Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1200W do 5070 to jest niezły overkill, w tej samej cenie wolałbym MSI, dalej pewnie jest promka 20$ na steam.

Deepcool zły nie jest, ale kondensator główny TK i chinole na stronie wtórnej, A850G ma full japońskie, nie moc a jakość. 

https://www.morele.net/zasilacz-msi-mpg-a850g-pcie5-850w-12685121/

1 godzinę temu, Coffee Banan napisał(a):

Dobry wybór ? 

Moim zdaniem nie.

• Upvote 2
Opublikowano
7 godzin temu, Coffee Banan napisał(a):

Taki z wentylem 135mm też może być głośny?  Tutaj TEST.

rozmiar wentylatora nie ma znaczenia, jak masz możliwość anulowania to bierz A850G który Shadow podlinkował, w takiej cenie to tylko brać a zasilacz lepszy elektrycznie z trybem pół pasywnym

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, Krzysiak napisał(a):

On po prostu chciał deepcoola a wy mu doradzaliście nie po jego myśli :hihot:

Ta... stara szkoła - ktoś ma w głowie już co chce kupić konkretnie albo nawet już zamówił, piszę na forum szukając potwierdzenia swojego widzi-misie dla własnego komfortu ("o jaki ja jestem mądry) i w przypadku niekorzystnych komentarzy do koncepcji myśli "a co się oni tam znają" xD 

• Upvote 2
Opublikowano

Wolałbym kupić zasilacz 750/850w w tej samej lub zbliżonej  kasie który jest elektrycznie lepszy i ma lepszą kulturę pracy niż brać taki o większej mocy która na nic się nie przyda :E nie mówię nawet o chieftec vega ale za 419zł był w momencie jak autor się zastanawiał MPG A850G ;) 

• Upvote 2
Opublikowano
18 minut temu, ShaDow_Pro napisał(a):

Jest za to zasilacz liczony już w kW, akurat pasuje pod modę aby brać 1000W+ do zestawu gdzie dobre 650W starczy. 

Mam takiego jednego znajomego ananasa, który do zestawu wciągającego na pełnym 450W kupił kilowat bo na pudełku z gpu pisze że 850W musi być przynajmniej...ciul z tym, że to gpu wciąga 300 :E 

Swoją drogą "informatyk" naprawiający kompy w okolicy :hihot:

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Zdecydowałem się na Chiefteca Stealth -1000W albo 1200W.  Różnica to tylko 60zł.   :hmm:  Ponoć przy tym samym obciążeniu sprawność mocniejszego będzie niższa //powiedzmy 500W.

Edytowane przez Coffee Banan
Opublikowano

To będzie to samo, mocniejszy będzie miał kondensator o większej pojemności ze względu na większą moc.

1200W to wystarczy do RTX 5090 + 14900K bez limitów mocy, tobie porządne 850W by wystarczyło z dużym zapasem mocy i 10 letnia gwarancją, a kombinujesz z jakimiś dziwnymi opcjami.

• Upvote 1