Katystopej 1 578 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca 4 godziny temu, bergercs napisał(a): Chery Tiggo 7: Tomasz Kobyłecki tdreposSon6a46g619af7uz7ggf3073h93u0o6.310atgii9600 5hl7h21d · Witam, chciałbym zapytać się użytkowników tiggo 7 w wersjach essential i comfort o ładowność tego modelu. Czy rzeczywiście wynosi ona 337 kilo czy jest to jakaś pomyłka w broszurach? /Ciekawe czy ktokolwiek, wybierając samochód, spojrzy na taki parametr/ ************ Nie szukałbym tu sensacji, bo rav4 w hybrydzie też ma ledwo 400kg ładowności.
bergercs 2 043 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca (edytowane) Te 337 kg to wartość bliższa dwuosobowym samochodom. Już malutkie Picanto miało od 385 w górę. RAV4*: Plug-In: Minimalna masa własna pojazdu (bez obciążenia) 1910 kg Maksymalna masa całkowita pojazdu (w pełni obciążonego) 2510 kg 600kg Polift: Minimalna masa własna pojazdu (bez obciążenia) 1645 kg Maksymalna masa całkowita pojazdu (w pełni obciążonego) 2225 kg 580kg Hybryda: Minimalna masa własna pojazdu (bez obciążenia) 1700 kg Maksymalna masa całkowita pojazdu (w pełni obciążonego) 2270 kg 570kg Ja + młody 17 lat + moja + młoda 7 lat i zostaje 60kg ładowności - to niby jest pięcioosobowy samochód? Jak młoda podrośnie to, może być problem z wożeniem większego psa. Tigo 7 jest dłuższe od mojego Shreka - a w nim Minimalna masa własna pojazdu (bez obciążenia) 1475 kg Maksymalna masa całkowita pojazdu (w pełni obciążonego) 1955 kg 480kg. *Według Autocentrum, bo na stronie Toyoty ani w instrukcji ani slowa, a tabliczki znamionowej nie mogę namiezyć. Najniższe wartości podaje Autodata - ale to wciąż od 450kg do 600. Edytowane 1 Marca przez bergercs 1
Katystopej 1 578 Opublikowano 1 Marca Autor Opublikowano 1 Marca A to mi coś google źle podpowiedziało. W Outku mam 700kg ładowności, czyli ponad 2x tyle co w tym cherry
Tomasz Niechaj 74 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca 4 godziny temu, Katystopej napisał(a): Nie szukałbym tu sensacji, bo rav4 w hybrydzie też ma ledwo 400kg ładowności. Nie wiem co ma na celu wprowadzanie w błąd w tym temacie, ale tak wygląda ładowność schodzącej już Toyoty RAV4: okolice 500 kg i o ile mi wiadomo, to "Kerb Weight" obejmuje kierowcę 75 kg A tak wygląda dla nowej RAV4 Hybrid 4x4 w wersji Executive: wyszło 445 kg (tutaj również najpewniej ujęty jest już kierowca) 3 godziny temu, bergercs napisał(a): *Według Autocentrum, bo na stronie Toyoty ani w instrukcji ani slowa, a tabliczki znamionowej nie mogę namiezyć. Najniższe wartości podaje Autodata - ale to wciąż od 450kg do 600. Toyota podaje, są dane na ich stronie w tym temacie. Muszą. O problemach (niskich wartościach) z ładownością głównie chińskich aut pisałem już kilka lat temu, m.in. przy okazji BYD Seal U DM-i: 410 kg, co w przypadku dużego SUV-a jest bardzo małą wartością. Cztery rosłe osoby i w zasadzie można zapomnieć o bagażu. Dla porównania ładowność innych hybryd Plug-In: Audi Q7 60 TFSIe: 750 kg, BMW X5 xDrive50e: 780 kg, Lexus RX 450h+: 670 kg.
bergercs 2 043 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca Po kiego wała wyciąłeś to z chińczyków? Dane wrzucone tam dla porównania. Rozdrabnianie wątków tylko robi syf.
Tomasz Niechaj 74 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca 2 minuty temu, bergercs napisał(a): Po kiego wała wyciąłeś to z chińczyków? Dane wrzucone tam dla porównania. Rozdrabnianie wątków tylko robi syf. Trzymanie dyskusji o autach innych niż chińskie w temacie o chińskich autach tylko robi syf.
bergercs 2 043 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca Tak jak pisałem - wrzucone dla porównania, jaką ładowność mają auta porównywalnej wielkości. Jeszcze trochę i zrobisz tu druga elktrodę. Tworzysz kolejne tematy, które umrą w ciągu kilku godzin. 1
Tomasz Niechaj 74 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca 3 minuty temu, bergercs napisał(a): Tak jak pisałem - wrzucone dla porównania, jaką ładowność mają auta porównywalnej wielkości. Jeszcze trochę i zrobisz tu druga elktrodę. Tworzysz kolejne tematy, które umrą w ciągu kilku godzin. Dzięki m.in. Tobie nie umierają Dodaję potwierdzenie ładowności RAV4 PHEV (poprzedniej już): te 1910-2000 kg jest już z kierowcą 75 kg. Zatem ładowność tego auta to minimum ~585 kg i musi w tym zmieścić się kierowca.
Kyle 373 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca Chery Tiggo 4 Hybrid ma 430 KG (info z papierów homologacyjnych).
Katystopej 1 578 Opublikowano 1 Marca Autor Opublikowano 1 Marca 3 godziny temu, Tomasz Niechaj napisał(a): Nie wiem co ma na celu wprowadzanie w błąd w tym temacie, Masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem? Przecież po poście Berga przyznałem, że google źle mi to podało. Temat zamknęliśmy w 2-3 posty, po cholerę go rozwlekasz? NIKT tego nie chciał ani nie potrzebował
Tomasz Niechaj 74 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca 3 godziny temu, Katystopej napisał(a): Masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem? Przecież po poście Berga przyznałem, że google źle mi to podało. Temat zamknęliśmy w 2-3 posty, po cholerę go rozwlekasz? NIKT tego nie chciał ani nie potrzebował Jeśli masz problem z poprawnym szukaniem i przedstawianiem rzetelnych danych, to PRAWDA potrzebowała osobnego tematu. Jednocześnie bergercs zastanawiał się czy ktokolwiek sprawdza tego typu parametry (związane z ładownością), zatem taki temat był (i jest) potrzebny.
Rekomendowane odpowiedzi