Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Liczę na pomoc, bo od 2 tygodni mam dylemat. Po kupnie tv i konsoli, niestety akurat teraz padł mi laptop po 10 latach, dlatego szukam tanszej alternatywy do codziennego użytku - internet, max 4-5 strony na raz typu flashscore, insta fb itd. Jak netflix to tylko netflix bo wtedy oglądam i nie mam nic innego włączonego, mecze na stronach lub youtube z adblockiem/albo w brave bez adblocka + 2-3 strony na raz. Zależy mi na płynności i braku zacinania. Do wyboru modele z tytułu i tylko te, w takiej specyfikacji bo mam je do wziecia na raty 0% w orange. Za gotówkę nie wchodzi w grę niestety. W lenovo przekonuje mnie matowy ekran i 8 gb ram, redmi 2 pro niby jest pro ale w orange mają wersje tylko z 6 gb ram i nie ma w tych modelach matowego ekranu. Do tabletu podłączyłbym rozdzielacz usb i podłączył myszke i klawiature aby wygodnie pisac. Uzywam przeglądarki Brave więc musi dobrze i płynnie z działać z blokowaniem reklam w tle. Z gier to przegladarkowy haxball. i jakies proste gierki z google play, choć w jakiegos call of duty mobile itp sprobowałbym pograć z chęcią. Tablet wystarczy mi na 8-10 godzin, potem moge ladować.

Fabryczne 8 gb ram i matowy ekran, 90 hz czyli lenovo czy redmi 2 pro z wiekszą baterią, 120 hz ale z  błyszczącym ekranem (w laptopie i w telefonie huawei mate 20 lite mam blyszczacy ekran wiec jestem przywyczajony i wgl tego nie zauważam) i niestety mniejszym gb ram 6?