Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, po pewnym czasie chciałem uruchomić Call of Duty przez aplikacje battle.net wyskoczył komunikat że nie mam włączonego bezpiecznego rozruchu no ok to wyskakiwało co jakiś czas wcześniej ale dawałem pomiń i się grało w najlepsze, odpalam po 2tg wyskoczyła aktualizacja wszystko to samo co było wcześniej a tu nagle po tej aktualizacji nie mogę uruchomić gry, przed przejściem z win 10 na win 11 też miałem problem bo był problem z TPM ale poszukałem i się udało to zrobić ale uruchomienie tryb secure boot to już czarna magia, szukało się sposobu to jedynie co udało się zrobić to że w Biosie jest aktywny ale po włączeniu wyskakuje komunikat : invalid signature detected check secure boot policy in setup  (płyta gigabyte)  , kombinuje na wszystkie sposoby i nic , już nawet ostatnio instalowałem nowego biosa ale ostatnia wersja jest z Nov 29, 2021 wersja F5a a model płyty ( Gigabyte B365M H )

Opublikowano (edytowane)

By uruchomić secure boot, to musiałem na części płyt resetować klucze do tego ustrojstwa związanego z TPM w BIOS. Oczywiście CSM musiało też być OFF, by działał ten cały komplet UEFI boot + secure boot + TPM + HVCI.

Wymień co masz obecnie aktywne (te 4 zielone po prawej ze screena niżej):

48afec77c6c28.png

Edytowane przez Kyle