Problemy z 1% low fps mam np fps który trzyma się 162 fps powiedzmy bo na tyle blokuje rtss, lub sterownikiem amd freesync włączony ale przez ogromne spadki czy to fps ogólnego średniego czy 1% low nie da się grać.
Co to za banialuki? Udręka 1 czy 4 nadal jest taką samą udręką, poziomem trudności, pewnie był balans w umiejętnościach i stąd wydaje się, że jest gorzej, nigdy czegoś takiego nie zaobserwowałem w D4 czy w D3. W Diablo 4 nie grałem bardzo długo i jak wróciłem nic takiego nie odkryłem, wszystko normalnie działa. Jedynie co się zmieniło to pewne aktywności.
@galakty ja tam gram po polsku D2R, D3 po D4.
Takie nagłe restarty bez żadnego bsoda występują jak prockowi zabraknie "papu" czyli zaliczysz chwilowo tzw overboosta - przy niskim, średnim obciążeniu wrzuci wysoki zegar ze zbyt niskim napięciem i cyck, miałem już w rękach dwa razy taki procesor który na auto nie był stabilny mimo że wszystkie testy obciążeniowe przechodziły a w lekkich grach czy nawet w przeglądarce zaliczałem restart. Więc oprócz podmiany zasilacza spróbuj na tym 7500F ustawić jakiś sztywny zegar i napięcie, daj np 4GHz i 1.2v zobacz czy coś się zmieni, jeżeli tak to cpu do zwrotu.
@rzymo Dziękuję bardzo. Tak jak piszesz - kuchnia i łazienka mają 3bolcowe gniazda z uziemieniem w oryginale.
Niestety w pokojach po obwodzie już niestety klasyczne, stare dwuzyłowe bez ziemi.
Ale wnioskuję po Twoim wpisie, że takie sytuacje się "zeruje" i to "działa".
Bo bałem się, że takie "zerowanie, to sztuka dla sztuki i i tak jest ryzyko dla sprzetu.
No i wlaśnie.
Dwie żyły bez uziemienia... niesie ryzyko przebić / uszkodzenia dla sprzętu (?) czy "tylko" usera (kopanie)?
Rekomendowane odpowiedzi