Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, DarkeVo napisał(a):

@Lameismyname dołóż po jednym zerze bo za 100-200 zł wątpię że dostaniesz kartę o takich wymaganiach

Źle mnie zrozumiałeś - jak najnowsza w tym budżecie.
Zastępuje 15 letnią kartę, a np. RX 560 2GB cenowo zaczyna się od 50zł, obsłuży tą rozdziałkę i jest sporo młodszy. Rozumiesz.
Karta ma służyć w kompie co służy jako maszyna do pisania i do przeglądania neta.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Lameismyname napisał(a):

Szukam karty graficznej. Wymóg - możliwie jak najnowsza i w budżecie powiedzmy 100-200zł. 
Ma uciągnąć 1440p 120Hz. Wydajność nie jest zbyt istotna, chociaż im szybciej tym lepiej ;) 

A nie chciałbyś po prostu integry? Ryzen 3200g wypluwa u mnie hdmi 2.0, więc 120hz 1440p nie powinno być problemem. Mogę sprawdzić dla pewności.
Inaczej szukaj używanych intelów arc jednak ich chyab też nie ma, ale ogólnie nikt nie produkował czegoś nowego z padła do 200 zł.
W najlepszym razie znajdziesz gtx1650, ale tam jest podatek od braku wtyczki 8gb.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, traczkolwiek napisał(a):

Mam 1050Ti jakbyś był zainteresowany.

Jaki model i za ile?

Godzinę temu, musichunter1x napisał(a):

A nie chciałbyś po prostu integry? Ryzen 3200g wypluwa u mnie hdmi 2.0, więc 120hz 1440p nie powinno być problemem. Mogę sprawdzić dla pewności.
Inaczej szukaj używanych intelów arc jednak ich chyab też nie ma, ale ogólnie nikt nie produkował czegoś nowego z padła do 200 zł.
W najlepszym razie znajdziesz gtx1650, ale tam jest podatek od braku wtyczki 8gb.

Komp do którego pójdzie to i5 6400 H110 itd.
Nie chodzi o nową, tylko o jak najnowszą ;) To jest zasadnicza różnica i już to powyżej tłumaczyłem.

Edytowane przez Lameismyname
Opublikowano (edytowane)

Komp do którego pójdzie to i5 6400 H110 itd.

To jeśli masz tam ddr4 to za mniej sprzedam ci b450m z uszkodzoną dźwiękową i Ryzen 3200g. ;) Lub trochę więcej z 2x4gb i mogę dorzucić biurową obudowę z zasilaczem w takim sobie stanie wizualnym, ale rozumiem że po prostu nie chcesz babrać się i lepiej wsadzić kartę, która i tak będzie wydajniejsza. Rx560 to jakieś x1.5-2 wydajności.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano

Podaj konkretny model mobasa i napisz ile za to byś chciał.

Asrock b450m pro4, dźwiękowka prawdopodobnie dostała, gdy były długo podpięte aktywne, stare głośniki, może bez uziemienia w PC. Audio zdechło reszta trzyma się bez problemu.

Wstępnie 170 zł z wliczonym KW, dorzucam prowizoryczne chłodzenie z AM3, ciche poza mocnym obciążeniem. Za dopłatą dorzucę crucial mx500 512gb m2 sata oraz kontrolery sata x2, jeśli się przyda.

Ewentualnie mogę dać to w zestawie z Jingue b450i argb plus w nzxt h1 z zasilaczem sfx 350w, jeśli miałoby super wyglądać. :E Można wydrukować sobie mocowania na 5x hdd, sle cena zauważalnie wyższa.