Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Maduro napisał(a):

Witam co lepiej kupić Karta graficzna MSI RTX 3070 Suprim X 8GB za 1100zl

Czy Karta graficzna Palit RTX 3070Ti Gaming Pro 8GB za 1230zl mam monitor 2k

Nie kupuj kart z 8GB Vram, bo to przeżytek jest.  Jak coś z RTX, to w 1600zł jest 5060ti 16GB z OLX. Napisałbym lub zadzwonił, żeby zrobił zrzuty ekranu z programu GPU-Z sprzedawanej karty.

https://www.olx.pl/d/oferta/karta-graficzna-geforce-rtx-5060-ti-inspire-2x-16gb-ddr7-CID99-ID18fKNo.html

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, leven napisał(a):

Nie kupuj kart z 8GB Vram, bo to przeżytek jest.  Jak coś z RTX, to w 1600zł jest 5060ti 16GB z OLX. Napisałbym lub zadzwonił, żeby zrobił zrzuty ekranu z programu GPU-Z sprzedawanej karty.

https://www.olx.pl/d/oferta/karta-graficzna-geforce-rtx-5060-ti-inspire-2x-16gb-ddr7-CID99-ID18fKNo.html

Gość ma jeszcze komplet lamp do Maseratti na sprzedaż. Troszkę bałbym się że po kartę Milicja wpadnie...

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Dobre 40% kart sprzedawanych na rynku, to spady z tirów. Mam na myśli kombinacje już w Hurtowniach, co widziałem na własne oczy. Z gostkiem nie mam już kontaktu, bo go wyzwałem od złodziei. Nie ma sensu robić paniki z niczego.

A jak taka pena jest, to opcja za 1700zł: https://www.olx.pl/d/oferta/karta-graficzna-inno3d-rtx-5060ti-16gb-CID99-ID18opq6.html?reason=ip|cool_rec_platform

Mam identiko, tylko z dopiskiem OC.  UV/OC nawet bardziej niż przyzwoite. 

EDIT:tam jest OC :lovin:

Edytowane przez leven
Opublikowano
19 minut temu, leven napisał(a):

Gdzie się gwarancja zapodziała? 

• Upvote 1
Opublikowano
16 minut temu, leven napisał(a):

Dobre 40% kart sprzedawanych na rynku, to spady z tirów. Mam na myśli kombinacje już w Hurtowniach, co widziałem na własne oczy. Z gostkiem nie mam już kontaktu, bo go wyzwałem od złodziei. Nie ma sensu robić paniki z niczego.

A jak taka pena jest, to opcja za 1700zł: https://www.olx.pl/d/oferta/karta-graficzna-inno3d-rtx-5060ti-16gb-CID99-ID18opq6.html?reason=ip|cool_rec_platform

Mam identiko, tylko z dopiskiem OC.  UV/OC nawet bardziej niż przyzwoite. 

EDIT:tam jest OC :lovin:

Też śmierdzi:obraz.png.b484125094cafd7ea965f0513b41bdce.png

Nie ma przesyłki OLX jest inna-> czyli jaka? Ja ci wpłacam kasę dostaję pudełko z cegłą? Wysyłam za pobraniem i historia podobna? Od razu czerwona lampka od starego OLXowicza!

• Upvote 2
Opublikowano
17 minut temu, leven napisał(a):

Nie mam szklanej kuli. Ja też mam na sprzedaż Muchy na gwarancji, ale gwarancja zniknęła w czasie remontu pokoju. Nie każdy jest złodziejem, nie róbmy powodzi.

1600 zł piechotą nie chodzi.

Patrząc na inne jego oferty, to widać stos pudełek od RTX.

image;s=1000x700

Opublikowano (edytowane)

Widocznie z tego żyje. Patrząc na Nasze forum, gdzie gro ludków ma sprzęt za kilkanaście tysiaków, śmiem stwierdzić, że to pasożyty. Siedzą 10 godzin dziennie na forum, a sprzęt za 5 miesięczną pracę całkowicie odłożoną. Takie bajki, to na Helu.  Maserati ? i co z tego ? Pudełka ? ja... już podpadł, ma pudełka :niegrzeczny:

Edytowane przez leven
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Maduro napisał(a):

W tym budżecie to RTX 5060. 

A Nawet RTX 5060 Ti  

obraz.png.08489dc189197d949685df9c451cafcb.png

+ dostajemy kupon 100 zł. 

https://www.euro.com.pl/karty-graficzne/msi-karta-gr-msi-rtx5060ti-8g-ven-2x-oc-plus.bhtml

Edytowane przez Doamdor
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Doamdor napisał(a):

W tym budżecie to RTX 5060. 

A Nawet RTX 5060 Ti  

obraz.png.08489dc189197d949685df9c451cafcb.png

+ dostajemy kupon 100 zł. 

https://www.euro.com.pl/karty-graficzne/msi-karta-gr-msi-rtx5060ti-8g-ven-2x-oc-plus.bhtml

On był w X-komie po 1169pln może trzeba było wziąć... Tylko te 8GB Vramu na dziś straszy.

edit: to Ti więc tanio, tamta była zwykła.

Edytowane przez Grolshek
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, damyan123 napisał(a):

Ludzie dają jakieś wtyki antenowe za 2zł więc łatwo to obejść. 

Nie wchodzi ta promocja, sprawdziłem na produkcje nie przecenionym i cenę słuchawek obniżyło o 150zł. 

Edytowane przez Doamdor
Opublikowano
38 minut temu, galakty napisał(a):

Brać używkę 3000 to trzeba być odważnym. 

Zależy od kogo :) prywatnie znam kilku sprzedawców na allegro handlujących głownie takimi kartami z miesięcznym rozruchem, gdzie zwroty to kwestia pojedynczych sztuk raz na kilka miesięcy.

Kupno 3060/3070 może być dzisiaj finansowo nieopłacalne, ale gro tych kart miało bdb układy chłodzenia i rdzenie jak i vram nie są przesadnie wysilone.

Wspomniany wyżej suprim to zdecydowany przerost formy nad treścią. Chłodzenie ogarniające z muchą w nosie w 350W karty do 200W karty :) O ile nikt na niej nie kopał, to tam rdzeń może z 60C łapie w stresie jak go furmarkiem potraktujesz. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Zależy od kogo, i zależy jaki model. 

Nie polecałbym nigdy staruśkich windforców - bo wiem że te karty już w dniu premiery były kiepskie. Nie polecałbym PNY czy Inno z tamtych czasów - bo miały niewspółmierne do obciazeń bloki chłodzenia.

No ale producenci typu MSI z serią Suprim, czy ASUS z TUFem to zupełnie inna rozmowa jest. Da się taką kartę w dobrym/bardzo dobrym stanie kupić - tylko trzeba wiedzieć czego szukać.

Osobiście takich kart przerobiłem kilkadziesiąt, większość po gwarancji. Fail rate=0%. I śmiem twierdzić, że dużo dłużej będzie się bronić taki dziadek 3070 niż 5060 8gb. Zresztą, już się bronią po 5 lat niektóre modele.

Edytowane przez Qrdello
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Qrdello napisał(a):

Zależy od kogo, i zależy jaki model. 

Nie polecałbym nigdy staruśkich windforców - bo wiem że te karty już w dniu premiery były kiepskie. Nie polecałbym PNY czy Inno z tamtych czasów - bo miały niewspółmierne do obciazeń bloki chłodzenia.

No ale producenci typu MSI z serią Suprim, czy ASUS z TUFem to zupełnie inna rozmowa jest. Da się taką kartę w dobrym/bardzo dobrym stanie kupić - tylko trzeba wiedzieć czego szukać.

Osobiście takich kart przerobiłem kilkadziesiąt, większość po gwarancji. Fail rate=0%. I śmiem twierdzić, że dużo dłużej będzie się bronić taki dziadek 3070 niż 5060. Zresztą, już się bronią po 5 lat niektóre modele.

Asusa Tuf, RogStrix , Megalodon oraz  MSI Suprim i Gaming X dopisałbym do listy. Miałem sporo z nich i wszystkie świetne żadna nie padła, wszystkie używki.

• Upvote 2