Arctis 7+ Chatmix
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Kadajo · Opublikowano
No fakt ten brak ruchu cienia jest dziwny. Z początku dlatego myślałem ze to DLSS bo on ma tendencje to "usuwania" ruchu z poruszających się delikatnie obiektów. -
Przez zdunzdun · Opublikowano
@galaktyo tak! Masz tutaj absolutną rację. Generalnie temat eko lakierów, jakości lakierów bezbarwnych itp to też jest bardzo ciekawy temat. Niestety, niewiele pozytywnego da się o nich powiedzieć. Przygotowanie (żeby to miało ręce i nogi) malowanego elementu zgodnie z kartą techniczną jest absolutnie najważniejsze, a i tak produkt jest jaki jest. Bezbarwne lakiery dzisiaj to dosłownie woda... Ciężko, aby to się nie odbijało na jakości i trwałości powłoki lakierniczej. Oryginalna wartość naniesionych powłok na nowych autach oczywiście też jest bardzo wątpliwa. Najzabawniejsze jest jednak te dosłownie przypruszenie bazą elementów podwozia. Doskonale oddaje dziejszą "jakość". -
Przez KaniaPC · Opublikowano
Ostatnio widziałem post jakiegoś influ wg którego ceny paliw na Cyprze wciąż są na normalnym poziomie, a na pytanie o wzrost cen padła odpowiedź, że jak dopłyną dostawy w wyższych cenach, to podniesiemy nasze. Ale może to kwestia tego, że na Cyprze jest dużo energii z OZE, więc konkurencja ze strony aut elektrycznych jest bardzo duża -
Przez maxmaster027 · Opublikowano
No tak. Ale jak wieje wiatr to cien sie rusza a nie jest jak namalowany. Swoja droga, ta nowa gra Crimson Desert. Pokazywali ujecia wlasnie drzew. Co zwrocilo moją uwagę. Bo tam wysoko i wieje, wrecz pizga jak w kieleckim, I teraz rozumiem czemu ta gra nie ma path tracingu. RT ON. Tak ale raczej ograniczone. Wydaje mi sie ze przy takim wietrze jaki jest w tej grze pokazany po drzewach wnioskujac raczej cienie beda ruchome. 1:43 dla przykladu po prawiej stronie. Nawet przy zabudowaniach te drzewa szaleją jakby było 10 w skali beauforta W dalszej czesci tego gameplayu jest to samo. Nawet male krzewy maja cienie ruchome itp. Ta gra z path tracingiem wygladala by troche kiepsko przy tych nieruchomych cieniach i iloscią roslinnosci. Koreanczycy nieco zagrali na nosie nvidii bo wiekszosc gier ktora obecnie wyszla z RT i PT jakosc omija wiatr szerokim łukiem -
Przez KaniaPC · Opublikowano
Mi osobiście nie leży jedna rzecz: zauważ że większość zakrętów jest teraz przejeżdżana z mniejszą prędkością niż bolid z kierowcą może przejechać. W efekcie kierowca nie ma się jak wykazać, bo: 1. hamowanie przed zakrętem? dużo wcześniej włączają odzysk energii i realistycznie nie hamują na granicy możliwości 2. w zakrętach jest odzysk energii i jadą na 70-80% możliwości bolidu, realnym ograniczeniem jest raczej to ile mocy zostaje z silnika spalinowego (po obciążeniu go elektrycznym odzyskiem) Co więc zostaje w gestii kierowcy? w odpowiednich momentach wciskać konkretne przyciski dotyczące przepływu energii i wciskać gaz odpowiednio mocno. F1 nigdy nie była w 100% zależna od kierowców, ale dziś autentycznie każdy z tych 22 kierowców wygrałby w bolidzie Mercedesa, absolutnie każdy, a pewnie i każdy z F2 i F3
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi