Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam problem prawdopodobnie z kartą graficzną, giereczki mi się zawieszają a np 3dmark bez problemu przechodzi. Dopiero jak w afterburnerze  obnize taktowania to jest ok. Czy to na pewno karta a może coś innego, jak dokładnie przetestować kartę i ewentualnie gdzie sprawdzić błedy?

CPU AMD 5800X3D

GPU NVIDIA 1080TI ZOTAC

ZASILACZ THERMALTAKE 650W

RAM 32GB

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Evo6 napisał(a):

Panowie mam problem prawdopodobnie z kartą graficzną, giereczki mi się zawieszają a np 3dmark bez problemu przechodzi. Dopiero jak w afterburnerze  obnize taktowania to jest ok. Czy to na pewno karta a może coś innego, jak dokładnie przetestować kartę i ewentualnie gdzie sprawdzić błedy?

CPU AMD 5800X3D

GPU NVIDIA 1080TI ZOTAC

ZASILACZ THERMALTAKE 650W

RAM 32GB

Miałem ROG-a 1080Ti z dokładnie tymi samymi objawami. Paweł Ostrówka arbitralnie stwierdził że naprawa nieopłacalna i tyle. Wymieniałem ptm-a i termopady. Nic nie dało. Zasilacz z podpisu.

Edytowane przez Grolshek
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, janek25 napisał(a):

jakie?

Pamięć RAM GOODRAM IRDM Pro 32GB (2x16GB) DDR4 3600MT/s CL18

Termopary też zmieniłem. Dziwne to że w benchmark ach nie wywala a w grach już tak.

Edytowane przez Evo6
Opublikowano
5 minut temu, janek25 napisał(a):

SR czy DR?

tak czy inaczej zjedz na 3200

Kod ramu to irp-k3600d4v64l18 32gdc,  je wiem czy sr czy dr.

Opublikowano

Widzę że pomaga tylko zmniejszenie taktowania pamięci w GPU więc tu jest problem. Trzeba będzie rozglądać się za nowa karta jak już ta padnie całkowicie 

Opublikowano
2 minuty temu, Evo6 napisał(a):

Widzę że pomaga tylko zmniejszenie taktowania pamięci w GPU więc tu jest problem. Trzeba będzie rozglądać się za nowa karta jak już ta padnie całkowicie 

A nie mówiłem? Dokładnie to samo kropka w kropkę miałem. Karta u kumpla działa do dziś na obniżonym taktowaniu w MSI Afterburnerze.

Opublikowano
11 minut temu, Evo6 napisał(a):

A co to karta ?? O ile mniej. Owszem ,ani rt ani dlss ani fg