Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy są osoby, fachowcy które poradzą jakis najlepszy monitor na podstawie danych , testów.

3440x1440 , 165hz + ,34 cale na VA.

Będzie służył do pulpitu, filmów, przeglądarki. Nie będę na nim grał. Chcę dwie przeglądarki otworzyć jednocześnie na nim i używać.

Widziałem masę modeli po 1000-1500zl. 

Nie wiem który i dlaczego warto wziąć, który jest najlepszy.

Dziękuję za pomoc.

Opublikowano

Jak chcesz to na dniach bede swoj z sygnaturki sprzedawał. Nic mu nie dolega na koniec lipca bedzie miał dwa lata także jeszcze na gwarancji, cały komplet jak ze sklepu. A młodemu do Xboxa to nie bardzo😅

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, toxicrain0912 napisał(a):

Będzie służył do pulpitu, filmów, przeglądarki. Nie będę na nim grał. 

No, bo już dzwoniłem po egzorcystę...

;)

BTW. Pamiętaj, że dwa monitory to nadal źródło potencjalnych problemów w grach, nawet jeśli drugi podczas gry wyświetla tylko pulpit. W razie jakichkolwiek problemów pierwsze co rób, to pytaj chatbota czy w danej grze i konfigu (sprzęt, OS, sterowniki) nie ma przypadkiem jakiegoś problemu z drugim monitorem.

Edytowane przez VRman
Opublikowano

Po pierwsze - idź na kurs kultury osobistej albo idź sobie do sekcji komentarzy u patostreamerów z takimi tekstami, zamiast srać tym na forum. 

Po drugie - kolega od kilku dni dopytuje o części do kompa do gier, a posiadanie dwóch monitorów to bardzo popularny setup wśród graczy PC w obecnych czasach.

Opublikowano

Dziekuje za odpowiedzi.

Tak, posiadam juz jeden monitor do grania - > https://allegro.pl/oferta/lg-34gs95qe-b-monitor-komputerowy-86-4-cm-34-3440-x-1440-px-wide-qu-18416340099?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_elktrk_komputery_dsa-of&ev_adgr=komputery_dsa-of&ev_campaign_id=20671754868&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_elktrk_komputery_dsa-of&ev_adgr=komputery_dsa-of&ev_campaign_id=20671754868&gad_source=1&gad_campaignid=20671754868&gbraid=0AAAAAD24kbN8ZtZ_1n8rPCQUX7ylw9OCy&gclid=CjwKCAjw-dfOBhAjEiwAq0RwIzcYDbDlOFRmG8KKt449yWAnDun9BqREsNUvYsz_bmVC4Qnomac9bxoCqUwQAvD_BwE

Potrzebuje drugiego monitora tak jak napisalem do pulpitu, youtubea, twitcha. Nie bedzie na nim zadna gra odpalana.

Zapomnialem rowniez zapytac w pierwszym poscie...Czy do yt, przegladarki, pulpitu jak mamy juz te 165hz, to monitor z g-synciem w czyms nam tutaj pomaga? Nie wiem zreszta czy te budzetowe VA 34 calowe 3440x1440 monitory moga posiadac g-synca.

GPU u mnie bedzie wsadzone nvidii.

Prosze o jakies propozycje jezeli ktos sie zna. Szukalem jakis testow YT, ale co jeden film to opis filmu, BEST BUDGET, kazdy jest best, a best moze byc tylko jeden w x kwocie.

4 godziny temu, kamilos69 napisał(a):

@toxicrain0912

Do Twoich zastosowań bierz najtańszego.

Xiaomi G lub Samsung G5 lub AOC CU są ok.

Ktory z wymienionych twoim zdaniem jest najlepszy? Wazna jest z pewnoscia maksymalna jasnosc, kontrast , ilosc HZ, ilosc bitow. Bede na nim filmy ogladal jednoczesnie grajac na swoim glownym oledzie.

Sa jeszcze jakies propozycje? Jakies gigabyte nowe tez powychodzily podobno. Jak juz wydaje ta kase to dobrze wydac najrozsadniej. Nie jestem zamozny.

Opublikowano
Godzinę temu, toxicrain0912 napisał(a):

Ktory z wymienionych twoim zdaniem jest najlepszy? Wazna jest z pewnoscia maksymalna jasnosc, kontrast , ilosc HZ, ilosc bitow. Bede na nim filmy ogladal jednoczesnie grajac na swoim glownym oledzie.

Wszystkie to są bardzo podobne monitory. Nie ma ani lepszego ani gorszego.

Opublikowano

Dell Alienware AW3425DWM

LG UltraGear 34G630A-B

Lenovo R34w-30

G34WQC2

gigabyte odpada w pierwszej kolejnosci bo nie ma info o tech synchronizacji.

najwiekszy wybor miedzy LG a DELL

najlepsza jakosc kolorow powinna byc na dell - ty tego nie zauwazysz jakby co.

LG ma opcje obrotu pionowo na fabrycznym stojakku - i tak pewnei zainwestujesz w uchwyty pojedyncze.

LG ma glosniki - ale nie bedziesz z nich korzystac.

statystycznie biorac LG ma lepszy contrast. zas dell ma lepsze kolory - nie zauwazysz roznicy w kolorach.

Opublikowano
2 godziny temu, Pan Mateoo napisał(a):

Dell Alienware AW3425DWM

LG UltraGear 34G630A-B

Lenovo R34w-30

G34WQC2

gigabyte odpada w pierwszej kolejnosci bo nie ma info o tech synchronizacji.

najwiekszy wybor miedzy LG a DELL

najlepsza jakosc kolorow powinna byc na dell - ty tego nie zauwazysz jakby co.

LG ma opcje obrotu pionowo na fabrycznym stojakku - i tak pewnei zainwestujesz w uchwyty pojedyncze.

LG ma glosniki - ale nie bedziesz z nich korzystac.

statystycznie biorac LG ma lepszy contrast. zas dell ma lepsze kolory - nie zauwazysz roznicy w kolorach.

Dziękuję, LG kosztuje 1400zl. Jest dużo lepszy serio od tych Xiaomi itd wyżej które kosztują 40% mniej czyli 1000zl ? Da się jakoś na tym monitorze uruchomić gsynca ? Te pionowe obracanie do mnie przemawia jak cos.

Opublikowano

ten xiaomi to syf bez niczego.

spelni pewnie tez swoja robote ale meh.

pewnei jak nie planuejsz uzytkowac tego monitora jakos w sposob zaawansowany tylko jako boczny to najtanszy tez bedzie dobry.

na gsync nie musisz zwraca uwage bo z niego nei skorzystasz. dell i lg maja freesync premium albo pro nie pamietam - to zda test