pawelx20 0 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu (edytowane) chciałbym się poradzić na temat 2 opcji zestawów komputerowych Budżet ok. 6500 PLN Do czego będę używać: - Głownie do gier, zazwyczaj gram w RPG, gry strategiczne od pardoxu, czy x4 (wymagają wys efektywności single core processor’a ) - Po różne zastosowania AI. - Czasami do jakieś obróbki video i streamowania 1 komputer w obudowie micro ATX 2 też w możliwie jak najmniejszej obudowie komputer ATX Do kupienia są: -Procek -Mobo -Ram -Karta - Obudowa -Zasilacz -Chłodzenie UWAGI obudowa - obudowa musi zmieścić się do walizki 76×49×30 cm więc wymiary obudowy nie mogą być większe - preferuje obudowy nie przeszklone W opcji numer 2 - musi być miejsce na 2 dyski HDD i co najmniej 2 dyski SSD ( mam 1 ssd i 1 nvme) wszystkie te dyski będę chciał przenieść ze starego zestawu. Karta graficzna - strasznie nie lubię piszczących cewek w kartach graficznych, dlatego zależy mi na karcie graficznej z jak najlepszą kulturą pracy. Edytowane 23 godziny temu przez pawelx20
Pan Mateoo 462 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu co do preferencji podroznych to rozumiem, ale chcesz HDD ktore posiada czesci mechaniczne do czestych podrozy etc? wiesz jak na lotniskach zdarza sie rzucać walizkami, wiec jestes pewien ze dysk talerzowy bedzie spelnial swoje zadanie?
pawelx20 0 Opublikowano 22 godziny temu Autor Opublikowano 22 godziny temu (edytowane) Zawsze mogę je wymontować i wziąć pod pachę. Może się tak zdażyć, że będzie to podróż tylko w 1 stronę Co sądzicie o takim zestawie dla opcji 2 AMD Ryzen 7 7800X3D ASUS B650E MAX GAMING WIFI GOODRAM 32GB (2x16GB) DDR5 6000 mhz cl 30 Asus Prime GeForce RTX 5070 OC 12GB GDDR7 Cougar Uniface RGB Black ENDORFY Supremo FM6 850W 80 Plus Gold ATX 3.1 Fortis 5 Edytowane 13 godzin temu przez pawelx20 wazne
Dirian 685 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu (edytowane) Zamiast Fortisa daj Phantom Spirit 120, zamiast Supremo: https://www.ceneo.pl/173283452 Edytowane 13 godzin temu przez Dirian
Oldman 468 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 15 godzin temu, pawelx20 napisał(a): - obudowa musi zmieścić się do walizki nie chce krakać ale to sie może dobrze nie skończyć 14 godzin temu, Pan Mateoo napisał(a): co do preferencji podroznych to rozumiem, ale chcesz HDD ktore posiada czesci mechaniczne do czestych podrozy etc? w zyciu bym nie włozył stacjonarnego kompa do walizki i poszedł z tym na lotnisko, szaleństwo ja myslalem że OP rozpatruje wyłącznie jezdzenie własnym autem.
pawelx20 0 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Panowie odbiegacie od tematu. Ja tu szukam rad odnosnie zestawu komputerowego , a nie podróżowania z casem w walizce. Wracając do tematu troche mnie martwi to żę we wszystkich polecanych zestawch procesórów poleca sie procesory z 2023, tutaj też wziąłem pod uwagę ryzen 7 AMD Ryzen 7 7800X3D, który jest konsturkcją z 2023 , troche mnie to martwi, bo składam ten zestaw z myślą o kolejnych 5-10 latach do przodu. Edytowane 2 godziny temu przez pawelx20
Dirian 685 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Bo to nadal jeden z najlepszych prockow do gier. Wydajniejszy jest dopiero 9800X3D, ale to nie twoj budżet. Zresztą prędzej bym się martwił o GPU niż o CPU bo 5070-tka już teraz nie jest demonem wydajności Edytowane 1 godzinę temu przez Dirian
Rekomendowane odpowiedzi