Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Lameismyname napisał(a):

No wybór jest między dżumą, a cholerą. Sam miałbym zgryz.
Po prostu wszystkie poszły w górę.
Do 1440p chyba najlepiej byłoby zrobić taktyczną przyczajkę na jakieś promki 9070/9070XT.

Jeżeli AMD ustali GRE na 2300 to nie będzie żadnych promek.

Opublikowano (edytowane)

@Grolshek Nie ma na co czekac, bo w dzisiejszych czasach latwiej o podwyzke niz o lepsze ceny. xD Tryb ECO - 9060xt, sredni segment to najwiekszy dylemat 9070 albo 9070xt, wyzsza polka to 5080. 5070 jest zbyt blisko 9070xt, a 5070TI zbyt daleko, ciezko byloby mi polecic te karty teraz. :jep: Tak to widze swoim okiem, ale to tylko moj punkt widzenia. :pscola:

Edytowane przez RTXnietylko4060tiUSER
Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Grolshek napisał(a):

Jeżeli AMD ustali GRE na 2300 to nie będzie żadnych promek.

To 9070 GRE to i tak z promek za tyle, bo normalnie widzę bardziej 2450zł.
Chyba w życie wyszło, to o czym AMD ostrzegało i to będzie stały trend.

"Tanio to już było"

28 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

@Grolshek Nie ma na co czekac, bo w dzisiejszych czasach latwiej o podwyzke niz o lepsze ceny. xD Tryb ECO - 9060xt, sredni segment to najwiekszy dylemat 9070 albo 9070xt, wyzsza polka to 5080. 5070 jest zbyt blisko 9070xt, a 5070TI zbyt daleko, ciezko byloby mi polecic te karty teraz. :jep: Tak to widze swoim okiem, ale to tylko moj punkt widzenia. :pscola:

Kto kupił 9070XT bliżej 2700zł lub 9070 bliżej 2300zł to raczej zrobił niezły deal. 

@ITHardwareGPT Arnoldzie, zrób niewielką emotkę przytulonej lamy do karty RX 9070 XT z cenówką "2020zł" :) 

Edytowane przez Lameismyname
Opublikowano

Po namyśle i przy tych cenach to zostanę na windzie z moją 3070 i tak nie gram w nic innego na razie więc karta mi wystarczy na jakiś nieokreślony czas. Ponoć tam zrobili jakiś zespół i mają robić stery na SteamOS pod nvidie, przynajmniej tak mi ai googla wypluła, ale kiedy to wyjdzie to niewiadomo.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ja to wypruty na razie po przejściu z am4 na am5. :E Na razie i tak w nic nowszego i wymagającego dla karty nie zamierzam grać, także poczekam sobie, ciśnienia aż takiego nie mam. Na windzie ta gra nie zjada nawet 40% gpu z full ustawieniami i podkręconymi rzeczami w nvidia app, także do 1440p mi starczy na razie pod ten tytuł. A przepłacać tyle za nowe gpu też nie ma sensu jak karta ma się nudzić w gierce.

Zrzut ekranu 2026-07-26 171037.png

Edytowane przez jirajamgo
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Z tą moją 3070 od della okazało się że miała starszy bios bez obsługi resizeBar, po wgraniu najnowszego biosu znalezionego w necie resizeBar śmiga i na windowsie i na linuksie. Na razie i tak siedzę na CachyOS bo koniec końców mam dużo mniejsze dropy fps, tym bardziej po uaktywnieniu resizeBar choć nie wiem czy to też nie zasługa nowszych sterów do GPU które ostatnio wyszły.

• Thanks 1