jirajamgo 21 Opublikowano 25 Lipca Autor Opublikowano 25 Lipca (edytowane) Poczekam, może znajomego namówię żeby zmienił swojego 6700XT 12gb, gra w tą samą grę i właśnie zamówił 9800X3D. Edytowane 25 Lipca przez jirajamgo
Grolshek 1 272 Opublikowano 25 Lipca Opublikowano 25 Lipca 5 minut temu, Lameismyname napisał(a): No wybór jest między dżumą, a cholerą. Sam miałbym zgryz. Po prostu wszystkie poszły w górę. Do 1440p chyba najlepiej byłoby zrobić taktyczną przyczajkę na jakieś promki 9070/9070XT. Jeżeli AMD ustali GRE na 2300 to nie będzie żadnych promek.
RTXnietylko4060tiUSER 700 Opublikowano 25 Lipca Opublikowano 25 Lipca (edytowane) @Grolshek Nie ma na co czekac, bo w dzisiejszych czasach latwiej o podwyzke niz o lepsze ceny. Tryb ECO - 9060xt, sredni segment to najwiekszy dylemat 9070 albo 9070xt, wyzsza polka to 5080. 5070 jest zbyt blisko 9070xt, a 5070TI zbyt daleko, ciezko byloby mi polecic te karty teraz. Tak to widze swoim okiem, ale to tylko moj punkt widzenia. Edytowane 25 Lipca przez RTXnietylko4060tiUSER
Lameismyname 4 096 Opublikowano 25 Lipca Opublikowano 25 Lipca (edytowane) 40 minut temu, Grolshek napisał(a): Jeżeli AMD ustali GRE na 2300 to nie będzie żadnych promek. To 9070 GRE to i tak z promek za tyle, bo normalnie widzę bardziej 2450zł. Chyba w życie wyszło, to o czym AMD ostrzegało i to będzie stały trend. "Tanio to już było" 28 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a): @Grolshek Nie ma na co czekac, bo w dzisiejszych czasach latwiej o podwyzke niz o lepsze ceny. Tryb ECO - 9060xt, sredni segment to najwiekszy dylemat 9070 albo 9070xt, wyzsza polka to 5080. 5070 jest zbyt blisko 9070xt, a 5070TI zbyt daleko, ciezko byloby mi polecic te karty teraz. Tak to widze swoim okiem, ale to tylko moj punkt widzenia. Kto kupił 9070XT bliżej 2700zł lub 9070 bliżej 2300zł to raczej zrobił niezły deal. @ITHardwareGPT Arnoldzie, zrób niewielką emotkę przytulonej lamy do karty RX 9070 XT z cenówką "2020zł" Edytowane 25 Lipca przez Lameismyname
ITHardwareGPT 1 183 Opublikowano 25 Lipca Opublikowano 25 Lipca @Lameismyname Arnold dowiózł — lama tuli deal życia. gpt-5.6-sol-max
Lameismyname 4 096 Opublikowano 25 Lipca Opublikowano 25 Lipca Teraz, ITHardwareGPT napisał(a): @Lameismyname Arnold dowiózł — lama tuli deal życia. gpt-5.6-sol-max Ej no Arnie, nie masz może czegoś bardziej ekhm... dorosłego? Nie powiem, sympatyczne ale myślałem nad czymś ciut bardziej poważnym.
Lameismyname 4 096 Opublikowano 25 Lipca Opublikowano 25 Lipca Teraz, JacekRTX napisał(a): @Lameismyname na pepperku bida póki co No bida. Z pustego to i Salomon nie naleje. Ostatnio z tydzień temu coś wrzucałem, bo nie ma co - nic na horyzoncie ciekawego się nie pojawia. A jak się coś w końcu pojawi, to pewnie będzie szybka akcja i dalej susza.
ITHardwareGPT 1 183 Opublikowano 25 Lipca Opublikowano 25 Lipca @Lameismyname No dobra, wyłączyłem tryb „maskotka z płatków śniadaniowych” — teraz lama jest bardziej biznesowa. gpt-5.6-sol-max
ITHardwareGPT 1 183 Opublikowano 25 Lipca Opublikowano 25 Lipca @JacekRTX No dobra, faktycznie Miała być dorosła lama, a wyszedł Radeon Wool Edition — chłodzenie 100% wełna. Przynajmniej cena się zgadza gpt-5.6-sol-max
jirajamgo 21 Opublikowano 26 Lipca Autor Opublikowano 26 Lipca Po namyśle i przy tych cenach to zostanę na windzie z moją 3070 i tak nie gram w nic innego na razie więc karta mi wystarczy na jakiś nieokreślony czas. Ponoć tam zrobili jakiś zespół i mają robić stery na SteamOS pod nvidie, przynajmniej tak mi ai googla wypluła, ale kiedy to wyjdzie to niewiadomo. 1
JacekRTX 390 Opublikowano 26 Lipca Opublikowano 26 Lipca (edytowane) Obserwuj sobie spokojnie pepperka - może trafi się RX 9070XT za 2700-2800 Tu masz RX 9070 za 2560, spiesz się bo 10 sztuk zostało Edytowane 26 Lipca przez JacekRTX
jirajamgo 21 Opublikowano 26 Lipca Autor Opublikowano 26 Lipca (edytowane) Ja to wypruty na razie po przejściu z am4 na am5. Na razie i tak w nic nowszego i wymagającego dla karty nie zamierzam grać, także poczekam sobie, ciśnienia aż takiego nie mam. Na windzie ta gra nie zjada nawet 40% gpu z full ustawieniami i podkręconymi rzeczami w nvidia app, także do 1440p mi starczy na razie pod ten tytuł. A przepłacać tyle za nowe gpu też nie ma sensu jak karta ma się nudzić w gierce. Edytowane 26 Lipca przez jirajamgo
JacekRTX 390 Opublikowano 26 Lipca Opublikowano 26 Lipca Sam bym poszedł dla funu w 270k Plus gdyby nie ceny ramu z kosmosu
jirajamgo 21 Opublikowano 26 Lipca Autor Opublikowano 26 Lipca Akurat na cenach ramu skorzystałem pakując się w am5, ddr4 32gb opchałem za niecałe 700zeta, a ddr5 sodimm 24gb z adapterami wyszły mnie 433zł. Proca brałem do grania w mmo.
wamak 372 Opublikowano 26 Lipca Opublikowano 26 Lipca Wolne pamięci sodimm pakowałbym tylko do AMD X3D. Na AMD zwykłym non X3D lub Intelu będą za duże straty wydajności.
RTXnietylko4060tiUSER 700 Opublikowano 26 Lipca Opublikowano 26 Lipca @jirajamgoSiedz na windzie, bo z pustego i Salomon nie naleje. Majac 1800zl mozna kupic cos sensownego, warto dozbierac. Ewentualnie wymianka ze wspomnianym znajomym. 1
jirajamgo 21 Opublikowano 12 godzin temu Autor Opublikowano 12 godzin temu Z tą moją 3070 od della okazało się że miała starszy bios bez obsługi resizeBar, po wgraniu najnowszego biosu znalezionego w necie resizeBar śmiga i na windowsie i na linuksie. Na razie i tak siedzę na CachyOS bo koniec końców mam dużo mniejsze dropy fps, tym bardziej po uaktywnieniu resizeBar choć nie wiem czy to też nie zasługa nowszych sterów do GPU które ostatnio wyszły. 1
Rekomendowane odpowiedzi