Skocz do zawartości

Klucz nie wchodzi po formacie...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Sponsi

Dobra, czyli konta @outlook.com użyłeś od razu przy instalacji systemu gdy tylko poprosił o zalogowanie się kontem MS i do tego konta masz przypisaną licencję windowsa? 

Jak tak, to sprawdź poprzez przeglądarkę czy nazwa przypisanego kompa do konta MS się zgadza, jak nie, musisz przejść przez menu zmiany sprzętowej przy aktywacji

https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/activation/reactivating-windows-after-a-hardware-change

Czyli interesuje Cię sekcja 

Ponowne aktywowanie systemu Windows 11 po zmianie sprzętowej

I do aktywacji użyć logowania kontem @outlook.com do którego masz przypisaną licencję. Żadnego klucza nie wpisujesz, bo obecnie system klucza od win7/8 nie przyjmie. 

Opublikowano
5 godzin temu, LeBomB napisał(a):

@Sponsi

Dobra, czyli konta @outlook.com użyłeś od razu przy instalacji systemu gdy tylko poprosił o zalogowanie się kontem MS i do tego konta masz przypisaną licencję windowsa? 

Jak tak, to sprawdź poprzez przeglądarkę czy nazwa przypisanego kompa do konta MS się zgadza, jak nie, musisz przejść przez menu zmiany sprzętowej przy aktywacji

https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/activation/reactivating-windows-after-a-hardware-change

Czyli interesuje Cię sekcja 

Ponowne aktywowanie systemu Windows 11 po zmianie sprzętowej

I do aktywacji użyć logowania kontem @outlook.com do którego masz przypisaną licencję. Żadnego klucza nie wpisujesz, bo obecnie system klucza od win7/8 nie przyjmie. 

To już po ptokach w tym momencie ; )

Ale generalnie żadna opcja nie skutkowała sukcesem. I to i to, gdzie się podaje identyfikator instalacji itd.

Support powiedział, że żadna licencja nie jest przypięta do mojego konta aktualnie... żenujący skandal. Nie wiem, dlaczego oni jakiejś kary faktycznie od - tfu - Komisji Europejskiej nie dostaną...

Także ten tego... wydymali nas : ) Microslop to dla mnie w tym momencie (a nie chciałem wierzyć i słuchać, jak ludzie opowiadali) totalnie ultra giga dziadostwo.