Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od jakiegoś tygodnia mam duży problem z nową kartą graficzną. Grając w NFS Heat gra wywala z błędem ze karta graficzna została fizycznie usunięta lub sterownik napotkał problem. W Kingdom Come Deliverance gra wywala z błędem karty graficznej. Błedu nie napotkałem jeszcze w TW: Warhammer 3 a w CP 2077 pokazuje błąd po zakończeniu rozgrywki. nie ważne jaka gra problem wystepuje nawet w grach jak Battle Brothers. Próbowałem czystych instalacji sterowników z DDU innych wersji ale nic nie pomaga. Karta ma 2 tygodnie ale plastikowa obudowa troszeczkę sie rusza. 

moj pc

Gigabyte b450m

Rx6600 sapphire 8gb

ryze5 1600af

24 gb ram 3200

evga 500 w2

Opublikowano (edytowane)

A więc instalowałem juz różne wersje sterowników ze strony amd a nawet wersji PRO. Na jakiejś stronie znalazłem bardzo stara ale polecana wersje wiec jutro spróbuje. Co do karty to podłączałem 8pin z dwóch roznych kabli tzn. 6+2pin ale nic nie zmieniło. Czyli warto kartę wysłać na gwarancję?

A więc dzisiaj 5min w CP 2077 wywaliło gre temperatura cpy 59C. Teraz wszystkie gry wywala do pulpitu oraz w niektórych mam artefakty

Edytowane przez Verritez
Opublikowano

Sprawdzałem już memtestem ale wszystkie naraz i 0 błędów. Wiem że powinno się sprawdzać ram parami. Czy jest możliwość ze na kabel 8pinowy jest uszkodzony albo zasilacz coś nie wyrabia? Kartę wysyłam w pon do reklamacji

Opublikowano

Specjalnie założyłem konto, żeby napisać ten post.

Objawy które podajesz mogą być powiązane z problemami komunikacyjnymi pomiędzy kartą graficzną a płytą główną. Pytanie moje jest: Czy próbowałeś kartę graficzną zdemontować a następnie wyczyścić złączę PCI-e zarówno na karcie jak i płycie głównej? Zabrudzenia bardzo często potrafią blokować połączenie pomiędzy pinami złącz a czasem i nawet zwierać.

• 1 miesiąc temu...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Odbicia, cienie, no i światło.      
    • @Tomek1623 sprawdź, spanie przyśpiesza czas. Ściągnąłem mody, powiedziałem sobie, Daniel sprawdzimy przed spaniem jak to działa, i ba 1.30, kuźwa. Jak gra działa, nie ma anomalii to nawet fajnie się pyka, ale czuć, że gra jest niedopracowana, tak samo jak widać braki w grafice i nie przypomina mi to UE5 z innych gier, tylko jakiś amatorski silnik graficzny pełen bugów i problemów z optymalizacją, zginąłem wczytałem zapis gry i wydawało mi się, że trafiłem na spawn wrogów, bandytów, których kilka chwil temu nie słyszałem, do tego już z daleka informuje mnie gra, że mogę zostać zauważony, że ktoś łazikuje w okolicy.  Co do modów, aktualnie mam 2-3, ale 2 włączone, bo ten jeden to zapewne się nakłada, muszę jeszcze raz sprawdzić, bo jednak to był problem z graniem w borderless(testowałem i jednak nie zdało testu), musi być fullscreen. Gra wydaje się stabilniejsza, lepiej działa we wiosce, nie ma chorych dropów, plus mod na wydłużenie dnia robi swoje, bo mnie wścieklizna brała, że zrobiłem kilka kroków i już noc.  1. Mod na poprawę stabilności https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/2?tab=description mały pliczek. 2. Wydłużenie dnia https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/44 3. Tutaj mod na tak samo poprawę, ale muszę go jeszcze raz sprawdzić https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/17   Powiem, że jeszcze takiego użycia Ramu nie zauważyłem w tej grze ~28GB
    • Sam siebie zacytuję. Realnym problemem jest brak napędu. Gdyby był w zestawie za 3,5k nikt by tutaj piany nie bił  Ba,nawet gdyby konsola kosztowała 3999 to też nikt by nie marudził.  Przypomnę, że najtańsze sensowne grafiki do grania dzisiaj nowe to wydatek 2-3k, a będzie za chwilę pewnie drożej   Topowe ale i starsze procki do grania to także grube tysie. I ludzie kupują. Nie tak dawno temu 3 letni 5800x3d był w sklepach po 1600 i ludzie kupowali. O co my kopie kruszymy  
    • Nyga w Zonie, skąd on tam się wziął.    
    • Pisałem o tym jak cena się zmieniła na rynkach detalicznym. Sony ma w hurcie te dyski wielokrotnie taniej. Mam beke z tego powodu, że bronicie wysoką cenę prosiaka wykastrowanegon z napędu, podstawki bo Sony dało 2tb dysku w 2024roku który ich grosze kosztował
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...