Gość pable1 Napisano July 12, 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano July 12, 2021 Witam, od paru dni borykam się z dosyć dziwnym problemem spadku FPS w grach podczas ruszania myszką. Przykładowo CS:GO działa płynnie na 300fps ale w momencie ruchu myszką nagle fpsy skaczą uniemożliwiając normalną grę (nawet w menu) Problem nie występował nigdy wcześniej. Przeskanowałem system malwarebytes, który wykrył kilka infekcji. Zastosowałem na nich kwarantannę ale problem dalej nie zniknął. Problem dotyczy każdej z gier, nawet tych starych "niewymagających". Co może być tego przyczyną? spec: win10 Intel(R) Core(TM) i5-4460 CPU @ 3.20GHz 3.20 GHz 12GB RAM nvidia geforce gtx 660 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Myszowaty Napisano August 17, 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano August 17, 2021 To nie ruszaj myszką ! I nie będzie spadków FPS. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spl97 Napisano August 17, 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano August 17, 2021 Ale porada Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michagm Napisano August 17, 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano August 17, 2021 Trzeba będzie zaszczepić myszkę bo jest chora/zarażona na Covid-19 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcug Napisano August 17, 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano August 17, 2021 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mario Power Napisano August 18, 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano August 18, 2021 Dnia 12.07.2021 o 22:16, Gość pable1 napisał: Witam, od paru dni borykam się z dosyć dziwnym problemem spadku FPS w grach podczas ruszania myszką. Przykładowo CS:GO działa płynnie na 300fps ale w momencie ruchu myszką nagle fpsy skaczą uniemożliwiając normalną grę (nawet w menu) Problem nie występował nigdy wcześniej. Przeskanowałem system malwarebytes, który wykrył kilka infekcji. Zastosowałem na nich kwarantannę ale problem dalej nie zniknął. Problem dotyczy każdej z gier, nawet tych starych "niewymagających". Co może być tego przyczyną? spec: win10 Intel(R) Core(TM) i5-4460 CPU @ 3.20GHz 3.20 GHz 12GB RAM nvidia geforce gtx 660 Przyczyna sa problemy ze sterownikami, a dokladnie to "DPC Latency Issues" (zobacz w google). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcug Napisano August 18, 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano August 18, 2021 Nie jestem przekonany, że to o to chodzi (choć może). Jak gryzły mi się sterowniki i było wysokie opóźnienie, to chociażby zacięcia dźwięku były bez względu na ruchy myszą lub ich brak. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się