30% glass fiber (nie wiem jak to się ma do noctuy, bo nie podają, wiadomo). Mi tam się nawet podoba ten wygląd G2 Edytowane Piątek o 15:14 przez hajapackage
Send1N 4 153 Opublikowano Piątek o 15:29 Opublikowano Piątek o 15:29 Wygląda ładnie, bardziej chodziło o to że tego typu śmigła często mogą nie pasować do danego bildu jak ktoś ma takie zboczenie że wszystko musi być pod komplet, z phanteksami t30 jest podobnie 1
lukadd 2 901 Opublikowano Piątek o 17:40 Opublikowano Piątek o 17:40 (edytowane) 5 godzin temu, hajapackage napisał(a): Ktoś już ma, albo planuje kupić? Ja mam 2 zestawy x2 tych 140mm. Ale jeszcze nie podłączyłem Czekam na zasilacz, aby razem złożyć, miał być dzisiaj, ale nie dotarł, może jutro. Edytowane Piątek o 17:41 przez lukadd 1
Send1N 4 153 Opublikowano Piątek o 17:47 Opublikowano Piątek o 17:47 Tylko nie gadaj że wziąłeś taki https://www.ceneo.pl/177034077 ? 1
lukadd 2 901 Opublikowano Piątek o 18:55 Opublikowano Piątek o 18:55 (edytowane) @Send1N Zastanawiałem się kapkę, ale trochę przerost formy nad treścią No jestem ostatnio na tyle leniwy, że nie chce mi się od nowa kabli układać i przekładać. Więc wziąłem najnowszego Dark Power 14 1200W, nie będę musiał kabli podmieniać bo te same co DP13, no i ma wszystko co chcę, czyli tryb pasywny najważniejszy. Do tego w razie co 2 złącza 12V-2x6 pod RTX 6090 Edytowane Piątek o 18:56 przez lukadd 2
Godlike 880 Opublikowano Niedziela o 09:21 Opublikowano Niedziela o 09:21 A wiadomo coś kiedy pojawią się wersję tego coolera w wersjach pod am5 i Intela? Plus czarne maskownice na ciepło wody, tak jak to było do poprzednika?
lukadd 2 901 Opublikowano Niedziela o 17:57 Opublikowano Niedziela o 17:57 Dobra wstępnie dzisiaj coś tam potestowałem te nowe Noctua NF-A14x25 G2 w czarnoskórej wersji Jak można było się spodziewać zapowiada się błoga cisza . Łożysk nawet z przyłożeniem ucha nie słychać na low rpm. W porównaniu z moimi poprzednimi Silent Wings 3 wieją lepiej na porównywalnym rpm i jak SW3 już zaczynały wpadać w taki basowy ton przy ponad 650rpm to te robią to w okolicy 1k rpm w mojej budzie Ogólnie petarda nie ma co gadać. Dodatkowo bo nie chce mi się w innym wątku opiszę pierwsze wrażenia z zasilacza Bequiet Dark Power 14 1200W. @Kadajo może cie zainteresować. Łożysk nie słyszę na wentylu. Tryb 0 rpm jest w zasadzie tak cichy przy użytkowaniu kompa mając go na biurku jak i z włączonym wentylem który kręci tam pewnie ~300rpm. ~600W z gniazdka puszczałem i nie wiem czy wentyl się i kiedy załączy. ~25 minut tylko obserwowałem i się nie załączył, ale prawdopodobnie nawet jak się załączy to nie będzie tego słychać. Przy 600W obsłuchując przykładając ucho do zasilacza słychać szum elektryczny, coś jak cewki się pojawia, ale bardzo cicho nie świdrująco, nie w stylu GPU, a bardziej jak obsłuchując sekcję płyty głównej pod obciążeniem przykładając ucho. Ten dźwięk jak na razie jest nie do usłyszenia przy zamkniętej budzie, nawet zbliżając ucho do okna. Jedynie przy odsłuchiwaniu z przyłożeniem ucha bezpośrednio do zasilacza. Więc wstępnie też zapowiada się petarda, ale zobaczymy co będzie za kilka dni, kilka nocek w absolutnej ciszy w różnych zastosowaniach grach itp. będzie testowane i obsłuchiwane, jak coś wyjdzie to dam znać 2 1
Kadajo 7 396 Opublikowano Niedziela o 18:00 Opublikowano Niedziela o 18:00 A bylem ciekawy kiedy napiszesz pierwsze warzenia, no to DP14 wychodzi na prowadzenie w kupnie jako nowe PSU. Dziś już parę testów przeglądałem Co do Noctua... co ja mogę napisać, dodałem kolejne 3 do swojej budy i jak było cicho to jest cicho. 11 wentylatorów (w tym dwa na CPU).
lukadd 2 901 Opublikowano Niedziela o 18:05 Opublikowano Niedziela o 18:05 Noctua nie zawodzi po prostu
Rekomendowane odpowiedzi