Zgłoś
-
Ostatnio przeglądający 8 użytkowników
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez musichunter1x · Opublikowano
Co do tych dobrych ocen... Na razie jest ich mało, bo gracze z życiem skończą ją dopiero za parę tygodni, a dobre gry mają wiele pozytywnych recenzji, bo jest rotacja graczy Na razie ma to tylko połowę pozytywów Dragon Dogma 2 z pierwszych dni, a gra była zjechana za optymalizację oraz mikropłatności. Wątpię by dobiło do 20 tys pozytywów na koniec roku, jak już to negatywy mogą zacząć się lać, szczególnie jeśli ludzie odpadną przed zakończeniem. -
Przez Dikson · Opublikowano
Zamiast 990 Pro blisko 300 zł taniej Kingston KC3000 2TB. W cenie Prime GX masz Vertexa GX 1000W już z natywnym złączem 12VHWPR. Pure Base 600 to piekarnik, nie wiem jakie GPU chcesz tu wsadzić. Shadow Base 800 / Fractal Meshify 2, czy nawet Silent Base 802. AIO wziąłbym Arctica 360 za 320 i też będzie cichy jak sobie go ustawisz. Płyta to chyba już przy takim budżecie X670E lub X870, na tym drugim mniej złącz M.2. -
Przez Marcusfff · Opublikowano
Hej! Realizuję swoje długoletnie marzenie i w końcu buduję w pełni customową pętlę. Mimo, że pierwsza, to jednak raczej w myśl zasady "albo grubo albo wcale". Czytam, oglądam, ale mam kilka wątpliwości i prosiłbym bardziej doświadczonych o rozwianie kilku wątpliwości oraz ewentualne uwagi. Z czym zaczynam i co planuję: buda Corsair x6500, RTX 4080 a docelowo 5090, Ryzen 9800x3d, MOBO X870e Aurus Pro. Chłodzone będzie tylko CPU i GPU. Planuję trzy radiatory 360mm Alphacool - dwa 45 na dole i boku (po 3 wentyle 120mm pull), 30 na dachu (3 wentyle push). Miały być dwa, ale zależy mi na ciszy. Blok CPU Watercool, rezerwuar Watercool Heatkiller 150 Multiport, pompa Watercool DC WCP-D5. Jakiś blok na GPU, wezmę chyba na razie Barrowa, bo i tak karta idzie do zmiany a szukam czegoś białego. Rurki PMMA 13/10 i oczywiście kształtki do HT. Płyn Mayhems + inhibitor + hades A teraz pytania: 1. Sterowanie i zasilanie. Mój największy problem w tej chwili. Czy potrzebuję jakiegokolwiek kontrolera żeby to ogarnąć? Czy to co na płycie wystarczy? Oczywiście splitter do wiatraków to obowiązek, ale np. pompa ma końcówkę molex. W jakie kable radzicie zaopatrzyć się obowiązkowo? 2. Termometr. W tym momencie nie mam przewidzianego. Potrzeba? Jeżeli tak to jak i gdzie go wpiąć, bo widzę, że jest problem z trójnikami przy twardych rurach. 3. Drainport- podobnie, jak wyżej. Na razie myślałem, że będę po prostu odsysał płyn dużą strzykawką z rurką wprost z rezewuaru. Wszelkie sugestie i odpowiedzi mile widziane! Dziękuję! -
Przez Mizu · Opublikowano
Przed covidem to był naprawdę dobry sklep, nie dość że często taniej od konkurencji to z niezłą obsługą klienta ale przez popularność w trakcie COVIDa im się całkowicie w d poprzewracało. Obsługa klienta poleciała na pysk, nowe chamskie praktyki, wycwanili się strasznie myśląc że teraz klienci są zagwarantowani to i ceny poleciały do góry coby więcej zarobić. -
Przez voltq · Opublikowano
Też głównie gram z sofy tyle że na PC pad i słuchawki bezprzewodowe W sklepach dostępne PS5 Pro od ręki nawet na wystawie dziś widziałem pełno bo byłem odebrać żelazko dla żony Na premierę PS5 nie było na wystawach
-
-
Aktywni użytkownicy