Buczo 53 Opublikowano 17 Września 2016 Opublikowano 17 Września 2016 No już na prawdę nie mam pomysłu, co by w tym kompie miało być do zmiany, co do niego nie pasuje (przynajmniej wg mnie hehe)
Buczo 53 Opublikowano 17 Września 2016 Opublikowano 17 Września 2016 hehe no to zmyliłeś mnie nieźle ! aż sie boję zapytać co to będzie? 1080 ?
adriankiller 53 Opublikowano 18 Września 2016 Autor Opublikowano 18 Września 2016 Paaa @prorokk jednak w formie nie @buczo nie 1080 ani nawet 1070 NV ostro w kulki sobie z cenami leci musialbym naprawde rzucic palenie fajek i innych uzywek zeby mnie bylo na stac na 1080 nowa z blokiem od @mlodego 980ti referenta kupuje jak skonczy swoj projekt
Buczo 53 Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 Haha no co, nie można mieć słabszego dnia, czy tam weekendu ? Rzucenia palenia Ci tylko wyjdzie na dobre, bo i dobre dla zdrowia i dla komputera hehe Ale rację masz całkowita, te ceny nowych kart to jakieś nie porozumienie
adriankiller 53 Opublikowano 18 Września 2016 Autor Opublikowano 18 Września 2016 jestem ciekawy czy przy nastepnej serii beda sie tlumaczyc tak samo ze karta wydejniejsza od poprzedniej to i cena musi byc drozsza o tym ze referenty sa drozsze od autorskich chlodzena to juz w ogole 'mozg rozjebany' mi 980 by w 100% wystarczyla o TI juz nie wspmne... ja nie gram prawie w nic co wychodzi jedyna gra jaka gra to starcraft 2 (czasami odpale command & conquer 3) nowe gry mnie nie jaraja a ze RTSow nowych nie ma to i nie ma takiego parcia na zmiene gpu
ernig 238 Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 (edytowane) Adi cena nie zależy od wydajności a od ilości ledów użytych do produkcji nowych kart kolejna seria będzie z samych ledów i to dopiero będzie masakra Edytowane 18 Września 2016 przez ernig
adriankiller 53 Opublikowano 18 Września 2016 Autor Opublikowano 18 Września 2016 ja to oglnie bym chcial 980ti strixa o taka bardzo podoba mi sie ten blok bo cena bloku pod nowa serie to jest chora 220€ za sam blok czywiscie RGB on jest
Buczo 53 Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 "Wincyj Ledów" w następnych kartach! hehe oświetlenie ledowe jest fajne, ale wszystko z umiarem, poza tym to już kwestia gustu oczywiście, jedni lubią inni nie, póki będą opcje wyłączenia ledów w podzespołach to będzie spoko 980 Ti to jeszcze będzie bardzo długo topowa tak na prawdę karta, takie moje zdanie @adriankiller A jak można zapytać, jeśli nie grasz w nowe, wymagające wydajności gry, to do czego używasz tak mocnego sprytu? Pytam z czystej ciekawości oczywiście
adriankiller 53 Opublikowano 18 Września 2016 Autor Opublikowano 18 Września 2016 Ja wiem czy mocnego nawet i jego nie raz potrafi mi przegladarka zamulic jak pootwieranych mam z 30 kart albo to FF sie popsul od jakiegos czasu kiedys nie mialem takich problemow i mialem mniej ramu bo tylko 6GB
Buczo 53 Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 Pytam o kartę, tę 980 Ti, bo reszty Twoim podzespołów nie znam niestety Ale to fakt, te przeglądarki, to potrafią tak kompa spowolnić, że hej!
adriankiller 53 Opublikowano 18 Września 2016 Autor Opublikowano 18 Września 2016 nie o tyle spowolnic co zawiesic i trzeba zresetowac przegladarke (a ze mam wyl historie) to potem przywrocenie wszystkiego to jakas kara huehue 980ti nie jest juz taka mocna a ze nadarza sie okazja kupienia jej od michala to tym lepiej (z pewnego zrodla) tak to zawsze jest jakies ryzyko przy kupnie szczegolnie uzywanych czesci
Buczo 53 Opublikowano 18 Września 2016 Opublikowano 18 Września 2016 Wiadomo, przy używanym sprzęcie to pewne źródło, najważniejsze Jeszcze mi się nie pali, ale zerkam ku 1060 jak się ceny ustalą, mam taki, a nie inny budżet na sprzęt, a ta karta myślę, da sobie przez jakiś czas radę.
adriankiller 53 Opublikowano 19 Września 2016 Autor Opublikowano 19 Września 2016 No oby ceny spadly jaknajbardziej i zebys kupil cos pozadnego ja na poczatku tak sobie marzylem ze kupie Fury X z blokiem xspc (taki maly ale wariat)
adriankiller 53 Opublikowano 10 Października 2016 Autor Opublikowano 10 Października 2016 Czolem ludziska troche mnie nie bylo ale to nie znaczy ze temat umarl poprostu dalem sobie spokoj narazie z zakupiem laptopa i cos innego 'wymodzilem'... niektorrzy z was juz byli w temacie co i jak... ale dobra nie przynudzam i jedziemy wiec tak na pierwszy ogien jak ywzej pisalem moj wysluzony 'gieteix' 580 przechodzi na emeryture (mam nadzieje ze wieczny spoczynek i zagosci u mnie na polce jako ze sobie na to zapracowal przez ponad 5 lat dzielnie mi sluzyl) w jego miesce 'nie nie' nie to co zapewne wielu z was pomysli nic z nowej generacji od 'Mlodego' zakupuje 'ewke' 980ti (referenta) z blokiem AQ i backplatem (ktory chce zmienic w najblizszym czasie) do tego zamowilem w HF to co mi bedzie potrzebne jeszcze do rezebrania i zlozenia kompa (korki EK na probe sobie wzialem do bloku GPU do tego dzieki uprzejmosci 'Mlodego' odrazu kupie uchwyt do monitora (znaczy on kupi ja zaplace) https://www.morele.net/arctic-uchwyt-biurkowy-z1-3d-aemnt00021a-925387/ i jeszcze w tym miesiacu (postaram sie) moj wyslozony monitor (6.5 letni) przejdzie na emeryture zastapi go 21:9 (LG 29 albo 34 cali) ale prawdopodobnie 29 dokladnie ten https://www.mediamarkt.be/fr/product/_lg-29um58-p-29-ultrawide-full-hd-ips-1559455.html (na probe zobaczymy jak na 21:9 bedzie mi sie siedzialo) jak mi przypasuje to w przyszlosci kupie cos lepszego i 34 calowego wracajac do laptopa to tylko chwilowy przestoj to nie dlugo i tak cos kupie to tyle narazie CDN (jak macie sugestie co do monitora albo uchwytu to zapraszam do komentowania)
Buczo 53 Opublikowano 10 Października 2016 Opublikowano 10 Października 2016 Wow! Się dzieje! I się będzie działo! Uchwyt wygląda bardzo solidnie, aż dziwne, że tylko 8kg udźwigu hmmm Ja mam już wybrany, ten model, bardzo chwalony https://www.morele.net/maclean-uchwyt-biurkowy-mc-628-662279/ ale tez każdy chwali swoje hehe, tyle, że bez USB, ale mnie to nie potrzebne Monitor wypasiony, choć jakoś te proporcje 21:9 hmmm Co Cie skusiło na takie niestandardowe rozwiązanie?
adriankiller 53 Opublikowano 10 Października 2016 Autor Opublikowano 10 Października 2016 masz na mysli monitor ? brak miejsca na ekranie i jakos bardziej podoba mi sie 21:9 zobaczymy jak to w praktyce bedzie co do uchwytu to jeszcze cos bede musial podlozyc tam pod niego bo stol mam aszklany i nie chce zeby pekl ogolnie myslalem o innych uchwycie troche ladniejszym ale on nie ma usb a usb mi sie przyda szczegolnie ze mam teraz dwa wentylatory z przodu monitor zmienie to narazie sie ich pozbede jak bedzie cieplo w przyszlym roku to jak znalazl daja rade jede na dwa to juz w ogole komfor przy tym sa dosc ciche nie tak jak ten wentylator co mialem wczesniej ps wymienilem w nich srubki i dalem pomaranczowe podkladki huehue
Buczo 53 Opublikowano 10 Października 2016 Opublikowano 10 Października 2016 Tak, tak pytałem o monitor Nie byłbym sobą jakbym nie zapytał, czy nie rozważałeś dwóch mniejszych monitorów, ja sobie bardzo chwale i chyba nie wyobrażam sobie obecnie pracować na jednym hehe oczywiście to pewno kwestia przyzwyczajenia i ... miejsca na biurku ;) A modding wentylatorów w dechę! hehe
adriankiller 53 Opublikowano 10 Października 2016 Autor Opublikowano 10 Października 2016 nie nigdy mi sie to nie podobalo i podobac nie bedzie jeden jak cos duzy ale kilka za nic (za free jedynie) ale pewnie i tak bym ozenil i kupil jeden duzy
Buczo 53 Opublikowano 10 Października 2016 Opublikowano 10 Października 2016 Oki, rozumie się A co do stojaka, to faktycznie dobrze to przemyśl z montażem do szklanego blatu. Takich punktowych naprężeń szyba nie lubi!
adriankiller 53 Opublikowano 10 Października 2016 Autor Opublikowano 10 Października 2016 no wiem naszczescie (chyba) gruba ona jest (1cm) a monitor wazy tylko 5KG komputer stoi prawie na sammym koncu stolu i wytrzymuje to i monitor mysle na stojaku tez wytrzyma
Buczo 53 Opublikowano 10 Października 2016 Opublikowano 10 Października 2016 (edytowane) Ja bym nawet się nie bał tak ciężaru monitora, jak tego punktowego "ściśnięcia" tą śrubą montażową stojaka. I to masz jeszcze na krawędzi tej szyby, gdzie jest słabsza. Jedynie co uspokaja, to to, że to prawdopodobnie hartowane szkło, bo takie się zwykle stosuje do blatów Edytowane 10 Października 2016 przez Buczo
adriankiller 53 Opublikowano 10 Października 2016 Autor Opublikowano 10 Października 2016 dlatego cos jeszcze podloze pod ta srube zeby nacisk troche rozlozyc na wieksza powierzchnie
Buczo 53 Opublikowano 10 Października 2016 Opublikowano 10 Października 2016 No dokładnie, powinno to pomóc i zabezpieczyć szklany blat A wracając do monitora, to te modele 21:9 to dużo w wersji zakrzywionej robią. Taka Cie nie interesowała? Czy myślisz jak ja , że to po prostu zbędny bajer?
adriankiller 53 Opublikowano 10 Października 2016 Autor Opublikowano 10 Października 2016 nie wiem ale jakos mi sie nie widzi to zakrzywienie ekranu na codzien w uzytkowaniu
Rekomendowane odpowiedzi