Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakładam nowy temat.

Chwalcie się doświadczeniami w temacie NR na Radeonach, komu i w jakich grach działa.

Sprawdziłem na szybko w Directive 8020, uruchamia się, zabiera dużo FPS, ale różnic moim zdaniem brak, albo coś źle robię ;)

• Like 1
Opublikowano

odpaliłem w cp2077 4k i ca 40fps zRT, nie ultra ale niżej oczko

ładniej oczywiście, ale sam soft  niestabilny. raz wywalił, raz się nie załadował,  3 razy  zadziałał, za żadnym razem interface z End się nie pokazał

jest  potencjał

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, Hard Reset napisał(a):

Twórca moda twierdzi że niedługo będzie działać dwa razy wydajniej .

I gitarka. AMD "nie może" i wg plotek wyda oficjalnie swój własny rendering neuronowy jako ekskluzywny dla RDNA 5 (xD), to modderzy robią swoje.

Opublikowano

W weekend wyszły dwie nowe wersje. Ile brakuje jeszcze do wydajności rtx5070ti do której dąży moder? ;D

15% performance improvement over v0.4.1 (1080p, RX 9000) in Fast mode

New Quality setting: Fast (default) uses cheaper arithmetic where the difference is barely visible, Reference keeps NVIDIA's exact arithmetic. RX 7000 always runs Reference.

Fidelity improvement (both modes): Temporal history filter and one network block are now closer to NVIDIA's implementation

8% performance improvement over v0.4.0

Additional 9% performance increase under heavy gameplay loads, thanks to the new priority queue mode

Opublikowano

Gość jest niesamowity, nastepny aktualizacja ;D

20% performance improvement over v0.4.2 in Reference quality mode, 18% in Fast mode.

Performance now hits 75 FPS in Cyberpunk @ 1080p, 9070 XT Fast mode

New OverlayKey setting

Fixed the overlay not opening in some cases

Fixed multiple bugs in the settings editor

Opublikowano

Odpaliłem w Alan Wake 2 , 1440p bez FG , FSR4 Q, RT high, myślałem że będzie to gorzej chodzić . Ale nie wiem skąd ten szał na ten DLSS5 %-). Podczas grania nie widać żadnej różnicy. Chyba że w grach gdzie jest dużo dialogów i widać twarze na całym ekranie . To nawet te 40 FPS wtedy nie będzie przeszkadzać  :hihot:

Opublikowano

Hmmm... Na screenach nie widać prawie żadnej różnicy. Gdyby nie było widać OSD to bym nie był w stanie powiedzieć który obraz jest z DLSS5 ;) 

Control mam, ale nie chce mi się sprawdzać w grach których nie mam zainstalowanych i raczej nie będę już grał ;) 

W planach mam po skończeniu AW2,  Resident Evil Requiem , Reanimal, Stray. W miedzy czasie gram Call to Arms - Gates of Hell Ostfront i Arena Breakout Infinite, ale tam tego nie sprawdzę ;)