Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam jak wyżej mam problem z samoczynnym restartowaniem PC w grze BF6 nie umiem zdiagnozować co jest winne obstawiam na MOBO ponieważ dużo ludzi na nią narzeka 

Nastąpił ponowny rozruch komputera po operacji wykrywania błędów. Wyniki tej operacji były następujące: 0x0000003b (0x00000000c0000096, 0xfffff800b495c79f, 0xffff8b0f0b7b56a0, 0x0000000000000000). Zrzut zapisano w: C:\WINDOWS\Minidump\031726-7906-01.dmp. Identyfikator raportu: 947fff97-9c3c-4359-8ce5-dd94c00a4aac.

Może mi ktoś pomóc co stwarza te problemy bo już mnie coś bierze od poczatku mam problemy z tym PC nic nie jest podkrecone 

Proszę o pilną pomoc co jest przyczyną restartów to zaraz zamawiam nową cześć bo nerwowo tego już nie wytrzymam w ciemno chce kupić B850 tomahawk 

031726-7906-01.dmp

Edytowane przez zlotnik
  • zlotnik zmienił(a) tytuł na Asrock B850SL restarty komputera
Opublikowano

Testowałeś ram w tym https://testmem5.com/ memteście z profilem np anta777 x3d / extreme? następnie test w trybie cpu + ram w OCCT (przynajmniej) godzinę, jeżeli nie to zrób oba te testy, bf6 siedzi mocno na cpu i podsystemie pamięci więc na początek trzeba zacząć od postaw tym bardziej że masz bsoda 0x0000003b spowodowanego przez ntoskrnl.exe a nie przez jakiś inny sterownik systemowy.

Opublikowano

Ogólnie to przyczyny mogą być różne więc tego ci nie powiem ale wiem tyle że jeżeli dany kod błędu jest "spowodowany przez" ntoskrnl.exe to najczęściej jest coś nie halo z ramem, pamięć wirtualną masz ustawioną na "rozmiar kontrolowany przez system" na dysku systemowym? jeżeli nie to ustaw w ten sposób ;) 

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Send1N napisał(a):

Ogólnie to przyczyny mogą być różne więc tego ci nie powiem ale wiem tyle że jeżeli dany kod błędu jest "spowodowany przez" ntoskrnl.exe to najczęściej jest coś nie halo z ramem, pamięć wirtualną masz ustawioną na "rozmiar kontrolowany przez system" na dysku systemowym? jeżeli nie to ustaw w ten sposób ;) 

pamięć wirtualna zaraz sprawdzę ale nic tam nie zmieniałem. W ogole z tą płytą dzieje mi się coś tak dziwnego że jak co kolwiek zmienie w biosie np predkosc wentylatorów to po chwili ma restarty PC, kurza twarz w chrome same zamykaja się programy wtedy musze wejsc do biosu wyłacz EXPO zapisać znowu wejsc do biosu włacz EXPO i jest w miarę ok ale raz na kilka dni restartuje BF6 i tak 

PS zamówiłem już 850 tomahawk powiedziałem że sobie nie odpuszczę muszę dojsć do tego co powoduje nie stabilnosć tego PC możliwe że płyta już uszkodziła CPU z czego jest znana wcześniej kupiłem nowy ramy ale nic to nie dało najdziwniejsze jest to że w OCCT nie ma bledów i w testmem5

Bios mam najnowszy najdziwniejsze jest to ze na nowym biosie pamieci maja lepesze wyniki w odczycie i kopiowaniu ale troszke słabsze wyniki w zapisanie

Edytowane przez zlotnik
  • Confused 1