cebulak2137 0 Opublikowano 4 Czerwca 2023 Opublikowano 4 Czerwca 2023 (edytowane) Planuję złożyć komputer w budżecie 2500-3200 PLN z zastosowaniem: - pisania tekstów w LibreOffice - sporo robótek w PDFach, plikach dokumentów, rzutowanie ekranu na TV - spontaniczna, amatorska obróbka grafiki (zdjęcia/animacje) - chcę zachować przy tym ZDECYDOWANIE gamingowy profil, bo będę również sporo grywał w gry e-sportowe w 1440p, czy przeglądał wieczorami YouTube - mam już dGPU "na przeczekanie", planuję w przyszłości RX 6700 XT lub coś mocniejszego do gier e-sportowych w 1440p (lub wyższej rozdzielczości) taki sprzęt powinien być wystarczający? - mam już dyski HDD, SSD Uwaga: potrzebuję mobasa z Wi-Fi oraz Bluetooth! Mój pierwszy wybór: https://www.x-kom.pl/lista/c59nhnvwl alternatywnie buda Regnum zamiast Ventum - czy jest sens? jest sens oszczędzania na PSU? czy nie lepszy będzie Aorus B550, wersja z Wi-Fi i Bluetoothem, który w zasadzie wygrywa tylko czipem audio - używam soundbara lub stereo czym schłodzić procesor? Fera, Fera Duo, Fortis? Nie ma sensu chyba pchać się w AIO (nawet w kwestii upgrade)? Edytowane 4 Czerwca 2023 przez cebulak2137 dopisane kilka info ;-)
Dziarson 334 Opublikowano 4 Czerwca 2023 Opublikowano 4 Czerwca 2023 Gry esportowe w 1440p wez wyjdz i zobacz czy cie na targi nie ma 🤭 Realnie 1440p to z tego kompa masz obudowe i zasilacz 🤣
cebulak2137 0 Opublikowano 4 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2023 Zainteresować się zatem czymś innym? Konkrety proszę.
Dziarson 334 Opublikowano 4 Czerwca 2023 Opublikowano 4 Czerwca 2023 Jezeli cie interesuje esport gry fos to intel 13600kF plyte mozesz kuic jakakolwiek szedl bym q ddr5 bo przyszlosciowo ma to sens.
Rekomendowane odpowiedzi