Lameismyname 4 301 Opublikowano Poniedziałek o 20:16 Opublikowano Poniedziałek o 20:16 1 minutę temu, Mar_s napisał(a): No jest różnica, faktycznie. Na pierwszym screenie teczka stojąca przy ławce ma zamek, a na drugim już nie. Co wygrałem? Dożywotni zapas używanych pudełek po pizzy. 7 minut temu, tomcug napisał(a): Poważnie? Różnica jest powiedziałbym, że fundamentalna w tym konkretnym przykładzie. Jest jest, chociaż np. kosmyki włosów mają jakiś szum w sobie. Ech jakie czasy... ludzie zamiast grać, to stopklatki porównują czy kałuża bardziej brudna, czy kosmyk włosów bardziej realny 1
Hard Reset 252 Opublikowano Poniedziałek o 22:13 Autor Opublikowano Poniedziałek o 22:13 2 godziny temu, tomcug napisał(a): Poważnie? Różnica jest powiedziałbym, że fundamentalna w tym konkretnym przykładzie. Nie wiem czy ty sobie jaja robisz z DLSS czy naprawdę mówisz 1
sideband 3 386 Opublikowano Poniedziałek o 22:29 Opublikowano Poniedziałek o 22:29 (edytowane) 2 godziny temu, Mar_s napisał(a): No jest różnica, faktycznie. Na pierwszym screenie teczka stojąca przy ławce ma zamek, a na drugim już nie. Co wygrałem? Przecież to cząsteczki/pył etc. unoszący się powietrzu masz go w kilku miejscach gdzie nie masz na innym screenie. Za to masz zasadnicze różnicę w oświetleniu dlatego wiele elementów wygląda inaczej. Edytowane Poniedziałek o 22:33 przez sideband
Kadajo 10 728 Opublikowano Poniedziałek o 22:33 Opublikowano Poniedziałek o 22:33 NR tak bardzo się stara ulepszyć grafikę że usuwa mgłę
sideband 3 386 Opublikowano Poniedziałek o 22:43 Opublikowano Poniedziałek o 22:43 Takie rzeczy to w wielu grach potrafi ginąć praktycznie oświetlenie w pomieszczeniach w tle przykładowo
Kadajo 10 728 Opublikowano Poniedziałek o 22:46 Opublikowano Poniedziałek o 22:46 Meczący ten "NextGen"
Mar_s 2 517 Opublikowano Wtorek o 03:41 Opublikowano Wtorek o 03:41 @sideband powinieneś lepiej rozpoznawać sarkazm.
tomcug 4 136 Opublikowano Wtorek o 06:10 Opublikowano Wtorek o 06:10 7 godzin temu, Hard Reset napisał(a): Nie wiem czy ty sobie jaja robisz z DLSS czy naprawdę mówisz Jak ktoś ślepy, to na to nic nie poradzę.
Hard Reset 252 Opublikowano Wtorek o 08:12 Autor Opublikowano Wtorek o 08:12 1 godzinę temu, tomcug napisał(a): Jak ktoś ślepy, to na to nic nie poradzę. Dla mnie te różnice są tak subtelne że strata wydajnościowa jest nie akceptowalna do uzyskanego efektu. Może podczas gry wygląda to lepiej niż na screenie 1
sideband 3 386 Opublikowano Wtorek o 09:06 Opublikowano Wtorek o 09:06 5 godzin temu, Mar_s napisał(a): @sideband powinieneś lepiej rozpoznawać sarkazm. Zabrakło emoty
Hard Reset 252 Opublikowano Wtorek o 19:46 Autor Opublikowano Wtorek o 19:46 Nowa wersja 0.5.0 RX 7000 (RDNA3): Up to 207% performance improvement over v0.4.3 RX 9000 (RDNA4): 5% performance improvement over v0.4.3 Kto sprawdzi na RDNA3 ??? 1
Kadajo 10 728 Opublikowano Wtorek o 20:46 Opublikowano Wtorek o 20:46 Zara będzie działać lepiej niż na RTX 3
Hard Reset 252 Opublikowano 17 godzin temu Autor Opublikowano 17 godzin temu (edytowane) Jestem w szoku że będzie opcja Ray Regeneration . Czekam z niecierpliwością bo AMD leci w ...uja Edit. Sprawdziłem RR w Alan Wake 2 , działa , zero szumu na powierzchaniach ale spadek fps jest póki co ogromny. Chyba nie powinno być różnicy w wydajności ? W tej lokalizacji co na fotce wyżej z PT bez FG jest ~90FPS a po włączeniu RR spada do 20 FPS Edit. Po restarcie gry FPS się trochę poprawił , 64FPS z RR. Edytowane 16 godzin temu przez Hard Reset
Rekomendowane odpowiedzi