jsfighter 18 Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja (edytowane) Cześć, Ostatnio kupiłem telefon vivo X300, który niestety ma bardzo agresywną redukcję szumów, która powoduje że dźwięki otoczenia (szum drzew, szum przejeżdżających ptaków) brzmi jak by było to nagrywane telefonem komórkowym z poprzedniej epoki. Audio brzmi dosłownie jakby miało bitrate na poziomie 16-32 kbps. Z tego powodu chciałbym się poradzić co byście proponowali za nieduże pieniądze, żeby ten mikrofon zastąpić? Myślałem nad takim najprostszym mikrofonem USB-C (bez żadnych urządzeń łączących mikrofon z telefonem przez bluetooth) z AliExpress za 15 zł (LINK do propozycji). Chętnie posłucham innych propozycji. Może jakieś słuchawki z mikrofonem? Albo no nie wiem? Rejestrator dźwięku jako kompletnie zewnętrzne źródło dźwięku Powoli mózg mi od tego paruje, więc liczę na pomoc. Edytowane 17 Maja przez jsfighter
Akuki 84 Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja Może najpierw zmień soft? https://f-droid.org/packages/org.fossify.voicerecorder
jsfighter 18 Opublikowano 18 Maja Autor Opublikowano 18 Maja 13 minut temu, Akuki napisał(a): Może najpierw zmień soft? https://f-droid.org/packages/org.fossify.voicerecorder A, nie doprecyzowalem. Chodziło mi głównie o to żeby można było tą redukcję szumów wyłączyć w trakcie nagrywania domyślną aplikacją aparatu w telefonie.
Akuki 84 Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja Obawiam się, że nie ma takiej opcji... Swoją, skąd upór przy systemowej app?
jsfighter 18 Opublikowano 18 Maja Autor Opublikowano 18 Maja Ponieważ jedyny program który to umożliwia to chyba OpenCamera, w której mam słabą kontrolę nad oświetleniem - ISO samo tam się ustawia na podstawie automatycznej wartości czasu naświetlania. Jedyne czym można sterować to EV.
jsfighter 18 Opublikowano 19 Maja Autor Opublikowano 19 Maja Okej, może inaczej: Czy jeżeli kupię mikrofon USB-C, który bezpośrednio podłączam do telefonu LUB mikrofon z Jack 3.5mm, którego za pośrednictwem przejściówki podłączam do portu USB-C, to czy mam 100% pewności że dźwięk z mikrofonu nie zostanie także przefiltrowany i nachalnie odszumiony przez software w telefonie?
Rekomendowane odpowiedzi