Skocz do zawartości

RAM DDR2 OCZ Platinum Series OCZ2P1066LV4GK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Chętnie zakupię konkretne moduły RAM DDR2, model OCZ Platinum Series OCZ2P1066LV4GK. Pokażę na zdjęciu poniżej jak one wyglądają, gdyż posiadam aktualnie dwie sztuki tych modułów.

xfXV4A0.jpeg

Nie pogardzę większą ilością tych modułów, tyle, że prawdopodobnie są tak rzadkie do trafienia, że szukam ich od gdzieś 3, może 4 miesięcy, nawet po całej Europie. Jedynie w międzyczasie były na jakimś zagranicznym portalu z ogłoszeniami te właśnie pamięci na licytacji i pech chciał, że ktoś mi zwinął te pamięci sprzed nosa :wariat:. Może ktoś aktualnie te pamięci sprzedaje bądź zamierza sprzedać? Ilość nie ma znaczenia, mogę zakupić nawet po jednej sztuce, choć najlepiej byłoby po 2 bądź 4 sztuki. Cena jaką mogę akceptować to do 200 zł za dwa moduły. Te ze zdjęcia akurat udało się nabyć drogą kupna za ~100 zł.

Kontakt na priv.

Edytowane przez Spl97
Opublikowano
2 godziny temu, Keleris napisał(a):

Myślę że raczej chodzi o konkretnie tamte ocz bo robią 1066mhz cl5 przy 1.8v

1 godzinę temu, Yedi napisał(a):

Chodzi o 1.8V i niski profil ? Bo to jest jedyna różnica .. Obie pamięci robią 1066 CL 5 5 5 15

Dokładnie o to chodzi, te akurat nie potrzebują napięć rzędu powyżej 2,0 V, żeby pracowały na 1066 MHz 5-5-5-15. Ponadto one są łudząco podobne do zwykłych OCZ Platinum OCZ2P10664GK, które mają 1066 5-5-5-15 przy napięciu 2,1 V, ale takie to akurat mam w posiadaniu. Natomiast potrzebuję po prostu więcej sztuk (przynajmniej jeszcze dwie sztuki) tych OCZ2P1066LV4GK, bo potrzebuję coś sprawdzić na jednej z płyt z DDR2, a posiadane aktualnie dwie sztuki to jest za mało.

Opublikowano (edytowane)

Ma ktoś konto na kleinanzeigen.de? (Kiedyś próbowałem założyć tam konto, ale pomimo pomyślnej weryfikacji, niestety dostałem niemal od razu od nich ban, zresztą później się dowiedziałem, że akurat tam przy nowych kontach konieczne jest niemiecki numer telefonu oraz niemiecki adres IP, wszelkie próby spoza Niemiec właśnie banują :E). Dziś zobaczyłem to ogłoszenie i być może to jest to, czego szukam, ale tylko jedno lipne zdjęcie, które kompletnie nic nie mówi. Może ktoś w moim imieniu napisać do sprzedawcy i poprosić o zdjęcie tych RAM-ów z drugiej strony? Uprzejmie poproszę :D.

https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/ocz-platinum-ram-4gb-2x2gb-ddr2-1066mhz/3452005501-225-4170

Jeśli się uda, to proszę przesłać na PW. 

Nieaktualne, niestety... 

Edytowane przez Spl97