Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 19.08.2026 o 11:30, wowo470 napisał(a):

Nie ma szans żebym dawał ponad 5k za kartę i bawił się w jakieś używki czy niby odpakowane do zdjeć na olx lub outlety. Tym bardziej że przy reszcie sprzętu nawet tej 5070ti nie wykorzystam a co dopiero 5080. Zawsze kupuje bezpośrednio ze sklepu nowe i tak zostanie.

Wiem że cenowo średnio to się opłaca ale potrzebuje wymienić i nie ma innego wyjścia zresztą ja taką kartę wymienię najwcześniej za +6lat więc te 5k to nie taka tragedia + sprzedaż obecnej (-1k) więc finalnie trochę ponad 4k bym wydał.

Zotaca bierz, tam po rejestracji masz 5 lat gwarancji. Mój model z sygnatury jest cichy i ma wysoką kulturę pracy, ale zwykły Solid też będzie dobry. Poluj na jakąś okazję, sprawdzaj Peppera.

Opublikowano
Godzinę temu, Mark_ napisał(a):

@sideband Ależ wiem ;) pisałem tam o sytuacji bez obecnej patologii cenowej, wtedy już dawno byśmy mieli superki a i rubin najprawdopodobniej wyszedł by w normalnym 2 letnim cyklu wydawniczym. 

Nie wiem czy by wyszedł. Obecne mizerne przyrosty wydajności x cena zmiany raczej nie skłaniają do upgradu z generacji na generację. Już pomiędzy RTX4 i 5 była dłuższa przerwa - wydajność wzrosła minimalnie, kasa maksymalnie. Co będzie z Rubinem to strach się bać :E 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
7 godzin temu, wowo470 napisał(a):

uff dobrze że wczoraj z tej strony MSI tego nie zamówiłem. Rozpocząłem polowanie i dzisiaj widze taka okazja

Ależ dziwnie to brzmi patrząc na cenę :D

Tak, wiem jakie są obecnie ceny...ale i tak :) 

4 godziny temu, Grolshek napisał(a):

Obyśmy za rok tak nie powiedzieli...

Ja coraz częściej się zastanawiam, czy obecny PC to nie mój ostatni PC...i tak w mało co gram, lubię mieć taki powiedzmy na poziomie, bo po prostu lubię :) Ale przepalanie grubej kasy "bo lubię" jeśli tak naprawdę niekoniecznie potrzebuję zaczyna mi się coraz mniej podobać.

• Like 1