Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Mar_s napisał(a):

No jest różnica, faktycznie. Na pierwszym screenie teczka stojąca przy ławce ma zamek, a na drugim już nie. Co wygrałem?

Dożywotni zapas używanych pudełek po pizzy.

7 minut temu, tomcug napisał(a):

Poważnie? Różnica jest powiedziałbym, że fundamentalna w tym konkretnym przykładzie.

Jest jest, chociaż np. kosmyki włosów mają jakiś szum w sobie. Ech jakie czasy... ludzie zamiast grać, to stopklatki porównują czy kałuża bardziej brudna, czy kosmyk włosów bardziej realny :E 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Mar_s napisał(a):

No jest różnica, faktycznie. Na pierwszym screenie teczka stojąca przy ławce ma zamek, a na drugim już nie. Co wygrałem?

Przecież to cząsteczki/pył etc. unoszący się powietrzu masz go w kilku miejscach gdzie nie masz na innym screenie.

Za to masz zasadnicze różnicę w oświetleniu dlatego wiele elementów wygląda inaczej. 

Edytowane przez sideband
Opublikowano
1 godzinę temu, tomcug napisał(a):

Jak ktoś ślepy, to na to nic nie poradzę.

Dla mnie te różnice są tak subtelne że strata wydajnościowa jest nie akceptowalna do uzyskanego efektu. Może podczas gry wygląda to lepiej niż na screenie ;)

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Jestem w szoku że będzie opcja Ray Regeneration %-). Czekam z niecierpliwością bo AMD leci w ...uja  xD

aw2 nr 0.5.jpg

Edit.

Sprawdziłem RR w Alan Wake 2 , działa :) , zero szumu na powierzchaniach ale spadek fps jest póki co ogromny.  Chyba nie powinno być różnicy w wydajności ?

W tej lokalizacji co na fotce wyżej z PT bez FG jest ~90FPS a po włączeniu RR spada do 20 FPS %-)

Edit.

Po restarcie gry FPS się trochę poprawił , 64FPS z RR.

Edytowane przez Hard Reset