Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co z tego zestawu będzie lepsze? A może jakieś inne propozycje? Jak na razie realme wydaje mi się być najbardziej kompletnym telefonem bo i aparat ok i amoled, ale mi 10 lite był już nawet za 999zł Warto dokładać czy czekać na promocje?

Opublikowano

Realmi 7pro jest dobrym konkurentem Xiaomi Mi 10/10T Lite 5G

Kwestia tego jak go wykorzystasz? 

Realme ma lepszy aparat jak i więcej ramu i pamięci ale nie ma modułu 5G jak i ma troszke słabszy procesor wzgledem 10lite tak samo jak liczba czujników (choć tego raczej nie wykorzystasz) jednakże zarówno modele 10T jak i realme mają lepsze - bo lit-polimerowe baterie ktore są trwalsze i jak widać pojemniejsze

Jeden ma to lepsze a drugi tamto, co dla Ciebie jest najważniejsze w telefonie? https://www.x-kom.pl/comparison/603716,594100,579222

Opublikowano

W realme masz chyba combo tych dwóch xiaomi bo i amoled i dobry aparat. W Mi 10 lite jest amoled, ale średni aparat. W Mi 10t lite masz co prawda większe odświeżania, ale brak amoleda. Aparat w 10t lite robi robotę. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• https://tandoanh.vn/lexar-ares-rgb-16gb-1x16gb-ddr5-bus-6400mhz-cas-32-ld5u16g64c32la-rgs/   Ewentualnie to wpisz w google: LD5U16G64C32LA-RGS
    • I pewnie się odwróci, nic nie trwa wiecznie. Co przyjmę bez smutku, bo co za dużo to niezdrowo, a większość soulsike klonów i tak nie prezentuje godnego uwagi poziomu.
    • Głodzisz tego intela 10 gen ramem 3200Mhz. Pamiętam, że intele miały apetyt na szybki ram i dużo się kręciło w gear1 względem 11
    • Oj zdziwił byś się jeżeli chodzi o trudność   Już tworząc tego posta udowodniłeś że wiesz więcej niż sieciowcy level 1-4 w pierwszym lepszym korpo którzy na pytanie o problemy są w stanie odpowiedzieć tylko "Ping is good". Jak chcesz się bawić, to najlepiej do tego mieć osobnego laba ze wszystkimi dodatkowymi switchami, firewallami (nawet zwirtualizowanymi), testowymi maszynami. Nie baw się w naukę na "domowej" sieci, jeżeli nie korzystasz z niej sam, bo ciągle ktoś będzie narzekał. Ja już pół roku nie mogę przenieść niektórych urządzeń do dedykowanego VLANu, bo są to rzeczy, z których korzysta małżonka i jeżeli COKOLWIEK nie działa to mam częściej zadawane pytania o ETA naprawy niż w korpo przy prio 1 ticketach, a jedyny czas na taki zabawy mam kiedy ona już jest w domu. Jeżeli chodzi o reklamy, to tego i tak blockera nie postawisz na routerze, bo te wbudowane zazwyczaj można o kant "D" potłuc. Stawiasz jak człowiek sobie ADGuarda/PiHole w sieci, ustawiasz na serwerze DHCP (czyli pewnie routerze), żeby wszystkie zapytania DNS były kierowane na maszyny, gdzie uruchomiłeś wspomniane wcześniej usługi i po kłopocie. No. Prawie. Nie ze wszystkimi reklamami to sobie radzi więc tak czy siak trzeba się wspomagać uBlockiem czy czymś podobnym. Nie odpada, ale jest trochę bez sensu. UCG-Fiber nie pozwala na podłączenie światłowodu bezpośrednio, musisz wykorzystać wkładkę SFP+ a nic nie stoi na przeszkodzie, żeby skorzystać z wkładki zakończonej gniazdem RJ45. Tylko że to urządzenie posiada też port WAN RJ45 10 Gbps     Można. Sposób w jaki AP dostaje prąd nie ma znaczenia, byle by był w sieci do której ma dostęp kontroler.   Ja miałem 2 instancje piHole w sieci. Jedna zainstalowana na Raspberry 3B+, druga na wirtualce pod Ubuntu Serwer która hostowała też kilka innych usług. Teraz mam ADGuarda na tym samym Raspberry Pi (bez piHole już), a na proxmox zaisntalowane przez skrypt z tej strony: https://community-scripts.github.io/ProxmoxVE/scripts Jeżeli chodzi o zewnętrzny DNS - Ja mam swoja domenę wykupioną na OVH i używam Inadyn do aktualizacji.  
    • Zero zaskoczenia, dla mnie w ogóle ogrywanie gier pokroju Wiedźmina 3 czy C2077 na takim handheldzie, kompletnie mija się z celem. Wszystko to ograłem na pierwszym Switchu do produkcje Nintendo, exy i jakieś małe popierdółki, które wpadły na storze za grosze. Do gier AAA non-Nintendo są inne platformy.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...