Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, Send1N napisał(a):

@Starh te na dole obudowy to są też wentylatory montech? bo wygląda to tak jakbyś przykręcił odwrotnie niż powinny być :hmm:

Tak montechy 120, przykręcone były stockowo (revy to są).

• Thanks 1
Opublikowano

20250306_185439.thumb.jpg.aa548493d7466a80ce2249eea2b4ff2f.jpg

Zamiana ventusa na phantoma gs. Ta sama kasa, ale karta z 3 wtyczkami 8pin więc wydajnościowo kilka % szybsza.

Można powiedzieć, --- ale po co? A no chociażby po to, że Gainward - a przynajmniej te karty z którymi ja miałem do czynienia - zwykle ma na prawdę fajne krzemy. I tak, 3080ti - ten tutaj - dał się usidlić na 0,825v@1800Mhz - co zbiło W o grubo ponad 60W z 420W na maks 350W, oraz temperatury do 72C przy 30 minutowej sesji w Quake 2 RTX, z wentylatorami na 45% (1600rpm). Sporym problemem phantoma są wentylatory - lub jak kto woli ich połączenie z żeberkami radiatora. Powyżej 1800rpm są tak nieznośnie głośne, że maks prędkość obrotowa z jaką te karty są akceptowalne to 50-55%, zależnie od obudowy. Ta konkretna sztuka działa jw. więc przy 45% jest i relatywnie cicho i wystarczająco chłodno by karta nie pociła się.

Wartość dodana to paski led oraz pełny metalowy backplate. Generalnie karta byłaby świetna, gdyby nie ta suszara :E 

A to i tak wszystko w oczekiwaniu na SuprimX 3080ti/3090 :] 

Opublikowano
1 godzinę temu, DarkeVo napisał(a):

Legancko a i w razie czego można zawsze wystawić za okno na ochłodę🤭😂

Tutaj węże 4 metry i chłodnica 560mm za okno a Xproto z blokami wodnymi CPU i GPU 

i masz na rdzeniach bardzo miłe temp CPU i core GPU przy obecnej temp nocą :)

• Upvote 2
Opublikowano
W dniu 3.03.2025 o 12:54, Starh napisał(a):

Złożony PC narzeczonej. Ogólnie wszystko super tylko już nigdy nie kupię płyty od gigabyta - konfigurowanie tego to była katastrofa. Za to obudowę montecha 95 mogę z czystym sumieniem polecić. Dużo miejsca, łatwość w montażu. 

IMG_1227.jpeg

Prześliczna jest ta obudowa. Miałem brać dla siebie be quiet! Light Base 600 LX, ale teraz już nie wiem czy na tą się nie skuszę. 

Świetny build, gratulacje! I szczęścia dla przyszłego małżeństwa :D

Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, Pitt_34 napisał(a):

Ta chłodnica tak śmiesznie wystaje :D

Tzw "czoło" :E pamietam jak za dawnych czasów dostałem od kogoś pierwszy dvd rom za darmo i zrobiłem podmianę z cd romu ale nie wszedł do końca do mojej budy i do połowy wystawał :rotfl:sąsiad przyszedl i zrobil fotke aparatem żeby pokazać innym jakie mam czoło w obudowie jak to powiedział ;D

Edytowane przez Send1N
  • Haha 1
Opublikowano

Widze że obaj macie obudowę z kratką na piwnicy, ostatnio wpadłem na genialny pomysł :E i nakleiłem na cztery rogi wentylatora 120mm taśmę magnetyczną i wkleiłem go od spodu tej kratki, zaciąga chłodne powietrze z piwnicy :P przetestowałem kilka jak to będzie z kulturą pracy i jak zwykle artic p12 przed i za przeszkodą jest najcichszy... ;) 

• Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Po pierwsze primo, te kratki to raczej na pasywny obieg są wymyślone a nie aktywy :] powietrze się o nie rozbija bardziej niż przez nie przepływa.

Po drugie primo, gdzie u licha pod spodem :E ja tam ledwo zasilacz zmieściłem.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

To jest moja druga obudowa, w sumie nawet trzecia. W której trzymam kompa spod tv w salonie, więc nie może to być full tower bo za bardzo się będzie rzucać w oczy :> Ona nie jest za mała, tylko sprzęt w nią wepchałem za duży :] 

• Upvote 1
Opublikowano
8 minut temu, Qrdello napisał(a):

Ona nie jest za mała, tylko sprzęt w nią wepchałem za duży :] 

Mam to samo, nigdy mi przez myśl nie przeszło, że się zaopatrzę w taką krową i jeszcze o takiej "mocy". Wymieniać budy nie zamierzam.

Opublikowano (edytowane)

Mam zasilacz z wentylatorem 120mm wiec jest mały i mam jeszcze sporo miejsca w piwnicy ;) to jest taka sama kratka jak wylotowa na tyle przeciez przynajmniej u mnie w 4000d ;) 

Edytowane przez Send1N
Opublikowano
W dniu 7.03.2025 o 21:34, pacik19 napisał(a):

Prześliczna jest ta obudowa. Miałem brać dla siebie be quiet! Light Base 600 LX, ale teraz już nie wiem czy na tą się nie skuszę. 

Świetny build, gratulacje! I szczęścia dla przyszłego małżeństwa :D

Na żywo przezentuje się o wiele lepiej niż na zdjęciach czy filimach na ytb. Jak to wyciągałem to miałem takie "o cholera jakie to ciężkie, jakie solidne".