AndyGTX660 0 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 (edytowane) Witam od czerwca zeszłego roku mam problem chyba ze swoim zasilaczem nagle zaczął robić cyrki gry przestały chodzić jak należy lagują po wyłączeniu komputera i ponownym jego uruchomieniu jest czarny ekran wszystko się kręci ale czarny ekran jest dopiero jak rozłącze zasilacz przyciskiem i wyłącze i włącze listwę komputer działa wszystko sprawdziłem karta ok płyta też procesor tak samo : Zasilacz wiem z czarnej listy : Modecom feel 600 tylko czy to on jest winowajcą padnięcia po dwóch latach prawie ? bardzo prosze o pomoc gdyż jeśli to zasilacz to byłbym szczęśliwy . Dodam jeszcze ze przy restarcie komputera robi się to samo i musze czekać kilka godzin. Edytowane 5 Stycznia 2017 przez AndyGTX660
Administrator_ith 14 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Witam, to że po włączeniu kompa jest czarny ekran - tak może być winą zasilacza jeżeli testowałeś sprzęt na innym i było ok, to po prostu jest problem z napięciami. Natomiast lagi w grach, nie sądzę... tutaj stabilność zasilania raczej do lagów nic nie ma, po prostu albo by się sfreezował komp zrestartował wyłączył, gdyby napięcie było nie takie. Tak że do lagów szukał bym innego winowajcy, sprawdź temperatury na GPU/CPU może po prostu się przegrzewają... stąd spowolnienie w grach/lagi
AndyGTX660 0 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2017 Witam również. Lagi wcale nie występowały wcześniej gry na wysokich dotąd ustawieniach wszystko było ok a tu nagle się tak dzieje zasilacz chyba też ma wpływ na wydajność karta sprawdziłem temperatura 63 stopnie temperatury cpu też ok .
Administrator_ith 14 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 no może mieć, ale to można łatwo wykluczyć, dokonując pomiaru stabilności i wartości napięć na wtyczce PCI-E od karty graficznej. Jeszcze pytanie czy zdarza się totalna zawieszka? Jak tak to po prostu pozycz od kogos zasiłkę na 1-2 dni i jak będzie ok to masz gotową odpowiedź. Ja i tak dla świętego spokoju wymienił bym go na coś markowego
AndyGTX660 0 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2017 tak zdarza się totalna zawieszka na wyższych ustawieniach gry i ogólnie po wyłączeniu komp przestaje żyć w sensie monitor .Zasilacz ma 2 lata gwarancji 2 lata się skończyły i coś mu odwala... na 99 % zasilacz?
Administrator_ith 14 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 jak to mówią organoleptycznie - zasilacz... ale to jak to mówią diagnoza ze słuchu;) Jednak obstawiam jego
AndyGTX660 0 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2017 (edytowane) czyli zasilacz? gry na niższych działają ale to mnie nie zadowala i komp przycina format robiony 2 miesiące temu i to nie pomogło ... wszystko sprawdzali Edytowane 5 Stycznia 2017 przez AndyGTX660
Administrator_ith 14 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Opublikowano 5 Stycznia 2017 11 minut temu, Administrator_ith napisał: jak to mówią organoleptycznie - zasilacz... ale to jak to mówią diagnoza ze słuchu;) Jednak obstawiam jego czyli zasilacz, ale jest to diagnoza oparta na niczym innym tylko przypuszczeniu... nikt na 100% tego nie potwierdzi bez weryfikacji sprzętu.
AndyGTX660 0 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2017 weryfikacje zrobiłem sam temperatury wszystkich podzespołów to 30 do 52 stopni ;) i wcale nie rosną nawet przy obciążeniu po niedzieli zakupie zasilacz oczywiście markowy i wtedy się odezwe ale jeśli ktoś ma pomysły prosze pisać .
AndyGTX660 0 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2017 Dodam jeszcze że sprawdzając dziś na niskich detalach gry chodzą super a na wyższych zasilacz dostaje zadyszki (Chyba to ) i jeszcze nawet jak nie gram to robi się czarny ekran jak wyłącze kompa i go włącze i jeszcze po restarcie...
Rekomendowane odpowiedzi